Η καθιστή συμπαράσταση

Η καθιστή συμπαράσταση

Σεπτέμβριος 03, 2019 - 19:42
10 σχόλια

Το Σχόλιο του Σωκράτη

Όλα κι όλα: ο Αλέξης μπορεί να στεκόταν με τα πόδια ανοιχτά σαν να περίμενε να εκτελέσει ο αντίπαλος το πέναλτι, αλλά ουδέποτε είχε στρογγυλοκαθήσει την ώρα ανάκρουσης του εθνικού ύμνου ή της έπαρσης σημαίας εις τα εξωτερικά. Ο Κυριάκος, από την άλλη, κάθησε δίπλα στη μάνταμ-Μέρκελ την ώρα της έπαρσης σημαίας κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία.

Η επίσημη δικαιολογία: επειδή, λέει, η Μέρκελ σε αντίστοιχες περιπτώσεις είχε εμφανίσει το γνωστό τρέμουλο, για το οποίο έχουν χυθεί τόνοι μελανιού, η καγκελάριος προτίμησε να καθήσει. Από κοντά και ο Κυριάκος, ως σωστός τζέντλμαν.

Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι ότι το γνωστό antinews.gr, το «σαμαρικό» σάιτ που στριμώχνει τον Κυριάκο σε κάθε ευκαιρία, ανέδειξε το γεγονός, αν και δεξιό. Έγραψε:

«Ξέχασε όμως και κάτι άλλο ο κ. Μητσοτάκης, που περιέργως δεν είχε ξεχάσει ούτε κι ο Αλέξης ακόμη ο ''ανελλήνιστος'' και ''εθνομηδενιστής'', που είχε τα πόδια μονίμως ανοιχτά στον Εθνικό Ύμνο κι ένα ύφος ανέμελο, ξένοιαστο, σαν να άκουγε άσμα ελαφρολαϊκό.

»Στην περίπτωση του Κυριάκου είχαμε μεν υπόψη μας την ευπρέπεια του ανδρός σε παρόμοιες περιπτώσεις, αλλά - στη συγκεκριμένη - τον είδαμε εμβρόντητοι στην απρεπή στάση να κάθεται την ώρα της έπαρσης της σημαίας και της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου, από συμπαράσταση - λέει - στην υγεία της Μέρκελ, που καθόταν κοντά του.

»Αυτά όμως είναι σημειολογικά λάθη που φανερώνουν πολλά και προπάντων την δουλοπρέπεια του Έλληνα πρωθυπουργού απέναντι στην Καγκελάριο της Γερμανίας. Πρωτοφανής στα ελληνικά χρονικά η επιλογή του, αν σημειώσει κανείς ότι η Μέρκελ στεκόταν όρθια για περισσότερη ώρα στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, απ' όση απαιτείτο να κάνει τη στιγμή της υποδοχής και του τελετουργικού της ανάκρουσης των δύο ύμνων που ακολούθησαν...».

Πάντως, απ' ό,τι φαίνεται, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, με Αλέξη ή με Κυριάκο, δεν πα να παιανίζουν τον εθνικό ύμνο οι μπάντες... δεν πα να ανεμίζουν οι ελληνικές σημαίες... οι πρωθυπουργοί μας θα κάνουν του κεφαλιού τους, είτε ως λαϊκά παιδιά που αφήνονται στη στιγμή είτε ως καθιστοί συμπαραστάτες. Δικαιολογία υπάρχει πάντα!

Μπροστά στην Άνγκελα, όμως, σούζα!


10 Σχόλια

Οι πρωθυπουργοί μας έχουν εντολές να εκτελέσουν γιατί υπάρχει σχέδιο. Το λένε και οι ξένοι, τα έχουμε πεί. Το Ελλαδιστάν έρχεται. Δεν υπολογίζουν τίποτα οι γραικύλοι. Να τον χαίρονται οι ΄΄μπατριώτες'' της ΝΔ. Αργότερα έπινε ποτάκι με την Μέρκελ όρθιοι στην βεράντα της καγκελαρίας. Εκεί δεν είχε πρόβλημα η κυρία Καγκελάριος. Μόνο στους εθνικούς ύμνους έχει πρόβλημα η πρώην κομμουνί$τρια. Υπάρχουν οι σχετικές φωτογραφίες για να τις εξαφανίσει η ΕΥΠ

Ναι σε όσους δεν τους αρέσουν τα πράγματα πάντα θα υπάρχουν "σχέδια" και "συνωμοσίες". Γιατί δεν αντέχουν να κοιτάξουν την αλήθεια κατάματα: η οικονομία δεν βγαίνει, και χρειάζονται αυτά τα μέτρα.

@20:59 έβαλες την κασέτα για τα αναγκαία μνημόνια και μέτρα... Βέβαια θα πει κάποιος τι άλλο μπορεί να πει ένας άσχετος κλακαδόρος.

Γιώργο Μερκούλη έχεις καταντήσει αηδία... φτάνει πια, νισάφι που θα έλεγαν κι οι τουρκαλάδες φίλοι σου

Ευτυχώς που καθότανε γιατί μπορεί να είχε το χέρι στην τσέπη καταπώς το συνηθίζει.Ούτε λίγη αστική ευγένεια πια Άσε το πρωτόκολλο.

Μιλάνε για τρόπους οι ζαίοι που έβαλαν μπάζα σαν τον Πολάκη και τον Καρανίκα στο κάδρο της κεντρικής πολιτικής σκηνής!

@00:03 για πες μας ρε έξυπνε από θα έβρισκες λεφτά για να λειτουργεί το δημόσιο, να πληρώνει λειτουργικά κόστη, συντάξεις, μισθούς, προμήθειες και γενικά να λειτουργεί το Κράτος; Από τον αέρα;

@17:39 με τον όρο κασέτα δεν αναφέρομαι στην αναγκαιότητα των μέτρων. Αναφέρομαι στην έλλειψη επιχειρήματος από τον κλακαδόρο ΝΔτη για το θέμα. Δηλαδή τι εννοεί; Μήπως ότι αφού έχουμε ανάγκη την Μέρκελ στον εθνικό ύμνο να είμαστε καθιστοί; Όχι φίλε στάσου όρθιος στον εθνικό ύμνο και μετά ζήτα δανεικά. Εσύ αποδίδεις τιμή στην χώρα που σε φιλοξενεί και στην χώρα σου με την στάση σου. Η ασθενής Μέρκελ σε τελική ανάλυση είναι δικαιολογημένη. Εσύ ο υγιής δεν είσαι. @1:06 αφού με κατηγορείς συμπεραίνω ότι δικοί σου φίλοι είναι οι Τούρκοι. Δικοί μου δεν είναι σίγουρα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.