«Η καθαριότητα στην Τρίπολη είναι υπόθεση όλων» (vid)

«Η καθαριότητα στην Τρίπολη είναι υπόθεση όλων» (vid)

Μάρτιος 28, 2017 - 13:58
1 σχόλια

«Η αντιμετώπιση της καθημερινότητας δεν νοείται εάν δεν υπάρχει μία άμεση και ειλικρινής σχέση με τους συνδημότες μας», τόνισε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας Σωτήρης Παπαδημητρίου.

Ο κ. Παπαδημητρίου παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του ως αντιδήμαρχος . Έκανε κάλεσμα να συμμετάσχουν οι πολίτες στις ανοιχτές διαδικασίες όταν υπάρχουν, στην επικοινωνία με τον Δήμο.

Μίλησε για το κομμάτι της καθαριότητας  που έχει άμεση σχέση με τους πολίτες και αφορά όλους και όχι μόνο τον Δήμο, πρέπει να υπάρξει σωστή αντιμετώπιση πρώτα από τον πολίτη, από τον τρόπο που συσκευάζει τα απορρίμματα αλλά και τα εναποθέτει. Στάθηκε στο επικίνδυνο φαινόμενο που πολίτες ρίχνουν στους κάδους ανακύκλωσης μη ανακυκλώσιμα υλικά όπως στάχτες, μπάζα και κλαδιά. Αυτά απαγορεύονται καθώς εκτός των άλλων αυξάνεται και ο κίνδυνος για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Σεβασμός στον συνάνθρωπο – υπάλληλο της καθαριότητας

Ο αντιδήμαρχος μίλησε και για τα περιστατικά φωτιάς σε κάδους που μέσα σε 1,5 μήνα έφτασαν τα 18, ενώ πλέον σε συνεργασία και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης οι υποθέσεις αυτές θα πηγαίνουν στη Δικαιοσύνη.

Όσον αφορά στο πράσινο έκανε έκκληση στους πολίτες να ξεκινήσουν από τώρα να καθαρίζουν τα οικόπεδα και τα χωράφια τους, έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος πυρκαγιών όσο ο καιρός θα καλυτερεύει.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι μέλλει γενέσθαι στο πάρκο με το τρενάκι που αποτελεί εστία μόλυνσης απάντησε ότι ο Δήμος προτίθεται να ενοικιάσει σε ιδιώτη το τρενάκι. Μίλησε και για την πρωτοβουλία του τοπικού Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού να καθαρίσει τον χώρο, κάτι το οποίο υποστήριξε θερμά, αλλά όπως και ο ίδιος είπε μετά από ένα 48ωρο ο χώρος καταστράφηκε πάλι.

Υπάρχουν οι ανεγκέφαλοι και οι κακεντρεχείς που το καταστρέφουν

Για το θέμα του Αγίου Βλάση και τα ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάστηκαν τόνισε ότι υπάρχει πλάνο και προχωρούν σε ενέργειες έτσι ώστε να μην ξαναζήσει η πόλη παλιότερες άσχημες καταστάσεις με τα απορρίμματα στους δρόμους.

Δε θα κάνουμε νέα χωματερή αλλά μια οργανωμένη δομή

Επεσήμανε ότι προχωρούν οι μελέτες και οι εργασίες για το Μεγαβούνι, και όλα θα είναι έτοιμα τέλη Σεπτεμβρίου.

Τέλος, τόνισε ότι μοιράζονται και μπλε κάδοι σε χωριά του Δήμου Τρίπολης που δεν είχαν, ενώ σε λίγο καιρό θα τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κανονισμός καθαριότητας.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Παπαδημητρίου: Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ποια καθαριοτητα κ.Παπαδημητριου οταν εσεις οι ιδιοι πετατε τα χαρτακια απο τα τσιγαρα στο δρομο? Και στη τελικη τι υποδομες και παιδεια εχουμε ως Νομος ή Δημος, για να μη μιλησω ως Εθνος, που κανετε τετοιες δηλωσεις? Ολοι ως Εθνος ενα καρο μπαστουνοβλαχοι ειμαστε που κοιταμε να φαμε ο ενας τον αλλον και δε διεκδικουμε ως λαος αυτο που μας αξιζει, απλα αργοπεθαινουμε και θα μας θαψετε στα σκουπιδια!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.