Η καρδιά του εντυπωσιακού 10ου Catamarans Cup «χτύπησε» στο Παράλιο Άστρος (pics,vid)

Η καρδιά του εντυπωσιακού 10ου Catamarans Cup «χτύπησε» στο Παράλιο Άστρος (pics,vid)

Οκτώβριος 23, 2019 - 11:01
2 σχόλια

Το λιμάνι του Παραλίου Άστρους φιλοξένησε για δεύτερη φορά τον ιστιοπλοϊκό αγώνα, μοναδικό στο είδος του, Catamarans Cup.

Η Βόρεια Κυνουρία και το νέο της λιμάνι μπήκε στον χάρτη του Αιγαίου, μαζί με άλλους σημαντικούς παραδοσιακούς προορισμούς όπως ο Άλιμος, ο Πόρος, οι Σπέτσες, το Ναύπλιο.

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου από τις 16:00 περίπου, άρχισαν να καταπλέουν τα πρώτα σκάφη στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους, ενώ το αθλητικό γεγονός κορυφώθηκε κατά τις 21:00, στην πλατεία του Παραλίου Άστρους όπου έγιναν και οι απονομές των επάθλων (δείτε ΕΔΩ).

Η Istion Yachting, που διοργάνωσε τους αγώνες, με 26 χρόνια ιστορίας, έχει συμβάλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση των νέων προτύπων στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα.

Ο υπεύθυνος της βάσης του Αλίμου για την εταιρία Istion Yachting μίλησε για τους αγώνες με καταμαράν σημειώνοντας ότι τείνουν να γίνουν μόδα, αφού οι ενδιαφερόμενοι τα επιλέγουν λόγω μεγάλης χωρητικότητας. όπως υπογράμμισε, εφέτος 30 είναι τα καταμαράν που συμμετέχουν, αριθμός ο οποίος αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο.

Είναι ένα από τα καλύτερα λιμάνια και είναι ιδιαίτερα φιλόξενο

Ένας από τους καπετάνιους μίλησε στην κάμερα του ArcadiaPortal.gr για τον διεθνή αγώνα, αλλά και για το πλήρωμα του δικού του καταμαράν της εταιρίας Intermare Divers - Underwater Professional Services το οποίο υποστηρίζει τεχνικά τη διοργάνωση με δύτες και ό,τι άλλο αιτηθεί.

Η ζωή σε ένα σκάφος είναι ιδιαίτερη και πρέπει όλοι να δουλεύουν, καθώς υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και μερικές απαιτήσεις

Οι πρωταγωνιστές της συμμετοχής, οι ίδιοι οι διαγωνιζόμενοι, μίλησαν για τη θετική εντύπωση που τους έχει αφήσει η διοργάνωση και το Παράλιο Άστρος.

Τα ταξίδια αυτά και οι αγώνες είναι μια μοναδική εμπειρία που ανεπιφύλακτα θα πρότεινα σε κάποιον να τολμήσει

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας μίλησε για την διοργάνωση, αναφέροντας ότι ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας, το Λιμενικό Ταμείο και το Λιμεναρχείο βοήθησαν για τη διευθέτηση του χώρου όπου έδεσαν τα καταμαράν.

Ο αντιδήμαρχος  κ. Γαρδικιώτης, αρμόδιος σε θέματα τουρισμού, μίλησε για τις απαιτήσεις της διοργάνωσης αλλά και για τη φιλοξενία της δράσης.

 Ο δήμος είναι ανοιχτός σε συνεργασίες και επιδιώκουμε να έχουμε τέτοιες δράσεις που να προβάλλουν τον τόπο

Έφη Καστραντά

Video: 

To 10ου Catamarans Cup στο φιλόξενο Παράλιο Άστρος


2 Σχόλια

Ενα από τα καλύτερα λιμάνια . Σας θυμίζω ότι ο Νίκας και η Νέα Δημοκρατία είχαν εξαπολύσει τα μεγαλύτερα ψεύδη προεκλογικά . Οτι δηλ. ο Τατούλης δεν έκανε μεγάλα έργα . Μόνο σε λιμάνια να πω ότι κατασκεύασε το λιμάνι του Αστρους 5.5 εκατ . Ευρώ το λιμάνι του Γυθειόυ 60.000 ευρώ , επισκευασε το λιμάνι Κυπαρισσιας , Λεωνιδίου , Ναυπλιου........

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.