Η καρδιά του αφρικανικού σινεμά «χτυπά» στην Τρίπολη (pics,vid)

Η καρδιά του αφρικανικού σινεμά «χτυπά» στην Τρίπολη (pics,vid)

Απρίλιος 11, 2019 - 21:00
2 σχόλια

11 με 17 Απριλίου 2019 στο CineVille, με ελεύθερη είσοδο

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι διαπιστευμένες στην Ελληνική Δημοκρατία Πρεσβείες και τα Επίτιμα Προξενεία των Αφρικανικών Χωρών συνδιοργάνωσαν την Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου στην Τρίπολη, 11 με 17 Απριλίου 2019 στο CineVille, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το κινηματογραφικό αφιέρωμα στο αφρικανικό σινεμά πραγματοποιείται για 8η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα και φιλοξενείται στην Πελοπόννησο και την πόλη της Τρίπολης για πρώτη φορά.

Η πρεμιέρα της 8ης Εβδομάδας Αφρικανικού Κινηματογράφου στην Τρίπολη ξεκίνησε με την ταινία «Μια χρονιά με τους Γάλλους» του Abdelfattah Arrom.

Όπου ο Mehdi, 10 χρόνων, ξεκινά τη φοίτησή του στο γυμνάσιο Lyautey της Καζαμπλάνκα, στο οποίο, ο δάσκαλός του, εντυπωσιασμένος από την εξυπνάδα και τη δίψα του για μάθηση, του εξασφαλίζει υποτροφία από τη γαλλική κυβέρνηση. Μακριά από το χωριό του στον Άτλαντα, ο Mehdi φαντάζεται ότι είναι μέλος της ομάδας του Apollo στην ανακάλυψη ενός άγνωστου πλανήτη.

Την έναρξη της Εβδομάδας Αφρικανικού Κινηματογράφου κήρυξε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και οι πρέσβεις και πρόξενοι των Αφρικανικών Χωρών στην Ελλάδα, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. στο CineVille Multicinema.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Έναρξη της Εβδομάδας Αφρικανικού Κινηματογράφου στην Τρίπολη


2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.