Η «καναρινούπολη» του Πέτρου Κουστένη στην Τρίπολη (pics,vid)

Η «καναρινούπολη» του Πέτρου Κουστένη στην Τρίπολη (pics,vid)

Σεπτέμβριος 20, 2018 - 11:15
0 σχόλια

Μια γλυκιά πανδαισία χρωμάτων σαν παλέτα ζωγραφικής και ένας μοναδικός μελωδικός και... κελαηδιστός ήχος ακούγεται σε μια γωνιά της πόλης μας γεμίζοντας με χαρά και αρμονία την καθημερινότητα ενός συμπολίτη μας.

Το «Tripolis Birds» ή αλλιώς η «καναρινούπολη» που δημιούργησε με πολύ μεράκι, αφοσίωση και αγάπη ο Πέτρος Κουστένης μπορούν να σε οδηγήσουν σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στον μαγικό κόσμο των μικρών φτερωτών μας φίλων.

Για τον Πέτρο Κουστένη το εκτροφείο καναρινιών που έχει φτιάξει δεν είναι απλώς ένα χόμπι αλλά ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς του και βέβαια τρόπος ζωής, καθώς ανακαλύπτει συνεχώς όλους αυτούς τους δεσμούς που ενώνουν τόσο δυνατά τον άνθρωπο με τα ζώα. Ακόμα και με τα πολύ μικρά πουλιά, όπως τα καναρίνια, για τα οποία λες «μια σταλιά πράμα, τι μπορεί να καταλαβαίνει...».

Είναι πραγματικά μοναδικό να παρακολουθείς τη ζωή να «γίνεται»: τα μικρά αβγά σκάνε και από μέσα τους εμφανίζεται η νέα ζωή, ένας νεοσσός, που με τη σωστή φροντίδα θα φθάσει στο πρώτο φτερούγισμα που σηματοδοτεί την ελπίδα και στο πρώτο κελάηδισμα, τον ζεστό ήχο της ύπαρξης που κάθε μέρα εδώ και 4 χρόνια γεμίζει τους χώρους του εκτροφείου καναρινιών της Τρίπολης.

Για τον Πέτρο Κουστένη όλη αυτή διαδικασία που απαιτεί χρόνο και θυσίες είναι ο προσωπικός του παράδεισος, όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά μας είπε. Είναι το μέρος εκείνο που μπορεί να ξεχάσει τα πάντα και να αφιερωθεί στα αγαπημένα του σπάνια καναρίνια, βλέποντάς τα να μεγαλώνουν και να πραγματοποιούν τους δικούς τους κύκλους ζωής.

Με απόλυτα μεθοδικό και οργανωτικό τρόπο σε επίπεδο τροφών, καθαριότητας και φροντίδας ο συμπολίτης μας εκτροφέας έχει καταφέρει να διατηρεί και να βελτιώνει συνεχώς σε πολύ υψηλά επίπεδα την ποιότητα 4 ειδών ράτσας καναρινιών (Crest, Gloster, Raza Espanogla, Κόκκινα καναρίνια). Είναι δηλαδή ένας σωστός... πρεσβευτής της καναρινοκουλτούρας!

Μάλιστα ο Πέτρος Κουστένης και το «Tripolis Birds», όπως είναι η ονομασία του εκτροφείου του, μετράει τις δικές του ξεχωριστές και συνάμα σπουδαίες διακρίσεις με πολλές πρωτιές τα τελευταία χρόνια σε πανελλαδικές εκθέσεις πτηνών με τα αποτελέσματα να δικαιώνουν τις καθημερινές του θυσίες χρίζοντας τον ως έναν από τους κορυφαίους εκτροφείς του είδους των καναρινιών.

* Για επικοινωνία και περισσότερες πληροφορίες μπείτε στην σελίδα στο facebook Tripoli Birds Petros Koustenis

Video: 

Arcadia Portal.gr Η "καναρινούπολη" της Τρίπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.