Η καλή μέρα και η άμυνα που φέρνει νίκες

Η καλή μέρα και η άμυνα που φέρνει νίκες

Μάρτιος 30, 2015 - 09:33
0 σχόλια

Λένε οι παλιότεροι πώς «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» και μάλλον έχουν δίκιο, αν συμπεράνει κανείς πόσο πολύ διαβασμένος μπήκε στο παρκέ του «Παντ. Νικολαίδης» και πόσο αποφασισμένος φάνηκε στο αμυντικό του κομμάτι ο Αρκαδικός, από την αρχή της αναμέτρησης.

Η άμυνα του Αρκαδικού στο πρώτο δεκάλεπτο ειδικότερα και στο πρώτο ημίχρονο γενικότερα ήταν εξαιρετική. Απόδειξη οι αριθμοί των γηπεδούχων σε αυτό το διάστημα στην επίθεση: Στο πρώτο δεκάλεπτο μόλις 6 πόντοι, με ¾ βολές, 0/6 δίποντα, 1/7 τρίποντα (συνολικά 1/13 σουτ εντός παιδιάς) και 4 λάθη, ενώ στο τέλος του ημιχρόνου οι στατιστικές των γηπεδούχων στην επίθεση βελτιώθηκαν, αλλά και πάλι δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές: 25 πόντοι με 7/10 βολές, 3/16 δίποντα, 4/13 τρίποντα (7/29 σουτ εντός παιδιάς) και 6 λάθη.

Οι Αμερικάνοι «πατέρες» του μπάσκετ υποστηρίζουν πώς «η νίκη φέρνει τα εισιτήρια, αλλά η άμυνα τις νίκες» και πάνω σε αυτό το δόγμα κινείται ο  Αρκαδικός από την αρχή της σαιζόν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πώς ο Αρκαδικός είναι η τρίτη καλύτερη άμυνα του φετινού πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας δεχόμενος 69.7 πόντους ανά παιχνίδι, υστερώντας σε αυτόν τον τομέα της Καβάλας και του Λαυρίου.

Από την αρχή του παιχνιδιού στο Κερατσίνι φάνηκε πώς ο Αρκαδικός μπήκε για να καθαρίσει την υπόθεση-νίκη, όσο πιο γρήγορα γίνεται και με «αιχμή του δόρατος» την άμυνά του έφτασε στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα με 79-67, βάζοντας γερά θεμέλια από το πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.