Η κακοποίηση σκύλου αλλά και το δάγκωμα ενός μικρού παιδιού από σκύλο στην Μεγαλόπολη

Η κακοποίηση σκύλου αλλά και το δάγκωμα ενός μικρού παιδιού από σκύλο στην Μεγαλόπολη

Μάρτιος 10, 2017 - 08:19
0 σχόλια

Η χθεσινοβραδινή μας ανάρτηση πριν 23 ώρες στο Facebook , στην σελίδα του Καφενείου της Μεγαλόπολης για το περιστατικό με το αδέσποτο σκυλάκι που κάποιοι θεώρησαν ότι πρέπει να αποτελέσει την παλέτα διαφήμισης μια ομάδας, έφθασε τελικά μέσα σε λίγες ώρες να γίνει σχεδόν πρώτη είδηση σε όλα τα site της χώρας, να παιχτεί ακόμα και στην τηλεόραση από κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Όπως πάντα μια είδηση όταν αναπαράγεται , ο καθένας την βλέπει από την δική του σκοπιά. Άλλος θεωρεί ότι έγινε δυσφήμηση της πόλης, άλλος θεωρεί ότι ειπώθηκαν σκληρά λόγια εναντίον όσων το έκαναν και ότι μπορεί να είναι μικρά παιδιά, άλλος μπορεί να ενοχλήθηκε και επειδή το σκυλάκι έγινε αντικείμενο φωτογράφησης αλλά κανείς δεν σκέφτηκε μαζί με την φωτογραφία να το μαζέψει και να κοιτάξει να το περιθάλψει.

Τελικά μετά τον σάλο που έγινε το σκυλάκι βρέθηκε και ήδη με ενημέρωσαν βρίσκεται σε καλά χέρια και θα τύχει της φροντίδας που πρέπει.

Την ίδια όμως στιγμή που όλοι βλέπαμε αυτή την κακή είδηση να γίνεται πρώτο θέμα , σε κάποια γωνία της Μεγαλόπολης ένα άλλο αδέσποτο δάγκωσε  ένα παιδί. Η υπόθεση αυτή είναι εξίσου σοβαρή αλλά κανείς δεν βρέθηκε να το αναφέρει η να το φωτογραφήσει. Από ότι μαθαίνουμε έχει ήδη γίνει καταγγελία στην Αστυνομία , το παιδί πήγε στο Κέντρο Υγείας  αλλά δεν έχουμε νέα από την σοβαρότητα της κατάστασης.

Το πρόβλημα λοιπόν λέμε ότι  είναι οι συμπεριφορές δίποδων και τετράποδων , επίσης  το πρόβλημα  λέμε ότι είναι αν έχει γίνει κάτι από την Δημοτική Αρχή η από τους φιλόζωους. Εντάξει υπάρχει ένας νόμος που υποχρεώνει τον Δήμο να κάνει κάποια πράγματα και τον καθιστά υπέυθυνο, όμως ταυτόχρονα τα χρήματα που χρειάζονται για αυτές τις υποδομές πρέπει να βγούν από τις τσέπες των πολιτών και σας διαβεβαιώνω είναι πάρα πολλά.

Αν θέλετε την γνώμη μου το μεγάλο πρόβλημα είμαστε εμείς οι ίδιοι, που καθημερινά παρατάμε τα σκυλάκια αβοήθητα όπου βρούμε. Αφού τα πήραμε με μεγάλη ευκολία και χωρίς να γνωρίζουμε πόσο μεγάλη ευθύνη είναι να έχεις ένα τετράποδο φίλο, τα αφήνουμε να γεννάνε χωρίς έλεγχο και μετά πολύ εύκολα παρατάμε όπου βρούμε τα ζώα.

Τα αδέσποτα σκυλιά είναι φυσικό και επόμενο να πολλαπλασιάζονται με μεγάλη συχνότητα όταν δεν ελέγχονται. Και μετά γεμίζουν τα χωριά μας, γεμίζει η πόλη και πόσα να προλάβουν  να κάνουν οι φιλόζωοι και ο Δήμος;

Ας αποκτήσουμε λοιπόν όλοι μας λίγο παραπάνω ευθύνη και παιδεία και ας καταλάβουμε ότι αυτό το πρόβλημα δεν είναι θέμα ενός φορέα η μιας ομάδας ατόμων. Ας προχωρήσει η Δημοτική αρχή στην δημιουργία κάποιων δομών που σιγά σιγά θα μεγαλώνουν και σε συνεργασία με όποιον εθελοντή θέλει να ξεκινήσουμε να φροντίζουμε αυτά τα ζώα, σε συγκεκριμένο χώρο που να είναι κατάλληλος και πάντα με την επίβλεψη κτηνίατρου.

Είναι θέμα ολόκληρης της κοινωνίας μας. Μέχρι τότε και ρεζίλι θα γινόμαστε και πολλά κρούσματα δαγκωμάτων θα έχουμε και κάθε φορά θα λέμε τα ίδια και τα ίδια.

Αλεβίζος Παναγιώτης από το Καφενείο Μεγαλόπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.