Η ιστορία της Άλωσης της Τριπολιτσάς ζωντάνεψε στην πλατεία Άρεως (pics,vid)

Η ιστορία της Άλωσης της Τριπολιτσάς ζωντάνεψε στην πλατεία Άρεως (pics,vid)

Σεπτέμβριος 23, 2017 - 22:05
13 σχόλια

Για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης μας επιχειρήθηκε μια χορευτική - δραματική αναπαράσταση της τρομερής 23ης Σεπτεμβρίου 1821 που τα ασκέρια του Κολοκοτρώνη μπήκαν στην Τριπολιτσά, γεγονός που σηματοδότησε την έναρξη της Επανάστασης και την απαρχή της αποτίναξης του τουρκικού ζυγού.

Σε μια φαντασμαγορική παράσταση, μια σύμπραξη χορού, μουσικής και εικόνας, οι χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη στις 23 Σεπτεμβρίου το βράδυ, έγιναν κοινωνοί των γεγονότων εκείνων των ημερών στον ίδιο ιστορικό χώρο όπου συνέβησαν. Κάτω από το βλέμμα του οπλαρχηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, πτυχές της ημέρας εκείνης, πτυχές του Αγώνα για την ανεξαρτησία, παρουσιάστηκαν από ψυχωμένους χορευτές και αφηγητές, ντυμένους με τις παραδοσιακές φορεσιές.

Οπωσδήποτε το όραμα της χορογράφου κυρίας Αρτέμιδος Ιγνατίου ήταν εξαιρετικά φιλόδοξο. Ωστόσο, όλοι οι συμμετέχοντες ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και δούλεψαν πολύ σκληρά, κάνοντας εντατικές πρόβες, προκειμένου να επιτύχουν το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που απόλαυσαν οι θεατές.

Προτού τα χορευτικά σύνολα της πόλης μπουν στην πλατεία και πιαστούν σε χορό, πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό της Τρίπολης.

Η συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης έδωσε ένα άψογο αποτέλεσμα και είναι η απόδειξη ότι όταν οι σύλλογοι θέλουν, μπορούν να προσφέρουν ένα διαφορετικό και «επαγγελματικό» αισθητικό αποτέλεσμα. Αξίζουν σε όλους θερμά συγχαρητήρια.

Οι συντελεστές:

Χορογραφία: Άρτεμις Ιγνατίου
Μουσική Σύνθεση: Θεόδωρος Γ. Λεμπέσης
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Επιστημονικός Συνεργάτης: Γιώργος Θ. Πραχαλιάς
Βοηθοί Χορογράφου: Αλεξάνδρα Νικολοπούλου, Αφροδίτη Βερβενιώτη
Επιλογή τραγουδιών χορευτικών συνόλων: Κώστας Παυλόπουλος
Ηχογράφηση μουσικής: Νίκος Παπαδόπουλος, studio Sound Flakes

ΕΡΜΗΝΕΥΣΑΝ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ
Λύκειο Ελληνίδων Τριπόλεως, Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης
Κέντρο Ελληνικού Χορού Τρίπολης, Χορευτικό Συγκρότημα «Αρκαδιανή»
Πολιτιστική Κληρονομιά, Λαογραφική Εστία Τρίπολης, Κέντρο Χορού «Χοροτεχνία»
Πολιτιστικό Λαογραφικό Σωματείο «Μωραΐτες», Χορευτικός Σύλλογος «Τεγέα»

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ
Χορωδία Ορφέας Τρίπολης (διεύθυνση: Χριστίνα Αθανασοπούλου)
Χορωδία Τρίπολης (διεύθυνση: Μιχάλης Γαργαλιώνης)
Ανδρική Χορωδία Λαύριου (διεύθυνση: Θεόδωρος Γ. Λεμπέσης)
Θεατρική Ομάδα Τρίπολης
1ο και 3ο Σύστημα Προσκόπων Τρίπολης και φιλοξενούμενοι πρόσκοποι και ανιχνευτές της Πελοποννήσου

Ακολουθεί βίντεο
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Μια σύμπραξη χορού, μουσικής και εικόνας για την Άλωση της Τριπολιτσάς


13 Σχόλια

Μετά από τόσες συζητήσεις και προγραμματισμους και φυσικά τόσα χρήματα δεν σκέφτηκε κανείς να τοποθετηθεί έστω ένας προτζέκτορας για αυτούς που δεν μπορούσαν να προσεγγισουν το χώρο;;; τόσος κόσμος στην πλατεία κ δεν το είδαν ούτε οι μισοί. Δεν έφταναν τα χρήματα ε;! ***

ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΖΑΜΠΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΗ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΣΤΡΑΒΩΝΕΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΝΙΞΑΝ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΟΣΟ ΟΣΟ ; ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ ΠΟΥ ΣΤΑ ΚΩΛΟΣΚΟΥΠΙΔΑ ΣΑΣ, ΕΧΕΙ ΞΟΔΕΥΤΕΙ ΕΝΑΣ ΣΚΑΣΜΟΣ ΛΕΦΤΑ, ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΝΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΤΑ ΣΤΡΑΓΓΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΕ ΑΜΑΣΗΤΟ. Η ΑΛΩΣΗ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ;

Αφου σε ποναγε η μεση ρε....πως χοροπηδαγες σα το κατσικι???? Αν ηξερα οτι θα πηγαινες θα σου εφερνα και γιαταγανι....νομισα οτι δε θα πηγαινες... Αντε...του χρονου..

Συγχαρητήρια..... Δεν φτάνουν.... Για τους κακούς που βγάζουν την χολή τους, ΞΥΔΙ!!!

Πολυ καλο. Ο ανθρωπος της πολης σας. Ενας απ τους σξιους, ενας απ τκυς Ελληνες. Το κακο ειναι οτι δεν υπσρχουν πλεον αξιοι, παρα μκνκ Ελληνες

Και μετά κοροϊδεύουμε τους Τούρκους που κάνουν αναπαράσταση της Αλώσεως της Πόλης στις 29 Μαΐου... Στα ίδια, αν όχι και χειρότερα, χάλια είμαστε κι εμείς. Μόνο ο παπάς με το μπαστούνι από τον Προφήτη Ηλία έλειπε!

Παπαρδέλας , όνομα και πράγμα. Είσαι άσχετος και πεινασμένος για καραγκιόζη μπερντέ. Ο Σπαθάρης θα έκανε Καλλιντέρη πράγματα!!!!!

Εκδήλωση φτωχή αργή με χαλια ακουστική (στη μιση πλατεία προς τα κατω που ημουν δεν Ακουγόταν τίποτα ), τώρα που πήγαν τα 73000 ευρώ δεν μπορω να καταλάβω ,μαλλον το υποψιάζομαι αλλα δεν μπορω να το πω

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.