Η ημερομηνία ορόσημο της ιστορίας του Αρκαδικού

Η ημερομηνία ορόσημο της ιστορίας του Αρκαδικού

Απρίλιος 28, 2015 - 09:16
0 σχόλια

2 Μαΐου 1976 - 2 Μαΐου 2015... 39 χρόνια μετά η ιστορία ξαναγράφεται!

Το ρητό πως «η ζωή κύκλους κάνει» επαληθεύεται για ακόμη μία φορά, με τη μοίρα να τα φέρνει έτσι και τον Αρκαδικό να έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ακριβώς την ίδια ημερομηνία... στις 2 Μαΐου.

Στις 2 Μαΐου του 1976, λοιπόν, ο Αρκαδικός έδωσε τον πρώτο επίσημο αγώνα της ιστορίας του στο ανοικτό γήπεδο του ΔΑΚ (τότε ΕΑΚ) Τριπόλεως με αντίπαλο την Αγία Παρασκευή στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος. 39 χρόνια μετά, στον ίδιο ακριβώς χώρο (ΔΑΚ Τρίπολης), στο κλειστό γυμναστήριο όμως και ακριβώς την ίδια ημερομηνία (2 Μαΐου) ο Αρκαδικός δίνει τον σημαντικότερο αγώνα της ιστορίας του αλλά και της ιστορίας του αρκαδικού μπάσκετ κόντρα στο Ψυχικό για το πρωτάθλημα της Α2 με στόχο τη νίκη που θα τον οδηγήσει στην Α1 κατηγορία για πρώτη φορά.

Από τον Αρκαδικό του Μιχάλη Ζαραβίνου, του Κούνα, του Σαλαπάτα, του Μπρούσαλη, του Τσούκα, του  Σπύρου Ζαραβίνου, του Σμυρνιώτη, του Μπούκα, και του Παντζή που απάρτιζαν το ρόστερ της «θρυλικής» ομάδας του 1976 υπό τις οδηγίες του Γιάννου, στην τωρινή ομάδα του Καραμαλένγκου, του Νοέα, του Κωνσταντίνου, του Καρύδα, του Κοψαύτη, του Χατζή, του Αναστασάκη, του Θανόπουλου, του Τζόρτζεβιτς, του Καλλινικίδη, του Εζόμο, του Σταματόπουλου και του Τσέλου υπό τις οδηγίες του Γιάννη Καστρίτη.

39 χρόνια μετά και από το ανοιχτό γήπεδο του τότε ΕΑΚ Τρίπολης, ο Αρκαδικός με επιμονή, με δουλειά, με αγάπη για τον αθλητισμό έχει γράψει τις δικές του σελίδες επιτυχιών στις εθνικές κατηγορίες μπάσκετ όπου και αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια. Πλέον, όμως, ο καιρός ωρίμασε και ήρθε η ώρα της πιο μεγάλης στιγμής, ήρθε η ώρα ο Αρκαδικός να βρεθεί στα λαμπερά παρκέ της Α1 και να ανοίξει το δικό κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, όντας ομάδα της κορυφαίας κατηγορίας.

Η δεύτερη μέρα του Μάη είναι γραφτό να κρύβει και μια μεγάλη παράσταση για τον Αρκαδικό. Είναι γραφτό να δίνεται ξανά το ραντεβού με την ιστορία στο ίδιο ακριβώς γήπεδο και να αποτελεί ημερομηνία-σταθμό που ενώνει το παρελθόν με το μέλλον του ΣΕΦΑ.

Στον αγώνα τελικό με το Ψυχικό που πλησιάζει, υπάρχει μόνο ένα πράγμα και αυτό είναι η νίκη και η άνοδος στην Α1. Η «άνοιξη» του αρκαδικού μπάσκετ έχει ημερομηνία 2 Μαΐου και έχει όνομα... Αρκαδικός.

Να είσαι εκεί...

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.