Ι. Χουζούρης: «Η Αρκαδία δεινοπάθησε από παλιές οικογένειες και συμμαχίες»

Ι. Χουζούρης: «Η Αρκαδία δεινοπάθησε από παλιές οικογένειες και συμμαχίες»

Ιανουάριος 25, 2015 - 22:53
1 σχόλια

Ο κ. Ιωάννης Χουζούρης μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στο ArcadiaPortal.gr για τη διαφαινόμενη νίκη του κόμματός του και την επόμενη μέρα στην Αρκαδία.

Σχολιάζοντας τα έως τώρα αποτελέσματα, και συγκεκριμένα για την Αρκαδία, είπε ότι πρόκειται για «καθαρή νίκη του λαού, που δίνει καθαρή εντολή διαπραγμάτευσης. Καθαρή, επειδή η διαφορά πάρα πολύ μεγάλη. Ο λαός ψήφισε και είπε τέλος πια τα μνημόνια, νέα διαπραγμάτευση, νέο εθνικό σχέδιο. Ο αρκαδικός λαός αύξησε τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, και ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτος στην Αρκαδία. Ο αρκαδικός λαός έχει κουραστεί».

Στην ερώτηση ποιος από τους βουλευτές του προηγείται κατά μία έδρα, απάντησε ότι δεν έχει ενημέρωση, και επεσήμανε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνονται προσωπικές καμπάνιες. «Θεωρούμε ότι ο εκπρόσωπός μας θα πρέπει να συζητάει σε σχέση με αυτά που λέει το κόμμα. Η συλλογικότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο μπροστά από τα πρόσωπα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε ερώτηση για το αν περίμεναν στο κόμμα τόσο μεγάλα ποσοστά. Ο κ. Χουζούρης απάντησε ότι δεν είχαν ένα «ταβάνι» για το μέγεθος της νίκης και διευκρίνισε: «Η κοινωνία αποφάσισε να κάνει νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Στον χώρο της Αριστεράς, δημιούργησε τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλος αυτός ο κόσμος θέλει να υπάρχει στην Αριστερά ένα κόμμα με ριζοσπαστικές αλλαγές που να κάνει κάτι στην Ελλάδα. Ο κόσμος θέλει την αλλαγή. Για εμάς, ταβάνι είναι οι ανάγκες του λαού. Όσο οι ανάγκες του ικανοποιούνται, όσο σημειώνονται νίκες, τόσο θα εμπιστεύεται ο κόσμος τον ΣΥΡΙΖΑ και τόσο πιο πολλά κομμάτια θα έρχονται μαζί μας. Η Αρκαδία έχει δεινοπαθήσει από παλιές οικογένειες και παλιές συμμαχίες», επεσήμανε.

Ως προς τις ενδεχόμενες μελλοντικές συνεργασίες και τις δηλώσεις Στρατούλη ότι θα απευθυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΚΕ και στους ΑΝΕΛ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, απάντησε:

«Η εντολή του λαού είναι για κυβέρνηση τεσσάρων ετών. Άρα, οι επικεφαλής να έχουν στο μυαλό τους ότι πρέπει να φτιαχτεί μια κυβέρνηση τεσσάρων ετών, να μην αλλοιώνει το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, πάντοτε μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Άρα, οι ψήφοι ανοχής και στήριξης πρέπει να έχουν μια συνέχεια. Το ΚΚΕ αφήνει παράθυρο ανοιχτό για ανοχή, οι ΑΝΕΛ είναι αντιμνημονιακοί. Άρα, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, μπορούμε να ξεκινήσουμε. Το Ποτάμι επιμένει στον πυλώνα αν είμαστε μέσα στην Ευρωζώνη ή εκτός. Άρα, επιμένοντας, θολώνει τη διαπραγμάτευση. Γι’ αυτό βάζουμε πολλούς αστερίσκους. Δεν έχει ξεκάθαρη πολιτική όσον αφορά στη διαπραγμάτευση».


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Έλεος!! Από που κ ως που ο Χουζούρης Μέλος του Σύριζα? Ντροπή ρε, ντροπή

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.