Η ΓΣΕΕ στηρίζει τους αγωνιζόμενους μεταλλωρύχους

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τους αγωνιζόμενους μεταλλωρύχους

Ιούνιος 13, 2019 - 15:23
0 σχόλια

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα των Μεταλλωρύχων της χώρας, οι οποίοι σήμερα Πέμπτη 13.6.2019 πραγματοποιούν 3ωρη στάση εργασίας διεκδικώντας την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο τους.

Οι Μεταλλωρύχοι και η Ομοσπονδία του κλάδου τους ΟΜΕ, έχουν απέναντί τους την εργοδοσία του εξορυκτικού κλάδου και το Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, που παρά την κερδοφορία των επιχειρήσεων τους, αρνούνται να προσέλθουν στη διαπραγμάτευση για την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων των εργαζομένων. Η κωλυσιεργία δε του ΣΜΕ στοχεύει στη λήξη της μετενέργειας της ισχύουσας κλαδικής ΣΣΕ, η οποία έχει κηρυχτεί από το Υπουργείο εργασίας υποχρεωτικά εφαρμόσιμη για όλο το κλάδο και παράλληλα με τη προσφυγή του ΣΜΕ στο ΣτΕ επιχειρείται η ανατροπή της Υπουργικής Απόφασης.

Η Συνομοσπονδία καλεί τον ΣΜΕ να προσέλθει άμεσα στον τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας, όπως επιβάλλεται από την Εθνική και Ευρωπαΐκη νομοθεσία.

Η διατήρηση αντεργατικών και μνημονιακών διατάξεων δυσκολεύουν τη συλλογική διαπραγμάτευση και βάζουν εμπόδια στην υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Σε αυτό τον αγώνα σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα και η ΓΣΕΕ βρισκόμαστε συμπαραστάτες και αλληλέγγυοι στο πλευρό των αγωνιζομένων Μεταλλωρύχων και της ΟΜΕ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.