Η fake Εύα Γαλανιάδη στην επίπεδη Γη

Η fake Εύα Γαλανιάδη στην επίπεδη Γη

Νοέμβριος 22, 2017 - 12:36
10 σχόλια

Κοιτάζω κάτω και βλέπω τα πόδια μου. Όσοι ασχολούνται με τα μεταφυσικά είναι κατηγορηματικοί: αν μπορείς να δεις τα πόδια σου, δεν είσαι φάντασμα. Το λέει και στον «Σκαθαροζούμη» η Γουινόνα Ράιντερ και, σύμφωνα με αυτά που βιώνω εδώ και κάποιες μέρες, αυτή είναι μια χαρά επιστημονική απόδειξη και μου αρκεί.

Δεν είμαι φάντασμα, λέω στον εαυτό μου και παρηγοριέμαι. Ο κόσμος ετούτος είναι ο πραγματικός -όπου πραγματικός, αυτός ο κόσμος που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας.

Στην εποχή της «επαυξημένης πραγματικότητας», βέβαια, και στην εποχή της βάφτισης ως αληθινών μη πραγματικών καταστάσεων, στην εποχή των fake news και της αντιμετώπισης της πραγματικότητας με όρους προσωπικούς επειδή «έτσι γουστάρουμε», δεν υπάρχω.

Και η Γη είναι επίπεδη.

Διότι έζησα και τούτο: να τείνω το χέρι, να συστήνομαι σε έναν άνθρωπο και εκείνος να μου λέει «αποκλείεται, το όνομα αυτό δεν υπάρχει, είναι ψευδώνυμο».

Να στέκεσαι εκεί, μπροστά του, ζωντανή, και να σου λέει «μα, αυτό το όνομα δεν υπάρχει στην Τρίπολη», λες και είναι ληξίαρχος επί Ενετοκρατίας το 1530 σε χωριό της Κρήτης και γνωρίζει τους κατοίκους, ζώντες, τεθνεώτες και πνεύματα, απ' έξω κι ανακατωτά.

Τίνος είσαι, Εύα Γαλανιάδη;

Διότι κάποιοι γράφουν ψευτο-επώνυμα (ε, κύριε «Παπαϊωάννου»;) ότι δεν υπάρχεις. Και κάποιοι άλλοι προφανώς πιστεύουν εκείνους που τους λένε ότι είσαι ένα ψευδώνυμο, ένα πλαστό πρόσωπο, ένα όνομα που δεν υπάρχει και όχι μόνον αυτό, αλλά όταν τους συστήνεσαι επειδή έτσι τα φέρνει η ζωή, δεν σε πιστεύουν κιόλας, εκπλήσσονται και απορούν!

Λες και είσαι ο Ζερβοκούταλος Πιστολέρο ή ο Μπάμπης ο Σουγιάς –ή λες και συναντούν συχνά ανθρώπους που τους συστήνονται με ψεύτικο ονοματεπώνυμο.

 Ή μήπως απλώς τόσο τους κόβει; 

Στην εποχή των social media, σε μια πόλη που υπάρχουν δύο, ουσιαστικά, άνθρωποι που γράφουν άρθρα γνώμης επώνυμα, είναι τόσο δύσκολο να μάθει κάποιος ποια στον άνεμο είναι η Γαλανιάδη, ώστε όταν τα φέρει η ζωή, επαναλαμβάνω, και του συστηθεί, να μην την κοιτάζει σαν να είδε φάντασμα;

(Καθήστε μια στιγμή να σιγουρευτώ. Ναι, τα βλέπω τα πόδια μου ακόμα.)

Πριν από δύο ημέρες στην Αμερική διοργανώθηκε η δεύτερη Διεθνής Συνδιάσκεψη για την Επίπεδη Γη, όπου εις εκ των ομιλητών είπε: «Η Γη είναι επίπεδη, σας το λέω εγώ που το ξέρω. Όλα τα άλλα, είναι κουραφέξαλα».

Ας πιστεύουμε, λοιπόν, αυτούς που μας λένε ότι η Γη είναι επίπεδη επειδή είναι γνωστοί και φίλοι μας. Ας σταθούμε δίπλα στους ανώνυμους παπαγάλους και στα ψεύτικα προφίλ του Facebook, που σπέρνουν ψευδείς ειδήσεις και ανοητεύουν, με σκοπό να προστατέψουν από την κριτική τον τάδε ή τον δείνα που τους «βολεύει» μακροπρόθεσμα ή προσωρινά.

Είμαι η Εύα Γαλανιάδη και απλώς κάνω τη δουλειά μου εδώ και είκοσι συναπτά έτη. Υπογράφω όλα μου τα κείμενα και αναλαμβάνω την ευθύνη των λόγων και των έργων μου, δέχομαι πάντα κριτική και είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε για διευκρινίσεις. Σε μια πόλη με μύρια όσα προβλήματα, εμείς ασχολούμαστε με το ποιος τα αναδεικνύει και γιατί –χα! Έλα μου, ντε, γιατί να μιλήσεις και να μην πεις «ωχ, αδερφέ»;- και όχι με το ποιος τα δημιουργεί και με το ποιος θα τα λύσει.

Υπάρχω, υφίσταμαι, ζω και αναπνέω ανάμεσά σας, περπατώ πάνω στην επίπεδη Γη πολλών από εσάς.

Ξέρω, βέβαια, ότι η Γη είναι στρογγυλή, «στρογγυλή σαν ένα γογγύλι».

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

10 Σχόλια

Οταν δίπλα σου εξακολουθεί να σχολιάζει κάποιος "Σωκράτης" δεν θα έπρεπε να γράψεις τέτοιο άρθρο αν δεν πετύχεις την αποκάλυψη αυτού του μασκαρά

Μικρόψυχοι τριπολιτσιώτες που χρόνια ασχολούνται με την κατσίκα του γείτονα αλλά ποτε δεν κοιτάζουν τα του οίκου τους! Είσαι μειοψηφία σε μια πολη που όλοι κοιτάζουν να κρυφτούν. Συνέχισε να γράφεις και να είσαι ο εαυτός σου.

@Anonymous 15:00 Πες μας τώρα ότι εσύ είσαι η εξαίρεση και δεν έχεις ποτέ ασχοληθεί με την κατσίκα του γείτονα, για να κατουρηθώ επιτόπου απο τα γέλια και όταν συνέλθω από το ακατάσχετο χαχανητό, να σε φασκελώσω με χέρια και με πόδια..."Μεγαλόψυχε" εσύ super star τριπολιτσιώτη...

Δεν είμαι τριπολιτσιώτης, χαίρομαι για αυτό, γιατί το μόνο που ξέρετε καλα ειναι τα ρουσφέτια, το γλείψιμο και το θάψιμο.

Περίεργοι Τριπολιτσιώτες, που όταν δουν κάποιον και δεν τον γνωρίζουν προσπαθούν να τον "ψαρέψουν" απ'έξω απ' έξω ή φέρνουν για ενίσχυση γνωστούς και γειτόνους. Σε περίπτωση που δεν τους λέει τίποτα το ονοματεπώνυμό σου, "λυσσάνε", δεν το βάζουν κάτω και σου πετούν ένα μεγαλειώδες "τίνος είσαι;", εννοώντας ποιός είναι ο/η σύζυγός σου, λες και είσαι πράγμα και πρέπει υποχρεωτικά να ανήκεις σε κάποιον.

Περίεργοι Τριπολιτσιώτες, που όταν δουν κάποιον και δεν τον γνωρίζουν προσπαθούν να τον "ψαρέψουν" απ'έξω απ' έξω ή φέρνουν για ενίσχυση γνωστούς και γειτόνους. Σε περίπτωση που δεν τους λέει τίποτα το ονοματεπώνυμό σου, "λυσσάνε", δεν το βάζουν κάτω και σου πετούν ένα μεγαλειώδες "τίνος είσαι;", εννοώντας ποιός είναι ο/η σύζυγός σου, λες και είσαι πράγμα και πρέπει υποχρεωτικά να ανήκεις σε κάποιον. Στη συνέχεια σε αποτελειώνουν με ένα "που δουλεύεις;".

@Anonymous 21:52 Κάτι βέβαια το οποίο, από τα λεγόμενά σου, είναι προνόμιο μόνο της Τρίπολης και δεν συμβαίνει πουθενά αλλού...Άντε πάγαινε, ρε βλήτο, που μας το παίζεις και υπεράνω...

Παράλειψη: εκτός απο τα ρουσφέτια, το γλείψιμο κ το θάψιμο ξέρετε και απο βλήτα μιας και οι κάμποι σας ειναι γεμάτοι. Περαστικά σας και καλά μυαλά

@Anonymous 8:27 Προφανώς και ξέρουμε από βλήτα, γι' αυτό σε ξεχωρίσαμε από την αρχή, βλήτο...Κάνει "μπαμ" από μακριά ότι ανήκεις σ' αυτή τη συνομοταξία...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.