Η ευκαιρία της Αρκαδίας να αναπτυχθεί είναι εδώ και έρχεται από το ΤΑΠΤοΚ (pics,vid)

Η ευκαιρία της Αρκαδίας να αναπτυχθεί είναι εδώ και έρχεται από το ΤΑΠΤοΚ (pics,vid)

Απρίλιος 20, 2017 - 10:28
1 σχόλια

Η Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη αποτελεί την ομπρέλα πολιτικής των τριών νέων χρηματοδοτικών εργαλείων που προορίζονται κυρίως για τους δήμους και προβλέπονται στο νέο ΕΣΠΑ. Η Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤΟΚ) αποτελεί ένα από αυτά και ίσως το σημαντικότερο.

Ο Δήμος Τρίπολης, το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με την ΤΑΠΤοΚ «ΑΡΚΑΔΙΑ 2020» διοργάνωσαν την Τετάρτη 19 Απριλίου στις 7.00 μ.μ.  αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Σχεδιασμός του προγράμματος ΤΑΠΤοΚ ΑΡΚΑΔΙΑ 2014 -2020 σε περιοχή παρέμβασης της Π.Ε Αρκαδίας».

Στη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης στελέχη της ΤΑΠΤοΚ «ΑΡΚΑΔΙΑ 2020» μίλησαν για το πρόγραμμα, όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα (στόχοι, επενδυτικές προτεραιότητες, επιλέξιμες δαπάνες κ.λπ.), αλλά και για τις έως τώρα ενέργειες, τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό για την εφαρμογή του προγράμματος ΤΑΠΤοΚ. Να επισημάνουμε ότι οι περιοχές οι οποίες θα μπορούν να ωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της χρηματοδότησης είναι ο Δήμος Τρίπολης (εκτός από την πόλη της Τρίπολης), ο Δήμος Γορτυνίας και Μεγαλόπολης.

Η ΤΑΠΤΟΚ είναι ένα επιμέρους χρηματοδοτικό που αφορά στον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΠΕΠ) και λειτουργεί συμπληρωματικά προς τη λοιπή αναπτυξιακή υποστήριξη σε τοπικό επίπεδο.

Το νέο αυτό χρηματοδοτικό εργαλείο είναι άκρως ανταγωνιστικό έτσι δεν θα ενταχθούν όλοι οι δήμοι ή όσες περιοχές έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά και υποβάλλουν πρόταση. Όλες οι προτάσεις θα αξιολογηθούν. 

Η Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤΟΚ) δεν έχει τους ίδιους στόχους σε αστικές και αγροτικές περιοχές. Η σωστή στοχοθέτηση για κάθε μία περιοχή έχει σημαντική σημασία κατά την διατύπωση της πρότασης, αλλά και κατά την αξιολόγηση της.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Μπουντρούκας, ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της ΤΑΠΤοΚ «Αρκαδία 2020» Βασίλης Σαλάκος και ο μελετητής που έχει αναλάβει τον φάκελο του προγράμματος κ. Λιανός.

Έφη Καστραντά
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Σχεδιασμός του προγράμματος ΤΑΠΤοΚ ΑΡΚΑΔΙΑ 2014 -2020


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Πολύ συγκεχυμένη και αόριστη ενημέρωση! Μπορεί, λέτε, να ωφεληθεί ο Δήμος Τρίπολης (εκτός από την πόλη της Τρίπολης) και ότι χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΠΕΠ). Γιατί δεν αναφέρεται ποιος είναι ο φορέας που έχει σχεδιάσει και θα υλοποιήσει αυτό το πρόγραμμα (?)/χρηματοδοτικό εργαλείο? Και αυτό το ΤΑΠΤοΚ «Αρκαδία 2020», που έχει και εκτελεστικό γραμματέα, πρώτα φορά δημοσιοποιείται. Όλα κρυφά γίνονται σε αυτή την ρημαδοπόλη?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.