«Η Επόμενη Μέρα»: Η Δημοκρατία έχει εγκαταλείψει από καιρό το ΔΣ Μεγαλόπολης

«Η Επόμενη Μέρα»: Η Δημοκρατία έχει εγκαταλείψει από καιρό το ΔΣ Μεγαλόπολης

Οκτώβριος 10, 2017 - 16:51
0 σχόλια

Μετά την έκτακτη  συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης στις 2 Οκτώβρη, έπεσαν οι μάσκες όλων αυτών που επί σειρά ετών «καθησύχαζαν» την τοπική κοινωνία, διατυμπανίζοντας ότι τάχα η Μεγαλόπολη είναι «περιβαλλοντικά κεκορεσμένη» για να δεχτεί έστω και ελάχιστη περεταίρω επιβάρυνση.

Ο δήμαρχος και η παράταξη της δημοτικής πλειοψηφίας αγνόησαν προκλητικά την ειλημμένη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και τη βούληση της τοπικής κοινωνίας, για μη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) και τη κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής αποβλήτων στην Παλαιόχουνη.

Έτσι, με μια θεαματική ανακυβίστηση (κωλοτούμπα), εν μέσω κινδυνολογιών, ψευδοδιλλημάτων και λεκτικών ακροβατισμών μετέτρεψαν το ΟΧΙ σε ΝΑΙ, αποδεχόμενοι και οι ίδιοι ότι προηγουμένως απέρριπταν μετά βδελυγμίας, υπηρετώντας προφανώς κάθε άλλο, παρά το συμφέρον του τόπου και της τοπικής κοινωνίας.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση διερωτάται κανείς.

- Με ποιό δικαίωμα η Δημοτική Πλειοψηφία -και μάλιστα οριακή- παραβαίνει την εντολή που δόθηκε από την κοινωνία και το Δ.Σ.  και πράττει αντίθετα;

-Με ποιό δικαίωμα η Δημοτική Πλειοψηφία -και μάλιστα οριακή- μετατρέπει το «ΟΧΙ στα σκουπίδια στην Παλίοχουνη», σε «ΝΑΙ» και μάλιστα ερήμην του Δημοτικού Συμβούλιου.

-Με ποιες εγγυήσεις και ποια ανταλλάγματα η Δημοτική Πλειοψηφία -και μάλιστα οριακή-  υποθηκεύει το μέλλον του τόπου και των μελλοντικών γενεών.

-Με ποιό δικαίωμα η Δημοτική Πλειοψηφία -και μάλιστα οριακή- μετατρέπει μακροχρόνιους ΑΓΩΝΕΣ της κοινωνίας μας σε ΑΓΩΝΙΑ για το μέλλον.

-Με ποιό δικαίωμα ο όποιος εκπρόσωπος του Δήμου στον ΦΟΔΣΑ, ψηφίζει αντίθετα με τις εντολές που έχει πάρει από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα εύλογα αυτά ερωτήματα -που θα έπρεπε να απαντηθούν σε ανοικτή συγκέντρωση πολιτών και φορέων, προτού δοθεί η θετική ψήφος στο ΦΟΔΣΑ-  τέθηκαν και στη συγκεκριμένη (2 Οκτωβρίου) συνεδρίαση του ΔΣ.

Όμως, δυστυχώς, η Δημοκρατία έχει εγκαταλείψει από καιρό το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαλόπολης. Με ευθύνη του προέδρου του ΔΣ και της Δημοτικής (οριακής) πλειοψηφίας, επικρατούν οι αυτάρεσκοι βερμπαλιστικοί μονόλογοι των ΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ, καταπνίγοντας εν μέσω αντεγκλήσεων, ύβρεων, απαξιωτικών χαρακτηρισμών και θεσμικών εκτροπών, κάθε έννοια ουσιαστικού δημοκρατικού διαλόγου επάνω στα σημαντικά  προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος, η λύση των οποίων θα καθορίσει οριστικά και τελεσίδικα το μέλλον του.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση τους καθιστούμε υπεύθυνους και υπόλογους στην τοπική κοινωνία, στο μέλλον και στις επερχόμενες γενιές.

"ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ"

Ι.Ν.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.