Η επόμενη μέρα από την φωτιά στην Φαλαισία (vid)

Η επόμενη μέρα από την φωτιά στην Φαλαισία (vid)

Σεπτέμβριος 12, 2017 - 17:05
0 σχόλια

Το μέτωπο στην μονή Μπούρα έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, στο σημείο παραμένουν πυροσβέστες – και όπως θα δείτε στο βίντεο από το drone – οι οποίοι έχουν σκαρφαλώσει στα βράχια και ρίχνουν νερό σε σημεία που είναι επικίνδυνα.

Στον Βουτσαρά, Αεμοδούρι και Ρούτσι τα μέτωπα είναι σε ύφεση. Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος αναζοπυρώσεων. ‘Ενα ελικόπτερο Σινούκ και 3 Πεζεντέλ κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού. Εκεί βρίσκονται και σήμερα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής , μηχανήματα του Δήμου Μεγαλόπολης και Τρίπολης , της ΔΕΗ , της Περιφέρειας, του στρατού και ένα ερπυστριοφόρο του ιδιώτη εργολάβου κ. Δημόπουλου.

Αυτά ήταν τα κύρια σημεία της χθεσινής μέρας.

Αρχικά στον Βουτσαρά όπου για 5 και πλέον ώρες η φωτιά είχε κυκλώσει το χωριό και έφτασε λίγα μέτρα από τα σπίτια. Κανένα σπίτι δεν κάηκε όμως αφού οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είχαν διασκορπιστεί δίπλα σε κάθε σπίτι. Μαζί τους 3  με 4 μικρά πυροσβεστικά του Δήμου Μεγαλόπολης τα οποία είχαν επανδρώσει υπάλληλοι , κάτοικοι του χωριού και δημοτικοί σύμβουλοι. Μέχρι το απόγευμα φρόντισαν να μην υπάρχει καμία απώλεια σε καμένες οικίες.

Την ώρα που δινόταν αυτή η μάχη ξέσπασε η νέα φωτιά στην Μονή Μπούρα. Άμεσα ο Διοικητής της Μεγαλόπολης με ελάχιστο προσωπικό και 2 μικρά οχήματα πήγα στο σημείο και κατάφεραν να περιορίσουν την φωτιά. Ταυτόχρονα πάρθηκε η απόφαση να ρίξουν νερό εκεί τα 2 καναντέρ και έτσι το συγκεκριμλενο μέτωπο περιορίστηκε γρήγορα.

Υπήρξε πολύ καλός συντονισμός όλων των δυνάμεων. Μπορεί ορισμένοι πολίτες να διαμαρτύρονται ότι  εκλεγμένοι άρχοντες πήγαν στην φωτιά για «τα μάτια του κόσμου» στην ουσία αυτό βοήθησε πολύ στον συντονισμό όλων των δυνάμεων. Οι δυνάμεις όλων των υπηρεσιών αναπτύχθηκαν πολύ γρήγορα και ουσιαστικά.

Πολλοί εθελοντές και κάτοικοι από τα γύρω χωριά έτρεξαν και πρόσφεραν πολύ σημαντική βοήθεια. Ειδικά οι λίγοι εναπομείναντες νέοι απέδειξαν πόσο σημαντικό είναι τα χωριά μας να έχουν κάτοικους νέους ανθρώπους.

Πηγή: kafeneio-megalopolis.gr

Ειδήσεις: 
Video: 

Φωτιές στην Φαλαισία, Σεπτέμβριος 2017 - Η επόμενη μέρα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.