Η ΕΠΟ καταργεί το κύπελλο στην Γ Εθνική

Η ΕΠΟ καταργεί το κύπελλο στην Γ Εθνική

Ιούνιος 26, 2015 - 15:06
0 σχόλια

Η ΕΠΟ αποφάσισε στο περασμένο Δ.Σ. την κατάργηση του κυπέλλου της Γ' Εθνικής μιάς διοργάνωσης  που  διεξάγονταν τα δύο τελευταία χρόνια με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση του ερασιτεχνικού κυπέλλου.

Έτσι λοιπόν και μετά από δύο χρόνια ο θεσμός του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής καταργείται. Το Κύπελλο Γ’ Εθνικής θεσπίστηκε το καλοκαίρι του 2013 όταν δημιουργήθηκε η νέα Γ’ Εθνική ερασιτεχνική.

 Ωστόσο δεν θα συνεχίσει να υπάρχει καθώς η Ομοσπονδία αποφάσισε να το καταργήσει και να ενισχύσει το Κύπελλο Ερασιτεχνών. Οι ομάδες που αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική θα συμμετέχουν κανονικά στην Α’ φάση του θεσμού δηλαδή στο τοπικό Κύπελλο της κάθε Ένωσης.

Η συμμετοχή των ομάδων στη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών θα είναι πλέον υποχρεωτική και όχι προαιρετική όπως ήταν τα τελευταία χρόνια.

Επομένως η ομάδα που θα κατακτά το Κύπελλο Ερασιτεχνών πλέον θα έχει ένα σπουδαίο μπόνους καθώς θα κερδίζει απευθείας την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Αν αγωνίζεται ήδη στη Γ’ Εθνική τότε το εισιτήριο θα πάει στον φιναλίστ.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.