Η επιστολή Γιαννακούρα για να μην κλείσει η Εθνική Τράπεζα στα Τρόπαια

Η επιστολή Γιαννακούρα για να μην κλείσει η Εθνική Τράπεζα στα Τρόπαια

Ιανουάριος 31, 2019 - 08:48
0 σχόλια

Η επιστολή προς τον Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας την οποία έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας ζητώντας να ανακληθεί η απόφαση για το κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Τράπεζας στα Τρόπαια.

Η επιστολή εστάλη μετά και την συνάντηση στα γραφεία της ΠΕ Αρκαδίας με εκπροσώπους του συντονιστικού των κατοίκων καθώς και το ομόφωνο ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, το οποίο και επισυνάπτεται.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Τρίπολη 22 Ιανουαρίου 2019
Αρ. Πρωτ.: 19847/50

ΠΡΟΣ:
Διοικητή Εθνικής Τράπεζας
κ. Μυλωνά Παύλο
Αιόλου 82-84
Αθήνα

Ταχ. Διεύθυνση
Ταχ. Κώδικας
Τηλ. Επικοινωνίας
Fax
Email
: 28ης Οκτωβρίου 29
: 22131, Τρίπολη
: 2713-611671/617/616
: 2713-611609
: egiannakouras@arcadia.gr

Θέμα: «Κατάργηση υποκαταστήματος Εθνικής Τράπεζας στα Τρόπαια Γορτυνίας»
Αξιότιμε κ. Διοικητά,

Με την παρούσα επιστολή και με την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, κατόπιν ομόφωνου ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου καθώς και της επίσκεψης αντιπροσωπείας του Συντονιστικού των κατοίκων των Τροπαίων και της ευρύτερης περιοχής, στα γραφεία της ΠΕ Αρκαδίας, στην Τρίπολη, θέλω να εκφράσω και την δική μου σθεναρή αντίρρηση καθώς και τις ενστάσεις μου στην άδικη απόφαση για κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Τρόπαια.

Η απόφαση της Διοίκησης καταδικάζει μία περιοχή της Γορτυνίας.
Μία περιοχή που είναι ορεινή και το άλλο υποκατάστημα της Τράπεζας, που λειτουργεί στη Δημητσάνα, βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τα χωριά και αυτό σημαίνει τεράστια ταλαιπωρία για τους κατοίκους, κυρίως τους ηλικιωμένους, ιδίως τη χειμερινή περίοδο με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τους παγετούς.

Επίσης το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων είναι ηλικιωμένοι και δεν έχουν την δυνατότητα της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης με την Τράπεζα.
Με τη βιαστική και όχι τεκμηριωμένη απόφαση της Διοίκησης για κατάργηση του Υποκαταστήματος της Τράπεζας στα Τρόπαια, καταδικάζετε σε περαιτέρω ερημοποίηση και εγκατάλειψη μία περιοχή που ήδη βρίσκεται σε πληθυσμιακό μαρασμό. Η απόφασή σας αποτρέπει νέους ανθρώπους να παραμείνουν στον τόπο τους και να δημιουργήσουν επαγγελματική δραστηριότητα και οικογένεια.

κ. Διοικητά,
Σας ζητώ να λάβετε υπόψη τις παραπάνω ενστάσεις, αναιρώντας την πρότερη απόφασή σας και εξαιρώντας το υποκατάστημα των Τροπαίων από την πολιτική της κατάργησης υποκαταστημάτων ανά τη χώρα, σκεπτόμενος πως με τον τρόπο αυτό δίνετε την ευκαιρία σε μία περιοχή να μην μαραζώσει περισσότερο.

Άλλωστε θα πρέπει κάποιες αποφάσεις στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε να λαμβάνονται όχι μόνο με οικονομικά αλλά και με κοινωνικά κριτήρια και μία αλλαγή στην απόφασή σας θα είναι προς όφελος όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής αλλά και προς όφελος της Τράπεζας σας.

Με εκτίμηση
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αρκαδίας
Ευάγγελος Γιαννακούρας

Συνημμένα: (4 φύλλα) Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου «Σχετικά με την υπολειτουργία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Τροπαίων Νομού Αρκαδίας».

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.