Η επιφυλακή της Παπακώστα, τα σενάρια και η απούσα κυβέρνηση από την παρέλαση της Τρίπολης

Η επιφυλακή της Παπακώστα, τα σενάρια και η απούσα κυβέρνηση από την παρέλαση της Τρίπολης

Μάρτιος 26, 2019 - 10:43
2 σχόλια

Πολιτικό «σούσουρο» προκάλεσε η ακύρωση, την τελευταία στιγμή, της επίσκεψης της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα στην Τρίπολη, με σκοπό να παραστεί, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο.

Μάλιστα, η ακύρωση της επίσκεψης της κυρίας Παπακώστα ανακοινώθηκε μέσω κοινωνικών δικτύων από τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, την ώρα που το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδιδε ότι η κυρία Παπακώστα με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και τον Σάββα Τσιτουρίδη ετοιμάζουν πολιτικό φορέα, με τον οποίον θα κατεβούν στις εκλογές.

Η αλήθεια είναι ότι η Κατερίνα Παπακώστα -ουδόλως σχετική με τον ΣΥΡΙΖΑ, και «καραμανλική» ούσα, σύμφωνα με τις δηλώσεις της- πολύ δύσκολα θα ζητούσε την ψήφο των ψηφοφόρων του συγκεκριμένου κόμματος, και, όπως είναι φυσικό, μετά την υπουργοποίησή της και όλα τα σχετικά, θα πρέπει να ζητήσει στέγη αλλού ή να φτιάξει μια καινούρια. Σημειωτέον ότι είναι πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής, αλλά αυτός ο νεοσύστατος φορέας είναι άγνωστο αν θα συμμετάσχει αυτόνομα στις εκλογές.

Από την άλλη πλευρά, το περιβάλλον του Άρη Σπηλιωτόπουλου απάντησε στο δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος πληροφορήθηκε τη δημοσίευση σεναρίων που τον αφορούν. Ξεκαθαρίζουμε ότι και στο παρελθόν και στο παρόν έχει γίνει κοινωνός απόψεων και προτάσεων από πολλούς φίλους και συνεργάτες και από πολιτικούς σχηματισμούς. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν αποφάσεις και συνεπώς πρωτοβουλίες. Εννοείται ότι συναντήσεις και συζητήσεις υπάρχουν με στελέχη και συμμαχητές εντός και εκτός ΝΔ. Αυτό είναι αναμενόμενο για ένα στέλεχος που δεν έχασε εκλογές αλλά παραιτήθηκε για την παράταξη ώστε να δώσει τη μάχη του Δήμου της Αθήνας και συνεπώς είναι εν ενεργεία, όπως άλλωστε και όσοι από τη ΝΔ παραιτηθούν για να δώσουν τη μάχη των ευρωεκλογών».

Επισήμως, πάντως, ως υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη η κυρία Παπακώστα έπρεπε να βρίσκεται στο πόστο της, καθώς υπήρξε αυξημένος φόβος για επεισόδια τόσο στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της παρέλασης όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, όπου οι βουλευτές και τα στελέχη της κυβέρνησης έρχονται αντιμέτωπα με την οργή και τις αποδοκιμασίες των πολιτών για το Μακεδονικό. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 1.500 αστυνομικοί επί ποδός μόνο στην Αθήνα.

Εν ολίγοις, η κυρία Παπακώστα είχε δουλειά και δεν ήρθε στην Τρίπολη, ωστόσο ακόμα και την τελευταία στιγμή δεν αντικαταστάθηκε από κάποιο άλλο κυβερνητικό στέλεχος, κάπως παράξενο, βέβαια, για την προεκλογική περίοδο την οποία διανύουμε, αφού όλοι οι πολιτικοί θέλουν και να φαίνονται και να φωτογραφίζονται στις εξέδρες.

Κανένας κυβερνητικός... δεν άδειαζε για να τιμήσει με την παρουσία του την Τριπολιτσά, κομβική πόλη στην ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης; Ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας πώς αντιδρά σε αυτό;

Στο κάτω-κάτω, κυβερνητικό κόμμα είναι. Δεν πίεσαν να υπάρξει εκπροσώπηση;

Γαλανιάδη Εύα


2 Σχόλια

ΚΥΡΙΑ ΓΑΛΑΝΙΑΔΗ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ Ο ΠΑΥΛΗΣ ΠΟΥ ΚΑΠΕΛΩΣΕ ΤΟ ΒΟΛΕΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.