Η Εορτή του Αγίου Τρύφωνος στην Τρίπολη

Η Εορτή του Αγίου Τρύφωνος στην Τρίπολη

Φεβρουάριος 01, 2011 - 10:11

Ξεχωριστές στιγμές πανηγυρικού χαρακτήρος είχαν την ευλογία να ζήσουν Ενορίτες και συμπανηγυριστές στην νεοσύστατο Ενορία του Αγίου Τρύφωνος Τριπόλεως, την παραμονή και ανήμερα της εορτής του Αγίου Τρύφωνος.
Την Δευτέρα 31η Ιανουαρίου ε.ε., παραμονή της εορτής, ετελέσθη το απόγευμα Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ο οποίος και ομίλησε περί του Αγίου Μάρτυρος Τρύφωνος, καθώς και πλήθους Ιερέων εκ της Τριπόλεως και της γύρωθεν περιφερείας. Η προσέλευσις και η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, ενώ μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου ανά την Ενορία.

Ανήμερα της εορτής ετελέσθη η ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία, παρόντος του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως, ως εκπροσώπου του Σεβ. Μητροπολίτη μας.
Αίσθηση προκάλεσε σε όλους το στάδιο των εργασιών ανεγέρσεως του νέου Ιερού Ναού του Αγίου Τρύφωνος, μιας και πλέον έχουν φτάσει σχεδόν στο τέλος οι εργασίες της τσιμεντένιας εξωτερικής τοιχοποιίας. Το αποτέλεσμα είναι τέλειο σε αυτήν την φάσι και αρχίζει πλέον να ξεδιπλώνετε ενώπιών μας το κάλλος του σχεδίου του νέου Ιερού Ναού. Η ανέγερσις νέου Ιερού Ναού, στον ίδιο χώρο όπου ευρίσκετο παλαιό παρεκκλήσιο του Αγίου Τρύφωνος, ήταν επιτακτική ανάγκη για την κάλυψη των λατρευτικών αναγκών των Πιστών της περιοχής και της Ενορίας. Η ανάγκη ανεγέρσεως νέου Ιερού Ναού ήρθε οπό κοινού με την ανάγκη δημιουργίας νέας ενορίας στην περιοχή αυτή της Πόλεώς μας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Αιδ. Εφημέριο π. Γεώργιο Αντωνόπουλο και το περί αυτόν Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, καθώς και σε όλους εκείνους πού προσέφεραν και προσφέρουν οπό το υστέρημά τους η το περίσσευμά τους για την αποπεράτωση ατού του θαυμασίου έργου.

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας
 

Ειδήσεις: 
Προηγούμενο άρθρο
Ο Σύλλογος Συρναίων στο Facebook
Επόμενο άρθρο
Απογραφή πληθυσμού