Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στο Ίδρυμα Προστασίας Απόρων Τυφλών Τρίπολης (photos&video)

Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στο Ίδρυμα Προστασίας Απόρων Τυφλών Τρίπολης (photos&video)

Ιούλιος 25, 2014 - 21:05
0 σχόλια

Το Ίδρυμα Προστασίας Απόρων Τυφλών Τριπόλεως «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»  εόρτασε λαμπρά την Αγία Παρασκευή την οποία έχει ως προστάτη.

Την παραμονή της Εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, ο οποίος είναι ιδρυτής και κτήτωρ του Οίκου Τυφλών Τριπόλεως, Χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό. Πλήθος Τριπολιτών και φίλων του Ιδρύματος, συμμετείχε στην Ακολουθία του Εσπερινού.

Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί  ο Όρθρος της εορτής και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία.

Βίος Αγίας Παρασκευής

Η Αγία οσιομάρτυς Παρασκευή καταγόταν από την Ρώμη, οι δε γονείς της Αγάθων και Πολιτεία ήταν χριστιανοί. Επειδή όμως ήταν άτεκνοι παρακαλούσαν τον Θεό να τούς χαρίσει ένα παιδί. Πράγματι ο Θεός τους άκουσε και τους χάρισε ένα παιδί. Και επειδή όταν γεννήθηκε ήταν η έκτη ημέρα της εβδομάδος, την ονόμασαν Παρασκευή και από μικρή την αφιέρωσαν στον Θεό.

Η Παρασκευή, έλαβε την χριστιανική μόρφωση από την μητέρα της και μάλιστα μελετούσε συνέχεια τα Ιερά γράμματα και προσευχόταν πολλές ώρες στην εκκλησία.

Μετά τον θάνατο των δικών της μοίρασε όλα της τα υπάρχοντα στους φτωχούς και έγινε μοναχή. Έμεινε εκεί αρκετό χρονικό διάστημα και μετά λαμβάνοντας την ευχή της ηγουμένης βγήκε έξω στον κόσμο και κήρυττε τον Χριστό προσελκύοντας πολύ κόσμο στον χριστιανισμό. Για όλα οδηγήθηκε στον βασιλιά Αντωνίνο ο οποίος θαμπωμένος από την ομορφιά της και την σύνεσή της προσπάθησε να την πείσει να θυσιάσει στα είδωλα και θα της έδινε ότι ήθελε. Η Αγία όμως αρνήθηκε και τότε διέταξε να αρχίσουν τα βασανιστήρια. Την έβαλαν μέσα σε ένα θερμασμένο λέβητα γεμάτο πίσσα και λάδι. Μόλις έγινε αυτό η Αγία φαινόταν να δροσίζεται μέσα σ` αυτό και ο Αντωνίνος εξοργισμένος έδωσε εντολή να θανατωθεί, περνώντας και αυτή στην μεγάλη χορεία των μαρτύρων της εκκλησίας μας.

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/t-6J9A17IvY


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.