Η ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας, στόχος του περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Η ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας, στόχος του περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Μάρτιος 14, 2018 - 19:32
0 σχόλια

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας υποκαταστημάτων της Πειραιώς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε: 

«Με απόλυτη συνέπεια προς την ευθύνη μας απέναντι στην εμπιστοσύνη των πολιτών διεκδικήσαμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την αποτροπή του κλεισίματος υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στη χωρική επικράτεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Συγκεκριμένα, με επιστολές μου στη διοίκηση της Τράπεζας στις αρχές Φεβρουαρίου 2018 και στην προσωπική μου επικοινωνία με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς έθεσα την αναγκαιότητα να αποτραπεί το ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας των υποκαταστημάτων σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, όπως το Δερβένι, το Λυγουριό και λοιπές περιοχές, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν ιδιαίτερα δυσμενές για την περιφερειακή οικονομία της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα των πολιτών της. 

Σημείωσα επίσης το γεγονός ότι η απορρόφηση της Αγροτικής Τράπεζας από την Τράπεζα Πειραιώς συνεπάγεται συγκεκριμένες υποχρεώσεις, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν απόλυτα σεβαστές, ιδίως σε μια Περιφέρεια με κυρίαρχη την αγροτική οικονομία. 

Στόχος μας παραμένει η ενίσχυση όλων των δομών στη χωρική μας επικράτεια και η εξασφάλιση ολοένα και περισσότερων εργαλείων ανάπτυξης της περιφερειακής μας οικονομίας, ώστε παράλληλα να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων της Πελοποννήσου.  

Σε αυτή την προσπάθεια πολύτιμοι συμπαραστάτες ήταν και παραμένουν οι Δήμαρχοι, τα Επιμελητήρια, οι Εμπορικοί Σύλλογοι και οι πολίτες των περιοχών».

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.