"Η ενέργεια και το περιβάλλον" σε συνέδριο στο Αποστολοπούλειο (photos&video)

"Η ενέργεια και το περιβάλλον" σε συνέδριο στο Αποστολοπούλειο (photos&video)

Νοέμβριος 01, 2012 - 18:42

Παρόντες ευρωβουλευτές για να μιλήσουν για τα δύο θέματα

Σε εξέλιξη βρίσκεται  στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης το Περιφερειακό Συνέδριο με θέμα «Ενέργεια και Περιβάλλον» που διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται εν όψει των Ευρωεκλογών του 2014 και η σημερινή εκδήλωση, αλλά και η αυριανή επίσκεψη στην Μεγαλόπολη αποτελεί την πρώτη εκδήλωση του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες να γνωρίσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη δουλειά που γίνεται σ’ αυτό καθώς και τους Ευρωβουλευτές και να τεθούν ερωτήσεις για θέματα που τους αφορούν. Για το θέμα που επελέγη  αυτό έχει να κάνει με θέματα που αφορούν στους πολίτες αλλά και στο νομοθετικό έργο που έχει γίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ειδικά για την Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρείται πως η «Ενέργεια και το Περιβάλλον» έχουν μεγάλη σημασία ως μοχλός ανάπτυξης.
Τους Ευρωβουλευτές καλωσόρισαν ο δήμαρχος της Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης ενώ ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ένας εκ των ομιλητών της πρώτης μέρας αναφέρθηκε αρχικά στον θεσμό του Καλλικράτη ενώ μίλησε για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας στους δύο αυτούς τομείς.

Δείτε στο βίντεo τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Εκπροσώπου Τύπου του Γραφείου Ενημέρωσης στην Ελλάδα, του  Λευτέρη Αντωνακόπουλου Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, των Ευρωβουλευτών Νίκου Χουντή,  Μαριέττας Γιαννάκου, Θεοδώρου Σκυλακάκη και Νίκου Σαλαβράκου καθώς και το καλωσόρισμα του δημάρχου Τρίπολης και ένα μικρό μέρος από τα όσα είπε ο κ. Τατούλης.

 

E.T.

Video: 

youtube://v/vpV4OKTZS7g