Η εκπομπή «Εύφορη γη» στον κάμπο του Λεωνιδίου (vid)

Η εκπομπή «Εύφορη γη» στον κάμπο του Λεωνιδίου (vid)

Σεπτέμβριος 25, 2016 - 09:48
0 σχόλια

Με αφορμή το Μελιτζάzz περπατάμε στα σοκάκια του Λεωνιδίου, γνωρίζουμε τον πολιτισμό και τον τουρισμό της τσακώνικης γης. Μαθαίνουμε μυστικά για την καλλιέργεια της τσακώνικης μελιτζάνας και των άλλων κηπευτικών του κάμπου της περιοχής. Μεταφέρουμε την τεχνογνωσία των παραγωγών για  την ηλιοαπολύμανση, η οποία κερδίζει σταδιακά όλο και περισσότερους ανά την Ελλάδα, με στόχο την αποφυγή των φυτοφαρμάκων.

Έτσι, με πολύ καλοκαιρινή διάθεση και πολλά μυστικά για τις γεύσεις που γνωρίσαμε, μοιραζόμαστε μαζί σας: λικέρ μελιτζάνας, γλυκές λιχουδιές, κάθε λογής…παράξενο αλλά μοναδικά υπέροχο, που παράγεται ή παρασκευάζεται στη γη της Τσακωνιάς…Ένα ταξίδι υπέροχα γευστικό και διασκεδαστικό.

Ακόμα, θα μάθουμε για τον αναρριχητικό τουρισμό και το ρόλο του Κοκκινόβραχου στην προσέλκυση ξένων τουριστών τον χειμώνα, για το φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί 10 με 13 Νοεμβρίου, θα δούμε υπέροχες δημιουργίες -που έρχονται από το μακρινό παρελθόν- στα παλιά αρχοντικά, θα περπατήσουμε και θα γνωρίσουμε τη φιλοξενία των ανθρώπων της Νότιας Κυνουρίας. 

Θερμές ευχαριστίες στον δήμαρχο Λεωνιδίου Χαράλαμπο Λυσίκατο για τη φιλοξενία, στην Ελένη Πουτσελά για τη βοήθειά της στον συντονισμό και σε όλους όσοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την ανάδειξη του πλούτου του Δήμου Νότιας Κυνουρίας. Ανάμεσά τους ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μελιτζάzz Σωτήρης Μπόλλης, η πρόεδρος του Τσακώνικου Αγροτικού Συνεταιρισμού Γυναικών Λεωνιδίου Μαρία Λυσικάτου, ο πρόεδρος της Ενωσης ξενοδόχων – τουριστικών καταλυμάτων Κυνουρίας Νίκος Ανεζύρης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ο Αγιος Λεωνίδας» Νίκος Τρούμπας και ο εκπρόσωπος των λαϊκών αγορών Αστρους –Λεωνιδίου Ηρακλής Πένσιος.

(ΠΗΓΗ: e-gi.gr, από το leonidoon.gr)

Video: 

ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΤΣΑΚΩΝΙΚΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΜΕΛΙΤΖΑΖΖ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.