«Η εκκλησία και το θαύμα του 1821» στην Τρίπολη

«Η εκκλησία και το θαύμα του 1821» στην Τρίπολη

Μάρτιος 10, 2018 - 11:50
5 σχόλια

Η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και το Λύκειον Ελληνίδων Τριπόλεως σας προσκαλούν στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν για τον εορτασμό της επετείου του 1821, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 και ώρα 19.30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Ομιλητής της εκδήλωσής μας θα είναι ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κκ Χρυσόστομος που θα αναπτύξει το θέμα : « Η εκκλησία και το θαύμα του 1821»

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με χορούς και τραγούδια οι χορευτικές ομάδες του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών και του Λυκείου Ελληνίδων Τρίπολης.


5 Σχόλια

Θα μας τρελλάνετε. Τους αφορισμούς στους Αρκάδες και άλλους ήρωες πολεμιστές στο ξεκινημα της επανάστασης τους ξεχάσατε ?

Και αφου η εκκλησία αφόρισε την επανάσταση γιατι κρέμασαν τον πατριάρχη και υπόλοιπους κληρικούς οι Τουρκοι ;Γιατι στην Κρήτη κρέμασαν και αποκεφάλισαν ολους τους Δεσποτάδες και η εκκλησία της Κρήτης ηταν ακέφαλη ;Και γιατι ο γέρος του μωρια έδωσε δωρεές στη εκκλησία αφου τον ειχε (αφορίσει );

Για την Πελοπόννησο και για την επίσημη εκκλησία μιλάμε αγαπητέ. Το ότι τους είχαν αφορίσει είναι ιστορικό γεγονός. Μην παρασύρεσαι. Όσο για τον μύθο για τις δωρεές του Κολοκοτρώνη ψάξε πληροφορίες και θα καταλάβεις. Αυτό βεβαίως για να μην προτρέχουμε δεν τον έκανε άπιστο, πάντα πίστευε στον Θεό.

Προφανώς μπερδεύουμε την επίσημη εκκλησία της εποχής εκείνη με τους απλούς ιερείς. Η "ΕΠΙΣΗΜΗ" εκκλησία πράγματι τους είχε αφορίσει. Βεβαίως όμως, η πλειοψηφία των ιερέων της εποχής πίστευε στην επανάσταση και την βοήθησε.

Γενικά οι προύχοντες στα 400 χρόνια σκλαβιάς είχαν προνόμια τα οποία με την επανάσταση του 21 τα έχαναν για αυτό κάνανε πολλά εναντίον της επανάστασης αυτής που έγινε από τους αγανακτισμένους και υπόδουλους για 400 χρόνια Έλληνες. Δυστυχώς πάντα υπάρχουν στην Ελλάδα, καθοδηγούμενοι από το εξωτερικό, ΕΦΙΑΛΤΕΣ! Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους , όπως είπε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.