Τατούλης

Η εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό στο Άστρος (video)

Η εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό στο Άστρος (video)

Σεπτέμβριος 07, 2012 - 20:48

Από www.astrosnews.gr

Ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή αρκετών εκπαιδευτικών και γονέων η εκδήλωση για το φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού στο Ιδρυμα Ζαφείρη, στο Αστρος. Την εκδήλωση προλόγισε η Σχολική Σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δ.Ε Αρκαδίας Δρ. Γεωργία Καρούντζου και βασικές ομιλήτριες ήταν οι κυρίες Βασιλική Παπαγιαννοπούλου και Εύα Συγγελάκη από την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ).

Στις ομιλίες παρουσιάστηκε η δράση της ΕΨΥΠΕ, επιχειρήθηκε να κατανοηθεί το φαινόμενο και αναλύθηκαν οι τρόποι διαχείρισης και αντιμετώπισής του, ενώ στο τέλος ακολούθησε μια ζωντανή και εποικοδομητική συζήτηση, με παραδείγματα και τρόπους προσέγγισης.

Την εκδήλωση οργάνωσαν η Σχολική Σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δ.Ε Αρκαδίας Δρ. Γεωργία Καρούντζου σε συνεργασία με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.), με συνδιοργανωτές τους: Σύλλογος Eκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Κυνουρίας, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Άστρους, Βερβένων, Δολιανών, Μελιγούς και Π. Άστρους.

Δείτε τι δήλωσε  η κυρία Εύα Συγγελάκη, ΜSc, PhD, Ψυχολόγος

Video: 

youtube://v/6DiBTIZ6-ks