Η ΕΑΣ Αρκαδίας για μονάδα επεξεργασίας λυμάτων και παραγωγής βιοαερίου

Η ΕΑΣ Αρκαδίας για μονάδα επεξεργασίας λυμάτων και παραγωγής βιοαερίου

Νοέμβριος 22, 2014 - 09:00
3 σχόλια

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Συνεταιρισμός μας (η ΕΝΩΣΗ ) είναι υπέρ της επιχειρηματικότητας, αρκεί να μην έρχεται σε αντίθεση με τα παραγωγικά , οικονομικά & περιβαλλοντικά συμφέροντα των αγροτοκτηνοτρόφων της Αρκαδίας.

Όπως όμως γνωρίζετε, στην περιοχή Μπέλμπερη  μόλις 3 χιλιόμετρα έξω από την πόλη και στο κέντρο του κάμπου της Μαντινείας, είναι υπό εγκατάσταση μονάδα επεξεργασίας λυμάτων και παραγωγής βιοαερίου ισχύος 480 kw, με πρώην επωνυμία ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ Α.Ε. και τώρα KAFSISBIOGAS ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.

Η διεύρυνση των σκοπών της εταιρείας (πλέον επεξεργασία πάσης φύσεως λύματα) αλλά και η συνεχείς ζήτηση γης (πάνω από 100 στρέμματα εγκαταστάσεων αλλά και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργούμενης γης λίπανσης υγρών λυμάτων ) καταστρέφει την αγροτική οικονομία της περιοχής & θα υποβαθμίσει την αξία της ιδιωτικής ιδιοκτησίας & την αλλοίωση τω χρήσεων γής.

Πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι στην Αρκαδία παράγονται αγροτοκτηνοτροφικά και μελισσοκομικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας & ποιότητας & προϊόντα ΠΟΠ .

Δεδομένου ότι ενόψει της κρίσης, μοχλός ανάπτυξης είναι η Αγροτική Οικονομία & ο Αγροτουρισμός, η μονάδα αυτή θα επιφέρει ανεπανόρθωτη ζημιά  σε ολόκληρη την Αρκαδία και θα οδηγήσει τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα σε εξαθλίωση .

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας να σταματήσει άμεσα αυτό το έργο και να επανεξεταστεί η χωροθέτησή του .

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ  ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ  (Η ΕΝΩΣΗ )

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

μπραβο στο συνεταιρισμο

O νεος προεδρος, και φιλος, κ. Τσιοτινας πολυ γρηγορα κινηθηκε, μπραβο του. Ομως τωρα που ανελαβε ας βρει και να μας πει που ειναι το συσκευαστηριο πατατας (μικροσυσκευασια-σακουλακι). γιατι πληρωθεκε απο τα λεφτα μας-των παραγωγων, και γιατι επεστραφει στον προμηθευτη? απο ποτε εχει επιστραφει? Γιατι εγινε service σε πορτες αφου μετα απο ενα μηνα εβαλαν καινουργιες? Ποσο κοστισε η συντηρηση του συσκευαστηριου? και γιατι δεν λειτουργει αφου συντηρηθηκε? Γιατι εχουμε θαλαμους και συσκευαστηριο δεν τα λειτουργουμε και παμε τα πραγματα μας σε εμπορους? Μονο για τους κτηνοτροφους ζωοτροφες, και εκεινες προπληρωμενες απο τις επιδοτησεις.... Γιατι καποιοι υπαλληλοι ειναι για συνταξη εδω και καιρο και ειναι ακομα εργαζομενοι.....μελι εχει ο κουβας ε? - προφανως. Το πιο βασικο, η Ενωση μονο απο εμποριο ξερει, δεν εχει κανει τιποτα. Εμπορια πατατας, τυροκομειο, οινοποιειο (αφου ξερει και λεει για ΠΟΠ προοιοντα) Αυτα θελουμε φιλε καλε Θαναση, Κανε το να σε παραδεχτω, να αφησεις ονομα!!!!!!!! ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

Ωραία κίνηση, προφανώς θα υπάρξει και συνέχεια, Αγ. Τριάδα και Τουρκοδένδρι για τα σκουπίδια, κάμπος Δάρα και Βολιμή για τα λύματα. κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και οινοποιεία για τα απόβλητα σε ρέματα, και στην κορυφή της λίστας εργοστάσιο σκουπιδιών Παλαιόχουνη...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.