Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για το θέμα των σημαιοφόρων στις παρελάσεις

Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για το θέμα των σημαιοφόρων στις παρελάσεις

Νοέμβριος 14, 2017 - 15:44
0 σχόλια

Οι γονείς επτά αριστούχων μαθητών από τη Θεσσαλονίκη προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να καταργηθεί το διάταγμα Γαβρόγλου, το οποίο προβλέπει επιλογή των σημαιοφόρων στις παρελάσεις μέσω κλήρωσης.

Στην προσφυγή τους οι γονείς υποστηρίζουν ότι, είναι αντισυνταγματικό το  Προεδρικό Διάταγμα, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, καθώς  παραβιάζει τις αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας.

Σύμφωνα με τους γονείς, το θέμα της σημαίας δεν μπορεί να ρυθμίζεται κατά την εκάστοτε βούληση του υπουργού Παιδείας και ειδικά, όταν η νομοθετική ρύθμιση μπορεί να έχει και χαρακτήρα «πολιτικοιδεολογικό». Επίσης αναφέρουν ότι το εκπαιδευτικό νομοθετικό πλαίσιο (νόμος 1566/1985) καθορίζονται οι αρχές, που διέπουν την εκπαίδευση των ελληνόπουλων, μεταξύ των οποίων ρητά αναφέρεται και η πίστη προς την πατρίδα, στοιχείο της οποίας και μάλιστα άκρως βασικό, είναι και η Ελληνική σημαία.

Οι γονείς κάνουν και ειδική αναφορά στην ηρωική πράξη των Μανώλη Γλέζου και Λάκη Σάντα οι οποίοι στις 30 Μαΐου του 1941, κατέβασαν από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης τη γερμανική σημαία.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.