«Η διαπλοκή μας η καλή», φαρσοκωμωδία, μέρος δεύτερο

«Η διαπλοκή μας η καλή», φαρσοκωμωδία, μέρος δεύτερο

Σεπτέμβριος 30, 2016 - 17:50
1 σχόλια

Κατά τις 10 Οκτώβρη πρεμιέρα κάνει το δεύτερο μέρος της φαρσοκωμωδίας «Η διαπλοκή μας η καλή». Παράσταση με σενάριο προσχηματικό.

Η «προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τη διαπλοκή» που προγραμματίζεται για τον μήνα που έρχεται, θα έχει πολλά σκετς, χάρη και μπρίο, απότομα σηκώματα από τα έδρανα, απειλητικές κινήσεις, σηκωμένα χέρια και δάχτυλα -εκτός από το μεσαίο.

Αν υπήρχε σκηνοθέτης, θα συμβούλευε τους 300:

«Προσοχή! Να μην επαναληφθούν οι γνωστές βωμολοχίες. Παρακαλείσθε όπως επιστήσετε την προσοχή στους συνήθεις θερμοκέφαλους διασκεδαστές βουλευτές και υπουργούς. Προτείνουμε αντί των γνωστών ''κάτσε κάτω, ρε μ@λ@κ@'', ''θα σε βάλω στα τέσσερα'', ''αλήτη'', ''ρούφα την π@@σα μου'' (που ακούστηκε στο καφενείο της Βουλής προχθές) να χρησιμοποιηθούν εκφράσεις που δεν κόβονται στα κανάλια, όπως:

τυροβρωμίκουλας
μπετόβλακας
γίδι
τραχανοπλαγιάς
μπουμπούνας
μπανταβός

που δείχνουν και μια επαφή με τον λαουτζίκο. Παρακαλούνται οι βουλευτές να μην μυρίζουν τα παλτό και τα μαντίλια των κυριών συναδέλφων τους με κάθε ευκαιρία. Τα μικρά αυτά βίτσια τα πιάνουν οι κάμερες. Δεν είμαστε εδώ ρωμαϊκό όργιο, ελληνική κωμωδία ανεβάζουμε! Μετά το τέλος της παράστασης, ας κάνουν ό,τι θέλουν. Και να μην ζητούν συνεχώς τον λόγο επί προσωπικού. Βαριέται ο κόσμος».

Κάπως έτσι, ακόμα μία συζήτηση άνευ ουσίας ετοιμάζεται για τη διαπλοκή, για τη μητέρα όλων των κακών και ανάποδων στη χώρα μας και τον γόρδιο δεσμό μας. Με απαράμιλλη χάρη προχθές ο Αλέξης στο βήμα γύρισε προς τον Πρόεδρο της Βουλής και του έδωσε το χαρτί με το αίτημα για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή που θα γίνει τον Οκτώβριο. Λέγοντας, απευθυνόμενος στον Κυριάκο, «προσέξτε τι εύχεστε».

Ο Κυριάκος ξέρει καλά τι εύχεται και γνωρίζει ότι μια αναμπουμπούλα ακόμα στον Ναό της Δημοκρατίας για το ποιος είναι διαπλεκόμενος με ποιον βολεύει τους πάντες.

Εκτός ίσως από τις καθαρίστριες της Βουλής.

Αυτές οι τελευταίες αναρωτιούνται: Μετά τα φέιγ-βολάν του Σαραμάγκου, που κοψομεσιαστήκαμε να μαζεύουμε προχθές, τι στον άνεμο θα πετάξουν οι εκλεγμένοι του έθνους σωτήρες; Λέτε να χρειαστούμε χλωρίνη και να ξεβάψει η απατηλή λάμψη της κοινοβουλευτικής μας ζωής;

Λάσπη, φίλες μου. Μόνο λάσπη. Από εκείνη που λερώνει βαθιά αλλά αόρατα, όχι από την άλλη με την οποία οι αρχαίοι ημών έφτιαχναν τα τούβλα. Μια επανάληψη θα είναι το εργάκι της παράστασης του Μαρτίου -θυμάστε;-, ίσως όχι με τους ίδιους πρωταγωνιστές, αλλά ουσιαστικά τίποτε νεότερο δεν θα προστεθεί.

Ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση της παράστασης του Μαρτίου, επειδή τέτοιες εποχές δεν μας παίρνει να έχουμε βραχεία μνήμη:

Ο Πάνος Καμμένος μπουρδούκλωσε τον Βενιζέλο με τον Τσοχατζόπουλο λέγοντας μισόλογα για κάτι συγγενείς του Βενιζέλου που είχαν μετοχές στη Marfin (μας φώτισε), για να του απαντήσει ο Βενιζέλος «αλήτη, αλητάμπουρα, θα ζητήσεις συγγνώμη στα τέσσερα», ο Γιώργος Πάντζας φώναζε από τα μπροστινά έδρανα προς τον πρώην πρόεδρο του ΠαΣοΚ «κάτσε κάτω, ρε», επειδή ο Βενιζέλος ζητούσε τον λόγο να απαντήσει και ο προεδρεύων δεν του τον έδινε, και ο Πέτρος Κωνσταντινέας του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, ωστόσο ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έριξε λάδι στη φωτιά προτρέποντάς τον να καθήσει στη θέση του. «Μην μιλάς εσύ. Εγώ σε σπούδασα στη Ρουμανία με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων», ανταπάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αργότερα έγραψε στο Facebook ότι ο κ. Κωνσταντινόπουλος του είπε «άντε, ρε λαμόγιο, να σφυρίξεις σε κανένα γήπεδο».

Αργότερα, τα ξημερώματα, ο Κ. Μητσοτάκης βρισκόταν στο βήμα και σε ιδιαίτερα έντονο ύφος είπε, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Κατανοώ την ανάγκη που έχετε να υπερασπιστείτε στελέχη που ήταν πάντα πιστά στο κόμμα σας, όπως τον κ. Καρανίκα. Πράγματι καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Τον κ. Καρανίκα, όμως δεν τον προσλάβατε να φτιάχνει καφέδες, αλλά για σύμβουλό σας. Έχει τα απαραίτητα προσόντα. Όταν μιλάτε για σχέσεις τρίτου τύπου με ύποπτους δημοσιογράφους, τι έχετε να πείτε για τα δικά σας; Θυμάμαι καλά τον κ. Μαυρίκο σχολιαστή στην κρατική τηλεόραση, μετά το debate μεταξύ του κ. Τσίπρα με τον κ. Μεϊμαράκη;». 

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «τον τρίτο του κυκλώματος εκβιαστών», τον οποίο δεν κατονόμασε, αλλά πρόσκειται -όπως υποστήριξε- στον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αιχμές ότι είναι συνεργάτης του Πρωθυπουργού.

Τότε, ο Αλέξης Τσίπρας πετάχτηκε εκνευρισμένος από τη θέση του και ζήτησε σε έντονο ύφος από τον πρόεδρο της ΝΔ να ανακαλέσει. «Δεν ανακαλώ τίποτα. Καθίστε κάτω!», απάντησε σε επίσης έντονο ύφος ο κ. Μητσοτάκης.

«Ζητώ συγγνώμη για την έκρηξή μου. Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάθε δικαίωμα να μην απαντά στα στοιχεία για τις σχέσεις της ΝΔ με το κύκλωμα εκβιαστών. Δεν έχει, όμως, δικαίωμα να συκοφαντεί τον πρωθυπουργό της χώρας. Ζητώ να ανακαλέσει. Αν δεν το κάνει θα είναι ένα κοινός συκοφάντης», απάντησε ο Πρωθυπουργός.

Ένα σόου δίχως τέλος. Το δεύτερο μέρος, 10 - 20 Οκτωβρίου στις τηλεοράσεις μας.

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Στη συζήτηση για την Παιδεία ο πρωθυπουργός ήταν τόσο σχετικός όσο αν μιλούσε ένας ευνούχος για τον ενεργητικό έρωτα. Για την διαπλοκή κάτι θα του σφυρίξουν τα πασόκια που τον συντροφεύουν

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.