Η Coca-Cola χρησιμοποιούσε παρανόμως τον Παρθενώνα στα μπουκάλια της

Η Coca-Cola χρησιμοποιούσε παρανόμως τον Παρθενώνα στα μπουκάλια της

Σεπτέμβριος 17, 2019 - 11:06
1 σχόλια

Περιθώριο 30 εργάσιμων ημερών έχει η Coca-Cola Hellas να αποσύρει τα μπουκάλια από την αγορά, τα οποία σχετίζονται με τη διαφημιστική επικοινωνία για τη συλλεκτική συσκευασία Coca Cola με θέμα την Αθήνα, και απεικονίζουν τον Παρθενώνα και τη Βουλή των Ελλήνων.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε χθες η δευτεροβάθμια επιτροπή του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας. Θυμίζουμε ότι η σχετική προσφυγή στην πρωτοβάθμια επιτροπή είχε γίνει από τις εταιρείες Βίκος, Έψα και Λουξ. Διευκρινίζεται ότι το συγκεκριμένο περιθώριο ισχύει "για όσα υλικά δεν έχει ακόμη λήξει η προθεσμία της πρωτοβάθμιας επιτροπής". Στην ουσία, οι υπόλοιπες σχετικές προθεσμίες για κάθε είδους προβολή και διαφήμιση έχουν παρέλθει (με εξαίρεση το θέμα της συσκευασίας).

Η επιτροπή αναγνώρισε ότι η διαφημιστική εκστρατεία της Coca-Cola, κατά την έναρξή της, πληρούσε όλες τις απαιτήσεις της νομιμότητας. Διαπίστωσε, όμως, ότι, μετά τις 4/7/2019, υπάρχει η υποχρέωση λήψης αδείας, για χρήση αναπαραστάσεων με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο (άρα και των ελεύθερων σχεδίων) των μνημείων, που ανήκουν στο Δημόσιο και, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε ότι, από 4/7/2019 και εφεξής, η διαφημιστική εκστρατεία έρχεται σε αντίθεση με το άρ-θρο 1 του Ελληνικού Κώδικα Διαφήμισης – Επικοινωνίας (ΕΚΔ-Ε).

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.