Η Αρκαδία τίμησε τους Θανάση Βαλτινό και Άγγελο Δεληβοριά (pics)

Η Αρκαδία τίμησε τους Θανάση Βαλτινό και Άγγελο Δεληβοριά (pics)

Νοέμβριος 30, 2016 - 12:45
0 σχόλια

Τατούλης: «Ελπίδα για τον τόπο το παράδειγμα του Θανάση Βαλτινού και του Άγγελου Δεληβοριά»

«Τιμούμε δύο ξεχωριστές προσωπικότητες, δύο ξεχωριστούς Αρκάδες, ανάμεσα σε τόσους άλλους σπουδαίους Αρκάδες, που κατέκτησαν εξαιρετικές θέσεις στα γράμματα, στην επιστήμη, στην τέχνη, στην πολιτική και στην κοινωνία και τιμούν την Αρκαδία πέραν των ορίων του έθνους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης βραβεύοντας τους Ακαδημαϊκούς Θανάση Βαλτινό, Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, και τον Άγγελο Δεληβοριά, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξήρε τον κοινό χαρακτήρα στον τρόπο που λειτούργησαν στην τέχνη και ιδίως την «επίθεση του οράματος» που διακρίνει το έργο του Άγγελου Δεληβοριά και την εμβάθυνση στην προσπάθεια εντοπισμού των στοιχείων που συνθέτουν την ιδιαιτερότητα της προσωπικότητας που διακρίνει το έργο του Θανάση Βαλτινού.

Με τη βράβευση αυτή ανοίγει ένας νέος κύκλος δραστηριοτήτων σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα της Αρκαδίας για την προβολή των προσωπικοτήτων που την εκπροσωπούν με τον καλύτερο τρόπο, ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, «που μας κάνουν περήφανους, που καλλιεργούν την προσδοκία και την ελπίδα και που κάνουν τον κόσμο καλύτερο, όπως ο Θανάσης και ο Άγγελος» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Ο κ. Τατούλης εξέφρασε ακόμη τη χαρά του γιατί είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον κ. Βαλτινό και τον κ. Δεληβοριά κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Πολιτισμού και τόνισε ότι «η συνάντησή μας έχει σημαδέψει εμένα προσωπικά, αλλά και την προσπάθεια που κατέβαλλα τότε».

«Η παρουσία των δύο εξαιρετικών Ακαδημαϊκών προσφέρει μια άλλη αίσθηση για την προσπάθεια στη ζωή και στην ελπίδα αυτού του τόπου» δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη συνεργασία για τη διοργάνωση της άκρως επιτυχημένης εκδήλωσης με την Ένωση Τριπολιτών Αττικής, τον Πρόεδρό της κ. Φώτη Τούντα, την Κίνηση Πολιτών Άνθη της Πέτρας και τον Πρόεδρό της κ. Γιάννη Τσιαούση.

Ευχαρίστησε επίσης όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους, τις σημαντικές προσωπικότητες, τους φίλους και συντοπίτες Αρκάδες, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα της Παλαιάς Βουλής και δημιούργησαν μια ζεστή και ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα αποδεικνύοντας τη δυναμική και τη ζωντάνια της Αρκαδίας μέσα και έξω από τα στενά γεωγραφικά της σύνορα.

Τη βιογραφία των Ακαδημαϊκών παρουσίασαν οι κ.κ. Φώτης Τούντας και Γιάννης Τσιαούσης, για το έργο τους μίλησαν οι κ.κ. Γιάννης Καραχάλιος και Νίκος Καλτσάς, και η ηθοποιός κα Πέμη Ζούνη διάβασε κείμενά τους.

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.