Η αποθέωση στην Τρίπολη και τα παντοτινά «Διαμάντια» (pics)

Η αποθέωση στην Τρίπολη και τα παντοτινά «Διαμάντια» (pics)

Μάιος 31, 2016 - 10:54
0 σχόλια

Το «αντίο» του Δημήτρη Διαμαντίδη και ο killer Βασίλης Σπανούλης στη μεγαλύτερη μπασκετική τους ραψωδία

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης πλέον πέρασε στην απέναντι όχθη, κρέμασε τα παπούτσια του και μπήκε στο πάνθεον του Ελληνικού μπάσκετ ρίχνοντας αυλαία σε μία σπουδαία καριέρα γεμάτη τίτλους και προσωπικές διακρίσεις.

Το φινάλε του 3D δεν ήταν το αναμενόμενο για την ομάδα του καθώς γνώρισε την ήττα από ένα ακόμα buzzer beater του φοβερού και τρομερού Σπανούλη που έδωσε μάλιστα τον τίτλο του πρωταθλητή στον Ολυμπιακό σε ένα από τα καλύτερα ντέρμπι όλων των εποχών ανάμεσα στους δύο αιώνιους με δύο παρατάσεις, απίστευτες διακυμάνσεις και σενάριο που μόνο αυτοί οι δύο πολύ μεγάλοι παίχτες (Διαμαντίδης-Σπανούλης) θα μπορούσαν να έχουν σκεφθεί.

Έτσι ο  «βάλτο, αγόρι μου!» μετά από 12 συναπτά έτη με την πράσινη φανέλα με την οποία ηγήθηκε ως αρχηγός φθάνοντας στην κορυφή της Ελλάδος και της Ευρώπης, είπε το μεγάλο «αντίο», κάνοντας τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να δακρύσουν αλλά και των υπολοίπων ομάδων να υποκλιθούν στην προσωπικότητα και στο ήθος του.

Την αγωνιστική σεζόν που μας πέρασε ο Αρκαδικός αγωνίστηκε στην Basket League για πρώτη φορά στην ιστορία του δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλάθλους του να παρακολουθήσουν παιχνίδια από το κορυφαίο επίπεδο, σπουδαίους αθλητές αλλά και μεγάλες ομάδες που βρέθηκαν αντιμέτωπες και έκαναν την εμφάνισή τους στο παρκέ του ΔΑΚ Τρίπολης.

Ας αναλογιστούμε λοιπόν πόσο τυχεροί είμαστε που είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε από κοντά βλέποντας να πατούν το παρκέ του ΔΑΚ ο Δημήτρης Διαμαντίδης στην τελευταία του χρονιά στην ενεργό δράση, η ο Βασίλης Σπανούλης ο μεγάλος πρωταγωνιστής των τελικών κάνοντας τις τελευταίες ώρες τα τρίποντά του τον γύρο του πλανήτη.

Δημήτρης Διαμαντίδης και Βασίλης Σπανούλης γνώρισαν την αποθέωση από τους φιλάθλους του Αρκαδικού ως δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς τους στον αθλητισμό με την υποστολή των οπαδικών πεποιθήσεων του καθενός να ξεκινά από την Τρίπολη και να την βλέπουμε κατά την διάρκεια της χρονιάς και σε άλλα γήπεδα ως δείγμα ότι κάτι πάει να αλλάξει στον Ελληνικό αθλητισμό.

Μάλιστα οι δύο μεγάλοι Έλληνες παίχτες βραβεύτηκαν από τον Αρκαδικό με τον Γενικό Γραμματέα της ομάδας Χάρη Μιαούλη να τιμά τον Δημήτρη Διαμαντίδη στο κέντρο του γηπέδου και τον Αντιπρόεδρο του ΣΕΦΑ να κάνει κάτι ανάλογο και με τον αρχηγό του Ολυμπιακού τον Βασίλη Σπανούλη με τον ΣΕΦΑ να παράγει παράλληλα τον μπασκετικό του πολιτισμό σε όλο του το μεγαλείο.

Το Round 4 των εφετινών τελικών της Basket League έβγαλε πρωταθλητή τον Ολυμπιακό μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού σε μία καταπληκτική σειρά με σπουδαία παιχνίδια, με το τελευταίο μάλιστα να γεμίζει όλους τους φιλάθλους του μπάσκετ με στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στην ιστορία των δύο ομάδων.

Είναι σίγουρο λοιπόν πως όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι αυτό και είχαν βρεθεί στο ΔΑΚ Τρίπολης στους αγώνες του Αρκαδικού με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα ένιωσαν τη σημασία της φράσης «τι είδαν τα μάτια μου» από κοντά να παίρνει σάρκα και οστά και να γίνεται πραγματικότητα.

Τέλος, για το «αντίο» του Δημήτρη Διαμαντίδη υπάρχει μόνο δέος για αυτόν τον τεράστιο αθλητή, που μαζί με τον Παπαλουκά και τον Σπανούλη σημάδεψαν μια ολόκληρη γενιά με τα μεγάλα μπασκετικά τους κατορθώματα σε Εθνικό και σε συλλογικό επίπεδο ο καθένας ξεχωριστά.

Τα Διαμάντια είναι παντοτινά...

ΥΓ.: Ευχή όλων η γρήγορη επιστροφή του ΣΕΦΑ και πάλι στην κορυφαία κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ γιατί εκεί του αξίζει να βρίσκεται όπως το απέδειξε, γιατί το αξίζει η πόλη και νομός για να ζήσουμε και πάλι τέτοιες στιγμές μπασκετικής απόλαυσης.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.