«Η απόκρυψη ατυχημάτων στα ορυχεία της Λιγνιτικής Μεγαλόπολης καλά κρατεί»

«Η απόκρυψη ατυχημάτων στα ορυχεία της Λιγνιτικής Μεγαλόπολης καλά κρατεί»

Φεβρουάριος 20, 2019 - 12:04
0 σχόλια

Την ώρα που το ορυχείο ήταν μια απέραντη λιμνοθάλασσα πριν ένα (1) μήνα περίπου κατά τη διάρκεια της νυκτερινής φυλακής υπήρξε εκδήλωση σοβαρού ατυχήματος πτώσης ερπυστριοφόρου μηχανήματος (τσάπας) στην τομή του Ε12 στο ορυχείο. Ευτυχώς παρ’ η πτώση του μηχανήματος έγινε από ύψος 3-4 μέτρων δεν υπήρξε κάτι το δυσάρεστο για τον Χειριστή του μηχανήματος.

Το παρά ολίγον αυτό ατύχημα δεν καταγράφηκε και δεν γνωστοποιήθηκε ούτε στον Τομέα Ασφάλειας ούτε πιθανά και στη Διοίκηση της «Λιγνιτικής».

Την Κυριακή 17/2/2019 στην αρχή της απογευματινής φυλακής εργολαβικό όχημα προκάλεσε σύγκρουση σε όχημα της «Λιγνιτικής». Το συμβάν γνωστοποιήθηκε μετά από παρεμβάσεις εκπροσώπων των εργαζομένων την Τρίτη το μεσημέρι στον Τομέα Ασφάλειας του Κλάδου των ορυχείων.

Γιατί αυτή η καθυστέρηση ; Είχαν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για απασχόληση της εν λόγω εταιρείας σε μέρα υποχρεωτικής αργίας ; Ο οδηγός είχε όλα τα νόμιμα έγγραφα ;

Καλούμε τη Διοίκηση της «Λιγνιτικής Μεγαλόπολης» επιτέλους να σταματήσουν οι «κακές συνήθειες» και η αυθαιρεσία κάποιων στην τοπική ιεραρχία και να εφαρμόζονται οι κανόνες της εργατικής  νομοθεσίας και της προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων.

Καλούμε κάθε αρμόδιο φορέα της πολιτείας να προχωρήσει στη διερεύνηση των παραπάνω συμβάντων και την επιβολή κάθε μέτρου πιθανών παραβιάσεων της νομοθεσίας.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Συνδικαλιστικής Κίνησης «Αγωνιστική Ενότητα ΔΕΗ»

 

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.