Η Aποκεντρωμένη Πελοποννήσου ακυρώνει απόλυση συμβασιούχων Καθαριότητας

Η Aποκεντρωμένη Πελοποννήσου ακυρώνει απόλυση συμβασιούχων Καθαριότητας

Απρίλιος 20, 2017 - 14:14
0 σχόλια

Στην ακύρωση της υπ’ αριθμ. 2/23.1.2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου με την οποία απολύονται οι συμβασιούχοι καθαριότητας του Δήμου, προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Με την υπ’ αριθμόν 8129/19.4.2017 απόφασή της η Αποκεντρωμένη κρίνει ότι δεν είναι αρμοδιότητα του ΔΣ Κορινθίων για αποφασίσει την μη παράταση των συμβάσεων Καθαριότητας. Συγκεικριμένα, η απόφαση αναφέρει ότι: «Αναρμόδια το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων αποφάσισε για την μη παράταση των συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, των πρώην εργαζομένων, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα στην Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Κορινθίων, έως 31.12.2017».

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο δήμαρχος Κορινθίων κ. Πνευματικός είχε πει ότι ο Δήμος δεν θα προσλάμβανε ανθρώπους αν δεν λάμβανε την αναγκαία χρηματοδότηση από την κεντρική κυβέρνηση.

Σημειωτέον ότι η τροπολογία για τους συμβασιούχους στην Καθαριότητα αφήνει πολλά κρίσιμα ζητήματα ανοικτά: Αφορά τους υπαλλήλους που εργάζονται στους Δήμους ή και σε εκείνους που έχουν προσληφθεί ως συμβασιούχοι στα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων; Τι ισχύει για τους συμβασιούχους που η σύμβασή τους έληξε τον Αύγουστο; Πώς θα πληρωθούν οι υπάλληλοι όταν ο Δήμος δεν έχει κονδύλια; Το Ελεγκτικό Συνέδριο θα εγκρίνει τελικά τα σχετικά εντάλματα πληρωμών παρά τις πρώτες απορριπτικές αποφάσεις;

ΔΥΟ ΔΗΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΠΡΦΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ

Ο Δήμος Κορινθίων είναι ένας από τους τρεις Δήμους που, παρά τον σχετικό νόμο, αρνούνται να ανανεώσουν τις συμβάσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα. Αλλά ούτε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης έχει προχωρήσει στην υπογραφή της ανανέωσης των συμβάσεων, όπως οι Δήμοι Κασσάνδρας και της Νεάπολης-Συκεών. Αντιρρήσεις έχει διατυπώσει και ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.