Η απόφαση του ΣτΕ για τον Δήμο Μεγαλόπολης - Γιατί απορρίφθηκε η προσφυγή Μπούρα

Η απόφαση του ΣτΕ για τον Δήμο Μεγαλόπολης - Γιατί απορρίφθηκε η προσφυγή Μπούρα

Ιούνιος 05, 2015 - 20:31
0 σχόλια

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης δημοσιεύει σήμερα το κείμενο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας , για την προσφυγή που είχε καταθέσει ο Παναγιώτης Μπούρας για το αποτέλεσμα των Δημοτικών εκλογών του 2014.

Η απόφαση βγήκε στις 21 Απριλίου 2015 και ήταν απορριπτική , οπότε Δήμαρχος Μεγαλόπολης παραμένει οριστικά ο Διονύσιος Παπαδόπουλος.

Στο κείμενο της απόφασης που θα διαβάσετε στην συνέχεια υπάρχουν κάποια σημεία που ξεχωρίζουν...

Στην παράγραφο 3 θα δείτε να αναφέρεται ότι η προσφυγή στο ΣτΕ που έκανε ο Παναγιώτης Μπούρας ήταν στην ουσία κατά της απόφασης του Εκλογοδικείου και το ΣτΕ εξέτασε μόνο αν υπάρχουν λόγοι μη τηρήσεως της νομολογίας η αντίθεσης σε αυτής , κατά την έκδοση της απόφασης των 3 δικαστών τον Σεπτέμβριο του 2014.  Το ΣτΕ δεν εξέτασε από την αρχή την υπόθεση απλά έκανε έλεγχο αν στην απόφαση του εκλογοδικείου τηρήθηκε η νομολογία. Είναι η αναφορά για κακοδικία που έχει επικαλεστεί και ο ίδιος ο κ Μπούρας και μάλιστα όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει στην ορκωμοσία του νέου Δημάρχου... " Θα αναμένουμε να αποκατασταθεί η τάξη" .

Το μεγαλύτερο μέρος της απόφασης αφορά την υπόθεση με τα τρυπημένα ψηφοδέλτια στον Άκοβο και γίνεται και πάλι αναφορά - αυτή την φορά από ανώτατους δικαστές του ΣτΕ - στην απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου που έκρινε ότι τα τρυπήματα στα ψηφοδέλτια έγιναν μετά την έξοδο τους από την κάλπη και την διαλογή τους . Το ΣτΕ με την απόφαση του δέχεται εξ ολοκλήρου την κρίση ότι τα ψηφοδέλτια στον Άκοβο τρυπήθηκαν εκ των υστέρων.

Στην ουσία ο Παναγιώτης Μπούρας ζητούσε να γίνει δεκτό ότι το εκλογοδικείο προέβη σε εσφαλμένη ερμηνεία της νομολογίας ,σε εσφαλμένη εκτίμηση του αποδεικτικού υλικού αλλά και πλημμελή αιτιολόγηση του δικανικού συμπεράσματος του σε ότι είχε να κάνει με τα τρυπημένα ψηφοδέλτια. Το ΣτΕ λοιπόν απέρριψε αυτές τις συγκεκριμένες αιτιάσεις του Παναγιώτη Μπούρα.

Από όσα διαβάζουμε στην απόφαση , ειδικά στην παράγραφο 7 , καταλαβαίνουμε ότι το ΣτΕ απέρριψε την ένσταση του κ. Μπούρα και γιατί γινόταν αναφορά για ευθεία αμφισβήτηση της ορθότητας της απόφασης του Πρωτοδικείου για θέμα που αφορά ουσιαστικό ζήτημα της υπόθεσης και όχι μη τήρησης της νομολογίας. Έτσι είναι γραμμένο στην απόφαση ότι η προσφυγή Μπούρα στο ΣτΕ απορρίφθηκε ως απαράδεκτη .

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση στο Καφενείο της Μεγαλόπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.