Η απόφαση του Δ.Σ. για το Λεωνίδιο ως ιστορικό τόπο

Η απόφαση του Δ.Σ. για το Λεωνίδιο ως ιστορικό τόπο

Οκτώβριος 10, 2018 - 17:02
0 σχόλια

To θέμα περί του χαρακτηρισμού του οικισμού του Λεωνιδίου ως ιστορικού τόπου επανήλθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νότιας Κυνουρίας την περασμένη Παρασκευή 5 Οκτωβρίου. 
Η συζήτηση επί του θέματος διήρκησε πάνω από μιάμιση ώρα, στην οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις και τέθηκαν σε ψηφοφορία τέσσερις προτάσεις με επικρατούσα την πρόταση του δημάρχου Χαράλαμπου Λυσίκατου κατά πλειοψηφία (7 ψήφοι υπέρ στους 13 παρόντες), η οποία είναι η εξής:

Να ξεκινήσει διαδικασία για την εξειδίκευση των δεδομένων οικιστικής ομοιογένειας και των λοιπών ιδιαίτερων στοιχείων του οικισμού, με σκοπό την τροποποίηση του χαρακτηρισμού του Λεωνιδίου ως ιστορικού τόπου, ύστερα από σχετική μελέτη που θα προβλέπει την τμηματοποίηση του οικισμού σε ζώνες ενδιαφέροντος και των αντίστοιχων μέτρων προστασίας ανά ζώνη και στη συνέχεια να αποσταλεί σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο Πολιτισμού με συνημμένη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα εκφράζεται η πρόθεσή του Δήμου για τροποποίηση του χαρακτηρισμού του Λεωνιδίου ως ιστορικού τόπου σύμφωνα με την παραπάνω μελέτη.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεόδωρος Δανεσής, Γεώργιος Ψαρολόγος και Νικόλαος Χείλαρης υπερψήφισαν την πρόταση για άρση του χαρακτηρισμού του οικισμού του Λεωνιδίου ως ιστορικός τόπος.
Ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Διαμαντής και ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Ευσταθίου υπερψήφισαν την πρόταση  να παραμείνει ο οικισμός του Λεωνιδίου χαρακτηρισμένος ως  ιστορικός τόπος.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Δημήτριος Τρούμπας ψήφισε υπέρ της πρότασής του για άρση χαρακτηρισμού του οικισμού του Λεωνιδίου ως ιστορικός τόπος αλλά να παραμείνει παραδοσιακός οικισμός και να γίνει επαναπροσδιορισμός των αρχαιολογικών χώρων και της παραλιακής ζώνης.

Από το leonidion.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.