«Η απαξίωση του Νοσοκομείου Τρίπολης»

«Η απαξίωση του Νοσοκομείου Τρίπολης»

Ιούνιος 04, 2017 - 08:32
2 σχόλια

Εφημερεύω δεν εφημερεύω είμαι στο νοσοκομείο και δεν είμαι ο μόνος.

Οι περισσότεροι συνάδελφοι είναι εδώ στην πρώτη γραμμή γιατί αγαπούμε το νοσοκομείο σκεπτόμαστε τους ασθενείς και ματώνει η καρδιά μας να το βλέπουμε να βαλτώνει και να μένει όχι στάσιμο αλλά να υποβαθμίζετε προοδευτικά σε ΚΥ. Πολλοί λένε ότι αυτό οφείλετε στην τρόικα και στα μέτρα λιτότητας που μας έχουν επιβληθεί. Δεν είναι όμως έτσι.

Υπάρχουν νοσοκομεία στην περιφέρεια μας που έχουν εκτοξευτή μπροστά σε όλους τους τομείς με προσλήψεις προσωπικού, ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού με έργα υποδομής και εκμετάλλευσης στο έπακρον των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Το νοσοκομείο μας μαραζώνει λόγω της αδιαφορίας των τοπικών συνδικαλιστικών οργάνων, δημοτικών αρχόντων και βουλευτών του νομού που δεν λαμβάνουν καμιά πρωτοβουλία για την ενδυνάμωση του Παναρκαδικού απλά βγαίνουν για τα μάτια του κόσμου κάνουν μια ανακοίνωση και μετά τέρμα.

Ο ΙΣΑρκαδίας περί άλλα τυρβάζει. Τα προγράμματα εφημεριών του Νοσοκομείου είναι ενδεικτικά της ένδειας του προσωπικού και της επικινδυνότητας των εφημεριών.. Το μόνο που σώζει το νοσοκομείο μας και υπερέχει των άλλων είναι το πολύ έμπειρο Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που έχει και που μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα πάντα αλλά κύριοι γερνάμε σιγά, σιγά και βγαίνουμε στην σύνταξη ο ένας μετά τον άλλο και δυστυχώς δεν υπάρχουν αντικαταστάτες. Αν δεν κινητοποιηθεί η τοπική κοινωνία για το Παναρκαδικό σύντομα αντί για νοσοκομείο θα έχετε ένα ΚΥ και θα τρέχετε αλλού για νοσοκομειακή περίθαλψη.

Παπασταματάκης Γεώργιος Χειρουργός


2 Σχόλια

Ήδη πάμε αλλού για νοσηλεία φίλτατε γιατρέ... Το πρόβλημα όμως δεν θα το λύσει η κοινωνία όπως λες..... Το πρόβλημα θα το λύσετε εσείς οι ίδιοι οι γιατροί του Νοσοκομείου μαζί με τον άφαντο Διοικητή σας και δευτερευόντως ο ΙΣΑρκαδίας. Εσείς οι γιατροί (όχι προσωπικά εσύ) μαζί με τον εκάστοτε διοικητή, καταντήσατε το Παναρκαδικό να είναι τρισάθλιο. Εσείς ξέρετε καλύτερα τις ανάγκες και θα έπρεπε μαζί με τον Διοικητή να έχετε φροντίσει, και γιατροί να υπάρχουν και συντήρηση στους σοβάδες που πέφτουν να γίνεται και ιατρικά υλικά - φάρμακα να υπάρχουν & κονδύλια ΕΣΠΑ να παίρνει το Νοσοκομείο.

...συνέχεια... Οπότε αγαπητέ κ. Παπασταματάκη πρέπει το ίδιο το νοσοκομείο να αποφασίσει τι θέλει να είναι (Κ.Υ. ? ή πλήρες Περιφερειακό Νοσοκομείο ?) και να δράσει ανάλογα. Όταν σταματήσουν οι κλίκες & τα παρεάκια, όταν όλοι οι γιατροί βρίσκονται επί 24ωρο εντός του νοσοκομείου στις εφημερίες τους (και όχι στο σπίτι τους ή για καφέ) & όταν υπάρξει επιτέλους Διοικητής που θα κάνει σωστά τη δουλειά του, τότε θα γίνει η αρχή για κάτι καλύτερο, με κονδύλια ΕΣΠΑ και πλήρες προσωπικό. Δεν είναι δύσκολο... αυτά έκανε το νοσ. της Καλαμάτας και μάλιστα χωρίς φωνές από την τοπική κοινωνία...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.