Η απάντηση στο άρθρο του Πρετεντέρη από τους μαθητές της Γορτυνίας

Η απάντηση στο άρθρο του Πρετεντέρη από τους μαθητές της Γορτυνίας

Απρίλιος 25, 2011 - 11:08
27 σχόλια

Επιστολή απέστειλαν προς τα ΜΜΕ οι μαθητές την Βυτίνας σε απάντηση για το άρθρο του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη στην εφημερίδα το Βήμα. Συγκεκριμένα οι μαθητές μιλούν για ανακρίβειες στο άρθρο του δημοσιογράφου και τον ...ενημερώνουν για το πως έχει η κατάσταση, και τον καλούν να διασχίσει την ορεινή Αρκαδία τα πρωινά με θερμοκρασίες υπό το μηδέν και μετά να παραλληλίσει την απόσταση που χωρίζει τα σχολεία της περιοχής με αυτή της Γλυφάδας από την Αθήνα!

Είμαστε μαθητές του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Βυτίνας. Αφού διαβάσαμε το άρθρο του κ. Ι. Κ. Πρετεντέρη στην εφημερίδα Το Βήμα, θελήσαμε να απαντήσουμε σε κάποιες ανακρίβειες, ελπίζουμε όχι ηθελημένες:

1)      Τα τρία σχολεία στα χωριά μας δεν είναι απλώς Γυμνάσια, αλλά Γυμνάσια με Λυκειακές Τάξεις, στα οποία φοιτούμε όχι 59 μαθητές, όπως αναφέρεται, αλλά 124 εκ των οποίων οι 65 στις Λυκειακές Τάξεις.
2)      Επειδή κάποιοι καθηγητές συμπληρώνουν το ωράριό τους πηγαίνοντας σε περισσότερα από ένα σχολεία, ο πραγματικός αριθμός τους δεν είναι 46 αλλά 32.
3)      Επειδή έγινε σύγκριση των αποστάσεων στην περιοχή μας με παράδειγμα την απόσταση Αθήνας-Γλυφάδας, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ορισμένα πράγματα:
Μπορεί να μην έχουμε κυκλοφοριακό και φανάρια, οι συνθήκες όμως κάνουν την μεταφορά μας επικίνδυνη και κουραστική. Καθημερινά βρισκόμαστε στο λεωφορείο από τις 7 π.μ. αντιμετωπίζοντας αντίξοες καιρικές συνθήκες (πάγος, χιόνι, θερμοκρασίες υπό του μηδενός). Επιπλέον, οι δρόμοι που διανύουμε καθημερινά για να φθάσουμε στο σχολείο μας είναι στενοί, γεμάτοι λακκούβες, στροφές και σε ορεινό μέρος που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με το Λεκανοπέδιο. Μάλιστα κάποιοι από εμάς ζούμε σε ήδη μεγάλη απόσταση από τα υπάρχοντα σχολεία.
4)      Η συγχώνευση των σχολείων θα έχει ως αποτέλεσμα την ερήμωση των χωριών μας. Ήδη κάποιοι συμμαθητές μας έχουν προγραμματίσει να μετακομίσουν στην Τρίπολη με τις οικογένειές τους, ενώ κάποιοι άλλοι ενδεχομένως να εγκαταλείψουν το σχολείο. Έτσι, όπως πάμε, δε θα μείνει κανείς στην επαρχία.
5)       Όσον αφορά το ιστορικό κομμάτι, πρέπει να ξέρετε ότι τα συγκεκριμένα σχολεία δεν έχουν ιδρυθεί από βουλευτές που ήθελαν να βολέψουν τους δικούς τους. Αντιθέτως, έχουν μια ιστορία πολλών χρόνων (κάποια από αυτά υπάρχουν ήδη από τον 19ο αιώνα, π.χ. ο Παπαφλέσσας φοίτησε στο σχολείο της Δημητσάνας).
6)      Είμαστε σίγουροι πως το ελληνικό Δημόσιο δεν έπεσε έξω εξαιτίας των τριών αυτών σχολείων της Αρκαδίας αλλά από ανθρώπους που με λάθος πολιτική κυβερνούσαν τόσα χρόνια την χώρα μας. Φοβούμαστε μήπως αυτή η μεταφορά ευθυνών πάνω μας («Ποιοι τα φάγαμε») γίνεται για να καλύψει τις ευθύνες των πολιτικών.

   Τέλος, προσκαλούμε τον κ. Ι. Κ. Πρετεντέρη να επισκεφτεί την ορεινή Αρκαδία για μια εβδομάδα μέσα στον χειμώνα και να διανύσει την διαδρομή Λαγκάδια-Βυτίνα ή Δημητσάνα-Βυτίνα στις 7 πμ με -5 βαθμούς θερμοκρασία, προτού παραλληλίσει την απόσταση που χωρίζει τα σχολεία μας με αυτή της Γλυφάδας από την Αθήνα.

Ειδήσεις: 

27 Σχόλια

Που ζει to golden boy ρε παιδιά κ δεν ξέρει τι του γίνεται. Ντροπή να γράφει τέτοια πράγματα και να μην ξέρει ούτε 1% της αλήθειας. Αν δεν ήταν στο σύστημα ούτε για θυρωρός δεν θα έκανε.

Lamogio pretenteri to cayen sou anebainei ta bouna ths arkadias? Einai to idio o dromos ths gortynias me thn bouliagmenis? Posa sou dinoun na grafeis toses lalakies?

Ο πιο αντιπαθητικος δημοσιογραφος ανθρωπος των ειδικων αποστολων παντα διακοπτει στις συζητησεις αυτους που εχουν αντιθετη αποψη, Εξυπερετει συγκεκριμενα εκδοτικα και επιχειρηματικα συμφεροντα,

Ο άνθρωπος αυτός είναι μεγάλο λαμογιο και όσο αφορά την γνώμη του είναι καθαρά <αντικειμενική> , το παπαγαλακι της κυβέρνησης. Ντροπή του!!!!!!!!!!

Επικίνδυνοι ανθέλληνες, δεν φτάνει που απαξιώσατε την ελληνική ύπαιθρο και την οδηγήσατε στο μαρασμό έχετε το θράσος να απευθύνεστε στους κατοίκους των ηρωικών χωριών της ιστορικής Γορτυνίας και να τους κατηγορείτε για συμμετοχή στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος που εσείς καταχράσθε εδώ και δεκαετίες.... Φωτιά και τσεκούρι... Αιδώς Αργείοι....

Κοίτα να δεις κάτι βολεμένους που μιλάνε για αποστάσεις αθήνα - γλυφάδα! ρε πρετεντέρη δεν έχουν τα παιδιά cayen να τους πηγαίνει και να μην κολλάει πουθενά στο μισό μέτρο χιόνι! βγες από το στουντιο και δες τι συμβαίνει ρε ανίκανε και μετά μίλα.-

Όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή .....

Ρε παιδιά ο Πρετεντέρης έχει αναλάβει εργολαβικά την προπαγάνδα του συστήματος ΠΑΣΟΚ! Γιου νόου MEGA CHANEL!!!!!

<p> palioka***i pretenteri tharthei kai sena i stigmi sou...makari namai konta na tin apolayso..</p>

erxetai i epoxi pou den tha mporeis oute exo apo to spiti sou na vgeis...o laos den xexna poioi ton prodosan..

Πότε αλλάζετε κανάλι, στις ειδήσεις των 8.00 του MEGA ? Α. Στα Αθλητικά Β. Στον Καιρό Γ. Στα Οικονομικά Απάντηση : ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Ο ...ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ !!!

Διατεταγμενη υπηρεσια επιτελει ο εγκυρος κος Πρετεντερης. Ακομη κι αν δεν ηξερε, ως δημοσιογραφος οφειλε να ερευνησει απλα ουτε θελει ουτε ενδιαφερεται. Να μη πω οτι ξερει και διαστρεβλωνει κατα το δοκουν τα γεγονοτα. Σημασια εχει να εξομοιωσει τα αριστοκρατικα προαστια που συχναζει με την ηδη φυτοζωουσα περιφερεια! Δεν ξερω εαν εχει cayenne αλλά οντως εαν θελεις να κλεισεις τις φυλακες ανοιγεις σχολεια για ολους!!!

Για έλα μια βολτιτσα και απο τη Γορτυνια αγαπητέ Γιάννη http://fimotro.blogspot.com/2011/04/blog-post_70.html

mpravo sas paidia.epeidi exete na kanete me deilous kai anef8inous megalous parakiniste mas kai emeis 8a ginoume i empros8ofilaki sas..... sas to xrostame.....

paidia mpravo sas...epeidi exete na kanete me anef8inous megalous ypokiniste mas kai 8a eimeste i empros8ofilaki sas...mono gi afto eimaste ikanoi...sas xrostame polla....

O Πρετεντέρης θα κάνει τη διαδρομη Βυτίνα - Δημητσάνα !! http://pamelouketo.blogspot.com/2011/04/blog-post_1191.html#more

Δεν θα σταθώ σε αυτά που λέει η που γράφει ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος αφού ξέρουμε το ρόλο που παίζει γενικώτερα, αλλά στην ωριμότητα και την λεβεντιά αυτών των παιδιών και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν για την μόρφωσή τους. Είναι οι σύγχρονοι Κολοκοτρώνηδες της Ελλάδας που κόντρα στους προσκυνημένους ραγιάδες της πολιτικής δίνουν μαθήματα θάρους και αποφασιστικότητας.Οσο υπάρχει τέτοια νεολαία μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες!!!

Όλοι αυτοί του τύπου "Πρετεντέρη" είναι αυτοί που χαλιναγωγούν τις μάζες. Εμείς ώς Αρκάδες τυχαίνει να γνωρίζουμε την αλήθεια για το συγκεκριμένο θέμα, οι υπόλοιποι όμως; Έτσι συμβαίνει με όλες τις "ειδήσεις" που περνάνε μέσα απο τα δελτία ειδήσεων και τα στημένα "ρεπορτάζ".΄Βλέπω μια λύση σε όλη αυτή την τύφλωση που επιχειρούν οι "Πρετεντέρηδες"... Το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης έχει ένα κόκκινο κουμπάκι, συνήθως στο πάνω μέρος των πλήκτρων...

Σιγά ρε παιδιά !...τον φάγατε τον άνθρωπο !...μη δείτε κάποιον με περιορισμένη νοημοσύνη ...αμέσως να τον αρπάξετε ! ...θα θέλατε να σας κάνει ο καλός Θεούλης σαν και του λόγου του ? ...ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ !!!

Τον κο. Πρετεντέρη, τα άρθρα του και τις απόψεις του δεν τις έχω σε καμοιά εκτίμηση. Αλλά πρέπει, όσοι μπορούμε να δούμε τα πράγματα αντικειμενικά, να καταλάβουμε ότι η συγχώνευση των σχολείων είναι απαραίτητη, για τους γνωστούς λόγους και όχι γιατί το λέει ο κος Πρετεντέρης. Λίγη ψυχραιμία δεν βλάπτει, ακόμη και όταν απειλούνται τα κεκτημένα μας. Δεν έχουμε καταλάβει σε τι κατάσταση έχουμε περιέλθει? Τα αντάρτικα επρεπε να γίνουν τότε που όλοι γνωρίζαμε πως ροκάνιζαν τα χρήματα του Ελληνικού Λαού, τώρα είναι πολύ αργά!!

Αγαπητέ μου για ποιους λόγους είναι αναγκαία η συγχώνευση των σχολείων? Για να μαζεύονται 30 μαθητές-πρόβατα στο μαντρί? Γυρναμε 100 χρόνια πριν δηλαδη? Από πότε το να γυρίζεις την ιστορία και την εξελικτική πορεία σου πίσω είναι απαραίτητο? Αναγκαία είναι αυτά που γίνονται μόνο για την επιβίωση του κεφαλαίου, γιατί όταν σε λίγο ο δήμος δε θα χει να συντηρίσει ούτε τα συγχωνευμένα πλέον σχολεία τι θα γίνει? Θα ρθει ένας καλός Λάτσης να σου πει φέρτο δω να στο φτίαξω. Υπάρχουν πράγματα τα οποία αν τα επιτρέψουμε θα αποδείξουμε το πόσο εύκολο είναι να παίζουν κάποιοι με τη νοημοσύνη μας. Η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθη είναι τραγική όπως το λες, μόνο που δε θα λυθεί ούτε με τις συγχωνεύσεις σχολείων ή νοσοκομείων, ούτε με το ξεπούλημα της δημόσιας ιδιοκτησίας, ούτε με το πετσόκομμα των μισθών, ούτε με τίποτα από όλα όσα κάνουν. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για πραξιπηματικές τακτικές και κινήσεις (βλ. αρμοδιότητα του υπουργου οικονομικών να υπογράφει ό.τι θέλει χωρίς την άδεια της Βουλής, μόνος του-ψηφιστηκε απο κυβέρνηση τον περασμένο Μάη). Το σύνταγμα έχει καταλυθεί και καταπατιθεί από κάθε άποψη. Το ζήτημα πλέον μόνο ο λαός μπορει να το λύσει. Ας περιμένουμε να δούμε ως πότε θα ανεχόμαστε το μαντρί που μας ετοιμάζουν.

To πραγματικά τραγικό στην όλη κατάσταση είναι το ότι όλα αυτά τα χρόνια η πλειοψηφία εξ ημών παρακολουθούσε τους πολιτικούς μας να καταπατούν το σύνταγμα και να αλωνίζουν στην κυριολεξία. Όσο εξυπηρετούντο τα συμφέροντα τους δεν μίλαγε κανένας. Το μαντρί που λέτε, το έτοίμαζαν χρόνια τώρα και η Ελληνική κοινωνία παραδομένη στην ραστώνη της πλασματικής ευημερίας δεν αντιδρούσε! Τώρα που ξύπνησε φοβάμαι ότι είναι αργά.

ΛΑΜΠΡΑΚΕΙΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΕΙΑΔΑ .... ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ???

<p> ΤΙ ΓΛΥΦΑΔΑ, ΤΙ ΓΟΡΤΥΝΙΑ Σε πρόσφατο φύλλο (3.4.2011) τής εφημερίδας «Το Βήμα» (ως γνωστόν μιας από τις φυλλάδες, που δεν έπαψαν να «ενημερώνουν» ούτε κατά τη διάρκεια τής δικτατορίας 1967-1974), γνωστό δημοσιογραφικό παπαγαλάκι για άλλη μια φορά μηρύκασε δουλικά την προπαγάνδα σχετικά με τις συγχωνεύσεις (= διαλύσεις) σχολείων στούς νέους -και ήδη πτωχευμένους- «συγχωνευμένους» δήμους και ειδικότερα στην περιοχή Γορτυνίας. Οι γυμνασιακοί και λυκειακοί μαθητές τής Βυτίνας συνέταξαν μια απάντηση, που ταιριάζει σε κάθε τέτοιο ρυπαρογράφημα. Όπως ήταν αναμενόμενο, η αντρίκεια αυτή απάντηση των μαθητών δεν δημοσιεύθηκε από την εν λόγω φυλλάδα (η οποία, υπενθυμίζουμε, δεν έπαψε να «ενημερώνει» ούτε κατά τη διάρκεια της δικτατορίας 1967-1974) κατά παράβαση κάθε διατυμπανιζόμενης δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Ωστόσο, εμείς τη βρήκαμε στο διαδίκτυο και την αναδημοσιεύουμε. Παρατηρείστε την συγκαταβατικότητα των παιδιών να εξηγήσουν τα αυτονόητα (π.χ. συχνή δυσκολία μετακίνησης στα ορεινά λόγω καιρικών συνθηκών) σε κάποιον, που από ό,τι φαίνεται, δεν έχει βγει ποτέ από τις παχυλές μοκέτες των υπερπολυτελών γραφείων τών πολιτικών προϊσταμένων του. Παρατηρείστε την εγκυρότατη αποδόμηση των αριθμητικών «στοιχείων», που παρουσίασε (=διαστρέβλωσε) ο επί τούτου προκλητικά αμειβόμενος δημοσιο- γραφίσκος. Παρατηρείστε τα απλά μαθήματα ιστορίας, που παραδίδουν στον άσχετο (αλλά κατά τα άλλα λαλίστατο) ταγό τού «έθνους» και τής σημερινής «εθνικής προσπάθειας». Παρατηρείστε τα μαθήματα βασικής πολιτικής συνειδητοποίησης, που παραδίδουν στούς μαστούρηδες τής καθημερινής βραδυνής ειδησεοκατάνυξης, στην οποία χωροστατεί ο εν λόγω τηλεαστέρας τής (πληροφοριακής) Νύχτας. Ευθυμείστε, τέλος, με τη λεπτή ειρωνεία τής πρόσκλησης, που απευθύνουν τα παιδιά προς τον θρασύτατο αυτόν παρλαπίπα, που έχει επί πληρωμή άποψη επί παντός επιστητού. H επιστολή: Είμαστε μαθητές τού Γυμνασίου με λυκειακές τάξεις Βυτίνας. Αφού διαβάσαμε το άρθρο τού κ. Ι. Κ. Πρετεντέρη στην εφημερίδα «Το Βήμα», θελήσαμε να απαντήσουμε σε κάποιες ανακρίβειες, ελπίζουμε όχι ηθελημένες</p>

o pretenteris ftaiei gia ti katastasi tis elladas re!

to thema den einai pios ftaiei alla pios leei psemmata kai an den ftaiei o pretenteris tote giati leei psemmata ? mhpws einai valtos na ta leei h mhpws exei kapio skopo ? ayta pou grafw ysxioun gia olous tous pretenterides.

Εάν δεν ζούσε στην Ελλάδα ,κάτι τέτοια ανθρωποειδή μετά βίας θα έβρισκαν εργασία σαν mailling boys.