Η Αντωνία Γιαννούλη στο επίκεντρο των Ευρωπαϊκών εξελίξεων

Η Αντωνία Γιαννούλη στο επίκεντρο των Ευρωπαϊκών εξελίξεων

Μάρτιος 28, 2017 - 12:34
0 σχόλια

 Η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, από τις 2 έως τις 5 Απριλίου 2017, θα είναι το κέντρο των επιστημών της παιδείας της επικοινωνίας και της ανάπτυξης στην Ευρώπη, μετά από την μεγάλη επιτυχία των  Εθνικών Επιτροπών UNESCO.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση, που θα συγκεντρώσει περισσότερα από 70 υψηλόβαθμα στελέχη των Εθνικών Επιτροπών UNESCO, προκειμένου να συζητήσουν θέματα και να διατυπώσουν προτάσεις, που άπτονται των προτεραιοτήτων της UNESCO. Αξίζει να αναφέρουμε ότι την επικείμενη συνάντηση της Θεσσαλονίκης, την είχε διεκδικήσει και η Γαλλία, ανεπιτυχώς.

Μεταξύ αυτών η Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά, η Ατζέντα 2030 για την Εκπαίδευση, το Διεθνές Πρόγραμμα "Μνήμη του Κόσμου", ο ρόλος των Δικτύων UNESCO, καθώς και ο σχεδιασμός δράσεων για την επίτευξη των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Σε αυτή την προσπάθεια συνέβαλε και η Αντωνία Γιαννούλη νυν επικεφαλής της παράταξης «Μαντινειακή Συμπολιτεία» του δήμου Τρίπολης.

Η κ. Γιαννούλη βρίσκεται στο δυναμικό της Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και είναι υπεύθυνη διεύθυνσης της πολιτιστικής διπλωματίας στην Ελλάδα για το Υπουργείο Εξωτερικών.

Να αναφέρουμε ότι οι Εθνικές Επιτροπές για την UNESCO είναι εθνικοί φορείς οι οποίοι έχουν συσταθεί από τα κράτη-μέλη, με σκοπό την διάχυση των προγραμμάτων και προτεραιοτήτων του Οργανισμού, καθώς και τη διασύνδεση των κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανισμών με το έργο του.

Μεταξύ άλλων οι Εθνικές επιτροπές λειτουργούν ως κέντρο παραγωγής και διάδοσης πληροφοριών και γνώσης με στόχο τον καθορισμό κριτηρίων για την επίλυση των πολύπλευρων προβλημάτων της εποχής μας, προωθεί την περιφερειακή και τη διεθνή συνεργασία και βοηθά τα κράτη – μέλη της να αναπτύξουν το ανθρώπινο και θεσμικό τους δυναμικό.

Στην συνάντηση που είχαν τις προηγούμενες μέρες η πρόεδρος κυρία Μαρία Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα συνομίλησε την κυρία Γιαννούλη για θέματα τα οποία αφορούν την για ουσιαστική στήριξη της περιφέρειας.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.