Η Αντιγόνη του Σοφοκλή το βράδυ στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου

Η Αντιγόνη του Σοφοκλή το βράδυ στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου

Ιούλιος 23, 2014 - 12:05
0 σχόλια

Με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από το θέατρο «Αιχμή» συνεχίζεται το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού Τρίπολης την Τετάρτη 23 Ιουλίου στις 21:00 στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου.

Η θυσία της ηρωίδας του υπογραμμίζει την ηθική στάση του ανθρώπου απέναντι στη σκληρή πραγματικότητα που χαρακτηρίζει την εποχή μας κυρίως στη χώρα μας.

Το θεατρικό ανέβασμα της «Αντιγόνης» σήμερα αποτελεί καίρια παρέμβαση στην επικαιρότητα. Είναι η ακοίμητη συνείδηση που αντιστέκεται και καταγγέλλει. Στα τραγικά αδιέξοδα του καιρού μας η Αντιγόνη δεν κομίζει έτοιμες λύσεις. Απλά αντιτάσσει στα αδιέξοδα τον αγώνα, την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά. Μιαν άλλη στάση ζωής. Είναι το ιλαρόν φως και η αχτίδα ( «ακτίς αελίου») της ελπίδας.

Οι συντελεστής της παράστασης:

Μετάφραση: Κώστας Πολιτόπουλος, Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαΐδης, Μουσική: Σταμάτης Παπαδάκης, Σκηνικά: Μιχάλης Αγγελάκης, Κοστούμια: Όλγα Σχοινά, Φωτισμοί: Στέφανος Κομιανός, Βοηθός σκηνοθέτη: Σπύρος Κωνσταντούλας

Διανομή:

ΑΝΤΙΓΟΝΗ: Φωτεινή Φιλοσόφου

ΚΡΕΩΝ: Γιάννης Νικολαΐδης

ΦΥΛΑΚΑΣ: Τάσος Πολιτόπουλος

ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ: Γιώργος Γεωργίου

ΙΣΜΗΝΗ: Μαριέτα Αντιβάση

ΑΙΜΩΝ: Βασίλης Ασημακόπουλος

ΕΥΡΥΔΙΚΗ: Κοραλία Ροδίτη

ΕΞΑΓΓΕΛΟΣ: Ιωακείμ Κάσδαγλης

ΧΟΡΟΣ: Γ. Γεωργίου, Τ. Πολιτόπουλος, Β. Ασημακόπουλος, Μ. Αντιβάση, Ιωακείμ Κάσδαγλης, Κ. Ροδίτη και Χ. Κανέλλης

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος: 15 ευρώ, Μειωμένο: 10 ευρώ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.