Η «ανάπτυξη» απαιτεί θυσίες, πατριώτη

Η «ανάπτυξη» απαιτεί θυσίες, πατριώτη

Οκτώβριος 29, 2019 - 13:23
69 σχόλια

Η παγκοσμιοποίηση, τι όρος κι αυτός αλήθεια, δεν μας αφήνει το περιθώριο να πιστεύουμε ότι η Χιλή (1 εκατ. άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους επειδή αυξήθηκαν κατά 0,30 λεπτά τα εισιτήρια για τα μέσα μεταφοράς), το Χονγκ Κονγκ (βίαιες διαδηλώσεις εξαιτίας της κακής οικονομικής κατάστασης των πολιτών), ο Λίβανος (και πάλι εξεγέρσεις με αφορμή την οικονομία, και όχι τις θρησκευτικές διαφορές) είναι τόσο μακριά. Διότι το μοντέλο οικονομικής διαχείρισης ή ανάπτυξης είναι παγκοσμίως το ίδιο: Μεγαλύτερη πρωτοβουλία στην θεοποιημένη πλέον επιχειρηματικότητα, μικρότερη συμμετοχή του κράτους και ακόμα μικρότερη επιρροή του στους τομείς της υγείας, της εργασίας, της παιδείας.

Οι βίαιες συγκρούσεις στις προαναφερθείσες χώρες προκύπτουν από την οικονομική ανισότητα, η οποία όλο και αυξάνεται. Και όχι μόνον εκεί, ασφαλώς, αλλά παγκοσμίως. Το μοντέλο της οικονομικής ανάπτυξης που προκρίνεται, δημιουργεί ουσιαστικά επισφαλείς θέσεις εργασίας κυρίως για τους νέους ανθρώπους και μικρούς μισθούς.

Όχι, οι μικροί μισθοί δεν φέρνουν την οικονομική ανάπτυξη σε ένα κράτος, αν και αυτό, θεωρώ, έχει πάψει να έχει σημασία για τα κράτη. Οι μικροί μισθοί φέρνουν κέρδος στις εταιρίες-κολοσσούς, και αυτό έχει σημασία τελικά και για τα κράτη. Γιατί; Μα, για να μπορούν οι κυβερνώντες να επανεκλέγονται. Αν κοιτάξουμε προσεκτικά, θα διαπιστώσουμε ότι οι πολιτικοί παγκοσμίως δεν είναι πλέον υπηρέτες των πολιτών, του κράτους, της Πολιτείας, αλλά ατζέντηδες επιχειρηματικών ομίλων.

Σκοπός είναι εταιρίες και επιχειρηματίες να έχουν υπερκέρδη, και όσο για την εξάλειψη των εργασιακών δικαιωμάτων, ε, όλοι πρέπει να κάνουμε θυσίες...

Σκοπός είναι να δουλεύει καλά η βιομηχανία των πανεπιστημίων, να δίνονται μεταπτυχιακά και διδακτορικά αβέρτα, αλλά οι νέοι εργαζόμενοι με τα τόσα προσόντα να μην αμείβονται αναλόγως.

Σκοπός είναι να απομυζηθούν ακόμα περισσότερο όλοι οι δημόσιοι πόροι, προκειμένου να γίνουν έργα «ανάπτυξης», αλλά οι εργαζόμενοι να μην έχουν τις ανάλογες απολαβές.

Σκοπός είναι να διαλυθούν εντελώς η δημόσια εκπαίδευση, από την άλλη, και η δημόσια υγεία, ώστε η ιδιωτική πρωτοβουλία να βρει πεδίον ανάπτυξης λαμπρόν. Εξάλλου, και που πληρώνουμε εισφορές τόσα χρόνια, τι καταλάβαμε;

Σκοπός είναι η ιδιωτική ασφάλιση να παίζει τα ένσημα των εργαζομένων στον τζόγο των χρηματιστηρίων με στόχο, ασφαλώς, να κερδίσει... ο εργαζόμενος!.. Διότι ο ασφαλισμένος θα μπορεί να παίξει την ασφάλισή του με μικρό, μεσαίο ή υψηλό ρίσκο.

Ήδη ο Μάκης Βορίδης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοίνωσε ότι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες -από Γερμανία και Γαλλία, μάλιστα- θα μπουν στην ασφάλιση των αγροτών σε σχέση με τις περιουσίες τους, καθώς ο ΕΛΓΑ αδυνατεί να καλύψει τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές. Σιγά - σιγά, θα μπουν ιδιωτικές εταιρίες στην επικουρική ασφάλιση: η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να επενδύει τα αποθεματικά της από τις εισφορές των ασφαλισμένων-«πελατών» της και επομένως με τις υψηλές αποδόσεις τους να εξασφαλίζει σε αυτούς μεγαλύτερες συντάξεις, μερίσματα ή εφάπαξ, λέει η κυβέρνηση.

Αλλά όλα αυτά προϋποθέτουν την ανάληψη υψηλού κερδοσκοπικού ρίσκου και μεγάλων, απρόβλεπτων και μη αναστρέψιμων κινδύνων που ενέχουν οι χρηματαγορές και οι κεφαλαιαγορές. Προϋποθέτουν και κάτι ακόμα: υψηλές εισφορές.

Πώς θα γίνει αυτό με τους μισθούς που έχουμε στη χώρα;

Όταν νίψουν τας χείρας τους οι κυβερνήσεις από το Ασφαλιστικό, από τις επικουρικές συντάξεις, σταδιακά θα μειώσουν τις δημόσιες δαπάνες, ενώ οι εργαζόμενοι θα μετατραπούν σε «κουμπαράδες» και ο κόπος τους σε ομόλογα. Το πόσο έξυπνα θα παίξουν τις αποταμιεύσεις τους, θα δείξει αν στο τέλος θα κερδίσουν τη σύνταξή τους.

Σύμφωνοι: το Δημόσιο απέτυχε παταγωδώς στην Ελλάδα. Σύμφωνοι: Το ασφαλιστικό σύστημα απέτυχε ομοίως. Να συμφωνήσουμε, όμως, και σε κάτι ακόμα: Οι υπεύθυνοι των δεινών του ασφαλιστικού συστήματος κυβέρνησαν, κυβερνάνε και κατά πώς φαίνεται θα συνεχίσουν να κυβερνάνε. Εκείνοι που εξακολουθούν και διαλύουν ό,τι έχει απομείνει από τον υγιή συνδικαλισμό, κουνάνε ακόμα το δάχτυλο ανενόχλητοι και χειροκροτούμενοι. Το διαίρει και βασίλευε έπιασε τόπο, οι εργαζόμενοι είναι κατακερματισμένοι.

Τα δέκα προηγούμενα χρόνια είδαμε δύο αμερικανικές τράπεζες - κολοσσούς να χρεοκοπούν διότι είχαν επενδύσει σε επισφαλή δομημένα ομόλογα, παρασέρνοντας μαζί τους την αγορά ακινήτων των ΗΠΑ και τελικά όλο τον κόσμο στη δίνη της ύφεσης.

Επειδή ουσιαστικά η θωράκιση απέναντι σε τέτοια φαινόμενα κερδοσκοπίας είναι ανύπαρκτη, τίποτα και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ο κόπος των εργαζομένων θα πιάσει τόπο.

Η κρίση θα υπάρχει, θα είναι παγκόσμια, οι κοινωνικές ταραχές θα ξεσπούν. Ωστόσο, προτού φθάσουμε να μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στο κέντρο της Αθήνας που ίσως κάποτε θα διαδηλώσουν για την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου του μετρό, ας αναρωτηθούμε γιατί ενώ οι ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία είναι τραγικές, οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δεν ξεσηκώνονται.

Ας αναρωτηθούμε γιατί, στ' αλήθεια.

Γαλανιάδη Εύα

Tags: 

69 Σχόλια

Κάποιοι ειναι εξαθλιωμένοι κ παλεύουν για τον επιούσιο κ οι περισσότεροι σκέφτονται γιατι να ξεσηκώθω εγω κ οχι ο άλλος; Ή για τα δεδομένα της πόλης μας "τι θα πει ο διευθυντής που ειναι πέμπτος ξάδερφος του μπατζανάκη του περίπτερα μου αν βγω κ μιλήσω;"

Γιατί είναι απλό το θέμα όταν 60% των πολιτών είναι δημόσιοι υπάλληλοι και φυσικά δεν μιλάμε με αξιολόγηση διαφάνεια αλλά με μέσο. Όταν ο βουλευτες Κάνουν κουμάντο και φοβάστε να χαλάσεις χατήρι τότε γιατί μιλάμε για ποιο κόσμο να αντίδρασή

Ο υπάλληλος του δημοσίου (με μέσο) ο υπάλληλος της ΔΕΗ ασ τα αχού με καλά με τους βουλευτές. Ο αγρότης να μην μιλήσουμε ξέρεις τώρα επιδότηση κάνα βόλεμα το παιδί.........

Όσο έπαιρναν τις τρελές συντάξεις δεν μίλαγε κανείς. Τριχίλιαρα στο δημόσιο και βάλε, εφάπαξ, κτλ. Αυτά δεν την πείραξαν την κυρία Εύα. Ότι μοιράζονταν 30 χρόνια τρελές συντάξεις που ποτέ δεν είχαν δοθεί τέτοιες εισφορές, ούτε αυτό την πείραξε. Ότι ετησίως επιδοτείται το ταμείο της ΔΕΗ από λεφτά των Ελλήνων πολιτών ούτε αυτό την απασχολεί. Λεφτά που αντί να πηγαίνουν στο παραγωγικό κομμάτι της οικονομίας πάνε σε διορισμένους κηφήνες, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο ποσοστό τους. Ακόμα και σήμερα τους χαϊδεύουν στο δημόσιο. Αξιολόγηση παντού και ιδιωτικός τομέας παντού. Μόνο έτσι θα αλλάξει η χώρα.

Όχι και υγιή συνδικαλισμό! Οι καταστροφείς της κοινωνίας είναι. Η ιδεολογική μυωπία σε τύφλωσε.

Ολιγάρχες απ τη μία μεριά,συντεχνίες απ την άλλη κι εμείς στη μέση,με το λογαριασμό στα χέρια.Νεοελληνική δημοκρατία της αρπαχτής και του βολέματος....

Γιατί να ξεσηκωθούν οι γονείς οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ;;; Να φανταστείτε , οι καθηγητές ψήφισαν και επιβράβευσαν στις πρόσφατες εκλογές του συλλόγου τους στο Νομό μας, αυτούς που στήριξαν και επικρότησαν 2500 απολύσεις συναδέλφων τους πριν λίγο καιρό !!!!

Ο ψυχωτικός του πληκτρολογίου συνεχίζει να ζει ανάμεσά μας, ο Παύλος είναι ο Παύλος, οι άλλοι της συμμορίας των πέντε (που είναι περισσότεροι από πέντε) έχουν ρεπό φαίνεται. Κυρία Γαλανιάδη έχετε πάρει απότομη στροφή ζερβά και τώρα σας χλευάζουν εκείνοι που κάποτε σας αποθέωναν. Συμβαίνει. Οι φτωχοί δεν έχουν πολλά να τους πάρεις αλλά είναι πάρα πολλοί και κυρίως δεν μπορούν να αμυνθούν. Η Bic έγινε κολοσσός με ξυραφάκια, στυλό και αναπτήρες.

Οι παρωπίδες βλάφτουν σοβαρά την υγεία.......και την αληθινή δημοκρατία..... ΞΥΠΝΑΤΕ μερικοί-μερικοί! Έλεος πια!

Ρε Παύλο λουκουμά γιατί έχεις λυσσάξει με την ΔΕΗ ;Τα 350 χρέη που χάρισαν στην forthnet για να την πάρει ο αναγγελίας δεν βλέπω να μιλάς ;Αλλά εκεί είναι ο κουμπάρος της Ντούρας και κωλο εεε ;

Για γράψε μας ρε Παύλο ποιο είναι το δημιουργικό κομμάτι της οικονομίας ;;Και ποιοι έπαιρναν τα τριχίλιαρα ρε μπαγλαμά ;Ότι όταν ο ΟΣΕ τελείωσε την μεγάλη σήραγγα στην Λαμία με λεφτά δικά μας ,κοίταξαν να τον πουλήσουν δεν είδα να αντιδράς έτσι !Η Γερμανία η Γαλλία και η Ουγγαρία και η Αυστρία έχουν το 90 με 95% έχουν τους σιδηροδρόμους Κρατικά !Στις ΗΠΑ το κέντρο του καπιταλισμού όλα τα αεροδρόμια είναι Κρατικα ,εδώ εκαναν αποκρατικοποίηση πουλωντας τα στο Γερμανικό δημόσιο

Η Ελλάδα προόδευσε με αυτόν έστω τον κουτσό καπιταλισμό της συμφοράς. Η δυτική Ευρώπη κάλπασε με τον φιλελεύθερο καπιταλισμό. Στην Ελλάδα ακόμα κάνουμε διάλογο με τους τεμπέληδες για το κατάλληλο οικονομικό/πολιτικό σύστημα.

Γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος; Μα γιατί δεν το είπε ο SKAI, o Alpha, το STAR κ.λ.π. Από τη στιγμή που τα ιδιωτικά κανάλια γεμάτα κώλους και τους πάντες μέσα στον παραμορφωτικό φακό-κόσμο των καναλιών να μιλάνε & να συμπεριφέρονται μες τη τρελή χαρά, λες και δεν υπάρχουν προβλήματα στη χωρά, κανείς δεν πρόκειται να ξεσηκωθεί. Για να έδειχναν ντοκιμαντέρ π.χ. το Ελβετικό για την Novartis τότε να δεις πως θα άλλαζε το πράμα.

Μονίμως βλέπουν αναλύσεις φιλελέδων, κώλους, τηλεπαιχνίδια τη συμφοράς και τα σκουπίδια του αμερικάνικου κινηματογράφου. Αν όμως αντί όλων αυτών των σκουπιδιών, οι πολίτες έβλεπαν το αντίλογο στις συζητήσεις, αποκαλυπτικά ντοκιμαντέρ και ποιοτικό κινηματογράφο, αν δηλαδή καταργήσουμε την χειρότερη μονοκομματική τηλεόραση στον πλανήτη τότε και μόνο τότε θα μπορέσει να πάει μπροστά η κοινωνία μας. Αλλά πρέπει να το απαιτήσουμε για να γίνει αυτό. Οι φιλελέδες δεν θα το επιτρέψουν γιατί μόνο έτσι βασιλεύουν.

Μου αρέσει που κάποιοι λένε πως η ΝΔ έκανε την αυτοκριτικής ως μια εκ των 2 βασικών υπευθύνων για την χρεοκοπία της χώρας! Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Παύλος! Γραφεί ότι ατεκμηρίωτο τον βολεύει & ύστερα περιμένει λέει την ανάπτυξη όπως την περίμενε επι Σαμαρά, Καραμαλή, Μητσοτάκη κ.λ.π. 30 χρόνια μεταξύ λιτότητας & μνημονίων είμαστε & ακόμα αυτός περιμένει! Ότι γραφεί βέβαια δεν είναι δικά του, είναι το αφήγημα της ΝΔ. Όχι ότι ήταν καταστροφικές οι δικές της περίοδοι διακυβέρνησής, οι άλλοι φταίνε! Αλήθεια Παύλο το ντοκιμαντέρ για την Novartιs σε πιο ελληνικό κανάλι θα το δούμε;

Μόνο πτωχός τω πνεύματι δεν είναι, ούτε πτωχός οικονομικά. Ο πάσα ένας βγάζει το ψωμάκι του όπως γουστάρει, ο Παύλος το βγάζει γράφοντας υψηλού επιπέδου (βάλτε ό,τι θέλετε)

Η συλλογικότητα είσπραξης δημόσιου χρήματος STOIXOS δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με σχολιασμό θέματος που δεν σχετίζεται άμεσα με το τάισμα κοινωνικών παράσιτων, είτε από επιλογή είτε από ατύχημα. Κανένα σχόλιο για τίποτα άλλο. Μόνο για την συνέχιση επιδομάτων, συντάξεων κλπ σε μειονεκτικά άτομα και μίσος για όσους τα καταφέρνουν χωρίς ζητιανιά.

Παύλο η Ελλάδα καταστράφηκε από τους επιχειρηματιες που το έπαιζαν κουτσοί καπιταλιστές με χαρισμένα πρόστιμα σε ΣΕΚΑΠ και forthnet ,καναλάρχες ,απευθείας αναθέσεις στις εταιρίες του Σωκράτη ,με μια ΔΕΗ να αγοράζει ακριβότερα την κιλοβατώρα από τα αιολικά και τον Μυτιληναίο και να την πουλάει φθηνότερα μαζί με το δικό της τιμολόγιο !Ποιες ευρωπαικες χώρες ρε μπαγλαμουτσικο προχώρησαν με τον φιλελεύθερο καπιταλισμό ;Η Αγγλία πού άρμεγε και αρμέγει τις αποικίες της ,η η Γερμανία που φτιάχτηκε με Αμερικανική βοήθεια και σκλαβοπάζαρα από την Χώρα μας και άλλου για να δουλεύουν στο νταχαου ;

@Τσιπ - Από αυτά που γράφεις τα μισά είναι λάθος και τα αλλά είναι μισές αλήθειες. Η Αγγλία απέκτησε αποικίες την δεκαετία του 80; Η Γερμανία έχει αποικίες; Η Γαλλία παίρνει πλούτο από ποιες αποικίες της τα τελευταία 30 χρόνια; Το Βέλγιο; Η Ολλανδία; Η Δανία; Η Σουηδία; Η Νορβηγία; Η Ιρλανδία; Η Αυστρία; Η Ιαπωνία; Ο Καναδάς; Άσε τις ΗΠΑ, θα βγάλεις σπυράκια. Όλες οι χώρες του πλανήτη με το υψηλότερο επίπεδο ζωής, πέτυχαν με φιλελεύθερο καπιταλισμό. Οι τεμπέληδες ανά τον κόσμο παθιάζονται με τον μπαρουφο-φιλόσοφο της μπυραρίας.

(Παύλο λουκουμά Τελευταία φορά σου απαντώ )Η Αγγλία παίρνει 3% των φόρων του Καναδά ,Ολοι οι νόμοι στο τέλος πρέπει να υπογράφουν από την Βασίλισσα !Την ευημερία στην Γαλλία που την ειδες ,άσε που πήρε τελευταία τον πλούτο της Λιβυης που ξεκίνησε και την βομβάρδισε πρώτη , και εξοπλίζει με όπλα τους τζιχαντιστες στην Συρία !Η Ιρλανδία που γραφεις δεν ήταν προς χρεοκοπία πριν λίγα χρόνια ;Οσο για τους τεμπέληδες που γράφεις όλες αυτές οι χώρες έχουν δημόσιους υπαλλήλους !Εγω ποτέ δεν έχω δουλέψει στο δημόσιο ,αλλά το δικό σου το κοπριτιλικι δεν έχει τέλος φτυσε την καραμέλα

15:32 Όταν εκφράζεσαι υποτιμητικά για τις συλλογικότητες καταλαβαίνουμε πόσο ιδιωτακός είσαι στη φιλελέ μου! Αλλά αν ήσουν πιο διαβασμένος θα γνώριζες ήδη τις περιπετειώδεις κουβέντες π.χ. με τον Παύλο για τις offshore του Μητσοτάκη (πως το είχες πει Παύλο; δεν είναι κοροΐδο ο Μητσοτάκης να πληρώνει φόρους; Ή το άλλο… την αγωνία των ΗΠΑ να εξάγουν την Δημοκρατίας της βλέπε: το θέμα για τη Κούβα, που πάλι ο Παύλος είχε πει το φοβερό: έτσι γούσταραν & καλά έκαναν οι “δημοκράτες” των ΗΠΑ το εμπάργκο στη Κούβα.

15:47 (και όχι 15:32 όπως λανθασμένα έγραψα πιο πριν) Επίσης ήδη έχω γράψει πως για τις προσλήψεις στο δημόσιο πρέπει να αποκλείονται όσοι έχουν κομματική ταυτότητα, τα κομματόσκυλα δηλαδή που το μόνο προσόν τους είναι το γλείψιμο στο κόμμα. Τα κατάλαβες όλα αυτά ή να στα κάνω λιανά;

11:20 Δεν ασχολούμαι με τα γραφικά καραγκιοζάκια του διαδικτύου με τα ψευδώνυμα. Τόσοι πικραμμένοι υπάρχουν εδώ μέσα, σιγά μην τους δώσουμε και αξία κιόλας, να νομίσουν ότι επιτελούν και κοινωνικό έργο με τις αμπελοφιλοσοφίες που γράφουν..

12:01 ΟΧΙ χρεοκοπημένε φιλελεκο… ξέρεις με τι ΔΕΝ ασχολείσαι; Με τα χρήματα των ασφαλιστικών που παίχτηκαν στο χρηματιστήριο, κουρεύτηκαν από τα PSI & φαγώθηκαν από το κύκλωμα της Novartis (& δεν ήταν μόνο η Novartis) που εσύ ψήφησε ηλιθιωδώς ξανά & ξανά. Όλα αυτά τα δισεκατομμύρια των Ελλήνων εργαζομένων που έγιναν κεφάλαια των οφφοράκιδων & των Golden boys με τις κομματικές ταυτότητες & τις πολιτικές διασυνδέσεις. Με αυτά δεν τολμάς να ασχοληθείς. Και ξέρεις γιατί δεν τολμάς; Γιατί είσαι ανίκανος χωρίς τη κομματική σου ταυτότητα να επιβιώσεις. Χρεοκοπημένε “Άριστε” της συμφοράς!

ΣΤΟΙΧΟΣ = παρακμή στον υπέρτατο βαθμό. Κάπως έτσι σε φαντάζομαι, άνεργο (αδύνατον να κρατήσεις δουλειά μ'αυτή τη φιλοσοφία), πορτοφόλι γεμάτο, χωρίς υποχρεώσεις, κ.λ.π. και πολλά πολλά κόμπλεξ.

Observer από φαντασία μούτζωτα ε;! Είσαι και ΝΔ είπαμε ε; Όλα εξηγούνται σε αυτή τη ζωή. Από την άλλη μικρό χωριό είμαστε… γνωριζόμαστε, θέλουμε δε θέλουμε. Αλήθεια δημοκράτικη μου…. το ντοκιμαντέρ για τη Novartis σε πιο ιδιωτικό κανάλι θα το δούμε;

ΣΤΟΙΧΕ (η ΣΤΟΚΟΣ) Κακιά συνήθεια η χρήση αφιονιού... Τυφλώνει.. NOVARTIS και πράσινα άλογα που λέμε στη Μαντινεία.. η όπως φαίνεται Πολάκης/Αλέξης σενάριο που δεν ευδοκίμησε and, since you are going through hell, keep going... (Κλεμμένο αυτό)

"Αφιόνι"! Αυτή τη λέξη τη χρησιμοποιούσαν στη χούντα, από τότε είχα να την ακούσω. Τα ίδια λέγανε και τότε, για τους αφιονισμένους κουμουνιστές μιλάγανε στην ΥΕΝΕΔ. Τώρα στην ΕΡΤ ξαναγύρισαν τα καθαρευουσιάνικα. "Κυβερνήσεως", "αντιπολιτεύσεως" και άλλα τέτοια. Μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει "κυβέρνησις", πού θα πάει θα το ακούσουμε κι αυτό. Η μάνα μου πάντως δεν κατάλαβε την "εργαλειοποίηση", τσάμπα το λανσάρατε (για σκέψου θράσος, να κατηγορεί για εργαλειοποίηση τον τούρκο αυτός που κέρδισε τις εκλογές εργαλειοποιώντας τους πρόσφυγες).

Εδώ γελάμε... τότε λέγανε "αφιονισμένους κομμουνιστάς" .. εάν είσαι ήσουνα στη χούντα, εγώ έζησα το προηγούμενο αιώνα..

@STOIXOS Θα πρέπει να αρχίσεις να βγαίνεις έξω περισσότερο γιατί έχεις κάψει φλάντζα. Φιλικά στο λέω, γιατί είσαι ένα βήμα από το να σου φορέσουν το λευκό πουκαμισάκι με τα μακριά μανίκια που δένουν πίσω και να σε οδηγήσουν στο λευκό δωμάτιο με τους μονωμένους τοίχους

Ένα από τα συνθήματα των διαδηλωτών στη Χιλή είναι το «Δεν θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, γιατί η κανονικότητα ήταν το πρόβλημα». Σας θυμίζει κάτι ?

Απαγορευμένος Stoixos για βοθροκάναλα. Morrissey - Margaret On The Guillotine “Οι καλοί άνθρωποι έχουν ένα όνειρο: Τη Μάργκαρετ Θάτσερ στη γκιλοτίνα(…) γιατί άνθρωποι σαν κι αυτή με κάνουν να νιώθω τόσο γερασμένος μέσα μου(…) κάντε το όνειρο πραγματικότητα“. Αυτος είναι Stoixos απο όσους “απόλαυσαν” τον νεοφιλελευθερισμό σας. Κάποιοι ηλιθιωδώς βλέπουν μόνο τη βιτρίνα & θαμπωμένοι νομίζουν ακόμα & σήμερα πως στην Μεγάλη Βρετανία τη Γαλλία τις ΗΠΑ κ.λ.π. δεν υπάρχει φτώχια & εξαθλίωση. Δεν έχουν ακούσει πως οι φτωχοί φοιτητές είναι καταχρεωμένοι στις τράπεζες & εκπορνεύονται για να σπουδάσουν!!!

Όλοι αυτοί οι φιλελεδες με τον ΜπαγλαμοΠαυλο πρώτον και καλύτερο ας ρωτήσουν τους Έλληνες στην Αμερική μέχρι τη ηλικία πληρώνουν το φοιτητικό τους δάνειο και πως πουλάνε τα σπίτια τους και νοικιάζουν διαμέρισμα επειδή δεν μπορούν να πληρώνουν τον Ενφια επειδή είναι 10 χιλιάδες μέχρι 17 ανάλογα την περιοχή ,επίσης στο Τοροντο πληρώνουν 300 τον χρόνο για να παρκάρουν μπροστά στην πόρτα του σπιτιού τους που είναι δικός τους χώρος ,αλλά σας έχουν τρελάνει στην παραμυθα και πιστεύεται ότι με τον φιλελευθερισμό θα κολυμπάτε στο χρυσό !

Γορτύνιε, κόψε τις π@π@ριές ... Αλλού αυτά.. Συγκριτικά, οι μισθοί 2-4 χρόνων είναι αρκετοί να ξεπληρώσουν δάνειο από οποιοδήποτε ιδιωτικό πανεπιστήμιο... Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ (Real Estate Tax), κατανέμεται στη τοπική κυβέρνηση. . Στην Ελλαδα οΕΝΦΙΑ ταϊζει και ποτίζει κηφηναριό.

Αν ήξερες τι γραφεις θα συνέχιζα να σου απαντήσω ,μίλησε όμως πρώτα με κανέναν στην Αμερική να σου εξηγήσει ποσό είναι τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια ρε τροκανι !Θα καραφλιασουμε εδώ με τον κάθε άσχετο βλαξ και π@π@ρολογο

Φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. 39 χρόνια στις ΗΠΑ, λες να μη ξέρω άσχετε... εσύ αλήθεια από που ξέρεις; ζεις στις ΗΠΑ;

Και ποτέ γύρισες ελλαδα το 90;Έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα από τότε !!Εγω μένω στο Σικαγο από το 2007

Η συζήτηση με κομμουνιστές δεν γίνεται προκειμένου να πειστούν. Εξάλλου κατέρρευσε ο υπαρκτός σοσιαλισμός, ξεφτιλίστηκαν, έκλεισε η αντιπροσωπεία και αυτοί έμειναν εκεί ακούνητοι. Η συζήτηση γίνεται μόνο για χαβαλέ λοιπόν. Μιλάνε για εξαθλίωση, κομμουνιστές-αριστεροί (αριστερός=αυτός που ντρέπεται να πει ότι είναι κομμουνιστής). Αυτοί που υποστήριξαν καθεστώτα που έφεραν την χειρότερη εξαθλίωση. Μιζέρια, φτώχεια, εφιάλτες. Αυτό είναι ο κομμουνισμός. Η ισοπέδωση του ανθρώπινου πνεύματος. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν κουνάνε το δάχτυλο και κάνουν τους έξυπνους. Αστείο και τραγικό συνάμα.

@10:41 Πρέπει να το έχεις όμως το πνεύμα για να είσαι, έστω, πτωχός σ' αυτό. Στην περίπτωση του σχολιαστή "Παύλος" αλλά και κάποιων άλλων καμμένων αμπελοφιλοσόφων (Observer, σύντροφος προβοκράτορας, STOIXOS κλπ.), το πνεύμα είτε θεωρείται πολυτέλεια, είτε απλά είναι μια άγνωστη λέξη..

Πριν τις εκλογές μας βαφτιζες ολους Συριζοπουλα ,τώρα με τον Κουλη που συνεχίζονται οι ροές λάθρο στα νησιά και ο γουρλοματης είναι σαν τον Τσίπρα μας βαφτίζεις ολους κομμουνιστές !Εισαι η ντροπή των τριπολιτσιωτων

Στο Σικάγο από το '82 και με 3 παιδιά σε πανεπιστήμια. Άρα, ή ψεύδεσαι ασύστολα ή ζεις σε μιά τρύπα και δεν έχεις επαφή με τη πραγματικότητα, δηλαδή, παραμένεις τροκάνι 12 χρόνια.

Επειδή μένω στο Evanston ,15 λεπτά από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο διάβασε λίγο και ξεστραβωσου,σιγά μην έχεις 3 παιδιά εσυ και γραφεις όλη την ώρα στο πόρταλ !The annual list price to attend Northwestern University on a full time basis for 2017/2018 is $72,980 for all students regardless of their residency. This fee is comprised of $52,239 for tuition, $16,047 room and board, $1,660 for books and supplies and $439 for other fees.

Πάντα μιλάμε ότι το ποσό που γράφει είναι για τον κάθε χρόνο The annual list price to attend Loyola University Chicago on a full time basis for 2017/2018 is $59,958 for all students regardless of their residency. This fee is comprised of $41,720 for tuition, $14,080 room and board, $1,200 for books and supplies and $1,358 for other fees.Κατάλαβες αρχιψευταρε που δεν έχεις δει το Σικαγο ούτε από φωτογραφία, observer και πράσινα άλογα

@Γορτύνιο - 72.980Χ4 χρόνια = 292Κ. Με το πτυχίο που θα πάρει από το Northwestern σε 4-5 χρόνια έχει ξεχρεώσει. Στην Ελλάδα πιστεύεις είναι διαφορετικά; Πόσο κοστίζει ένας φοιτητής στην Θεσσαλονίκη, στον Βόλο, στα Ιωάννινα, στην Αθήνα; Εύκολα 15-20Κ τον χρόνο. 60-80Κ στην Ελλάδα που θα το κάνεις απόσβεση δεν ξέρω και εγώ πότε. 100 φορές 292Κ για να πάρεις χαρτί από το Northwestern από 80Κ για οποιοδήποτε Ελληνικό πανεπιστήμιο. Στο πρώτο η απόσβεση είναι γρήγορη και σχεδόν βέβαιη. Στην Ελλάδα μπορεί να καταλήξεις και deliver-ας. Γορτύνιε, πήγαινε στην Βενεζουέλα, εκεί είναι καλύτερα.

Σελίδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.