Η Ακαδημία Αθηνών βραβεύει τον Σύλλογο Φιλοδένδρων Ζάτουνας, 1945

Η Ακαδημία Αθηνών βραβεύει τον Σύλλογο Φιλοδένδρων Ζάτουνας, 1945

Νοέμβριος 11, 2017 - 12:22
0 σχόλια

Κάθε μικρό ή μεγαλύτερο κομμάτι της ιστορίας της Αρκαδίας που έρχεται στο φως αποτελεί μια σημαντική πληροφορία για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Ο κ. Νικόλης Φίλης σε ανάρτησή του στο Facebook αποκαλύπτει ότι ο Σύλλογος Φιλοδένδρων Ζάτουνας είχε βραβευθεί το 1945 από την Ακαδημία Αθηνών επειδή είχε φτιάξει ένα μικρό δάσος 400 στρεμμάτων με πεύκα και μυγδαλιές και παραθέτει το σχετικό ντοκουμέντο.

Η ανάρτησή του αναφέρει:

"Κατά την πανηγυρική της συνεδρίαση η Ακαδημία Αθηνών, στις 29 Δεκεμβρίου 1945, βράβευσε κατόπιν υπόδειξης του Υπουργείου Γεωργίας, τον Σύλλογο Φιλοδένδρων Ζάτουνας.

Αυτή η βράβευση οφείλεται στον τότε Πρόεδρο του Συλλόγου και κατόπιν μέγα ευεργέτη της Ζάτουνας, οφθαλμίατρο στην Αθήνα, Παν. Χ. Λυμπερόπουλο, που με δικές του ενέργειες και με στενή συνεργασία με τον δάσκαλο Γιάγκο Ηλιόπουλο, φύτεψε στο χωριό 400 στρέμματα, με 20.000 διάφορα δένδρα τα περισσότερα από τα οποία ήταν πεύκα, αμυγδαλιές κ.ά.

Πέρασαν από τότε 72 ολάκερα χρόνια..."
Το απόσπασμα από την βράβευση της Ακαδημίας Αθηνών, είναι από το Αρχείο της εφημερίδας «Ζάτουνα».
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.