Η άγρια κόντρα Κωνσταντινόπουλου - Θεοδωράκη και το όνειρο μιας ισχυρής Κεντροαριστεράς που έσβησε

Η άγρια κόντρα Κωνσταντινόπουλου - Θεοδωράκη και το όνειρο μιας ισχυρής Κεντροαριστεράς που έσβησε

Ιούλιος 04, 2018 - 12:38
2 σχόλια

Ο χωρισμός του Κινήματος Αλλαγής και του Ποταμιού είναι πλέον γεγονός και επίσημα, από την 1η Ιουλίου, όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης πρότεινε στα στελέχη του κόμματός του και η πρότασή του έγινε δεκτή, να αποχωρήσει από τη συμπαράταξη των κεντρώων και κεντροαριστερών δυνάμεων που θα διαμόρφωναν το Κίνημα Αλλαγής.

Ήταν «πολύ ΠαΣοΚ» για τα γούστα των στελεχών του Ποταμιού το Κίνημα Αλλαγής της Φώφης Γεννηματά. Της προέδρου που κατατρόπωσε όλους τους υποψήφιους ηγέτες σε δύο αναμετρήσεις. Το «βαθύ ΠαΣοΚ», που κάποιοι από εμάς νομίζαμε ότι έχει εδώ και χρόνια μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ, ίσως επειδή κρίνουμε από τα εξ ιδίων τα τοπικά τα δικά μας, στήριξε την κυρία Γεννηματά στην άποψή της για τη συμφωνία για το Σκοπιανό. Που ήταν και η αφορμή για να δοθεί ένα οριστικό τέλος στη σχέση των δύο κομμάτων.

Στο «οριστικό» ας βάλουμε ένα ερωτηματικό, επειδή στην πολιτική, ιδίως σε καιρούς κρίσης, ποτέ δεν ξέρεις.

Οπωσδήποτε, όμως, οι διαφορές ανάμεσα στα στελέχη των δύο κομμάτων είναι εμφανείς και οι κόντρες βγαίνουν στο προσκήνιο ακόμα και τώρα που το τέλος της σχέσης έχει επισημοποιηθεί.

Καλεσμένος στον Alpha ο πρόεδρος του Ποταμιού, και απαντώντας σε παρατήρηση του δημοσιογράφου που ανέφερε ότι ο βουλευτής Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είχε προβλέψει έσω «τιτιβίσματος» στον προσωπικό του λογαριασμό το «φριχτό πολιτικό τέλος» του Σταύρου Θεοδωράκη, είπε:

Δεν θέλω να απαντώ σε προσωπικές επιθέσεις που δείχνουν και μια κακία, η τελευταία μου συνάντηση με τον κ. Κωνσταντινόπουλο, ήταν στο εκτελεστικό όργανο του Κινήματος Αλλαγής που πρότεινε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Η σκληρή απάντηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ήρθε πάλι μέσω Twitter:

Δυστυχώς το όνειρο μιας ισχυρή Κεντροαριστεράς έχει σβήσει. Και δεν είναι λίγες οι φωνές που προτρέπουν τον Σταύρο Θεοδωράκη να οδηγήσει τους βουλευτές του συντεταγμένα στη Νέα Δημοκρατία, για να μην τους πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναν-έναν.

Πάντως, κρίνοντας από τις κόντρες του Κωνσταντινόπουλου και του Θεοδωράκη, ακόμα και σήμερα που έχει τελειώσει η παντρειά, τολμάμε να μαντέψουμε πόσο δύσκολες ήταν οι σχέσεις των μελών του παραδοσιακού ΠαΣοΚ μέσα στο Κίνημα Αλλαγής και του Ποταμιού. Η δήλωση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου προχθές στο Arcadia Portal «μόνο καλό μπορεί να κάνει η αποχώρηση Θεοδωράκη από το Κίνημα Αλλαγής» τα λέει όλα.

Από την άλλη πλευρά, θερμοί υποστηρικτές του πυρήνα των προγραμματικών θέσεων του Ποταμιού, όλοι όσοι αντέδρασαν και συντάχθηκαν με τον Θεοδωράκη για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα που θα έθετε ως στόχο να ξεπεραστούν οι παθογένειες του ελληνικού κράτους, βλέπουν έναν «γάμο» με τη Νέα Δημοκρατία με πολύ κακό μάτι. Όπως και έναν «αρραβώνα» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ουσία είναι ότι η Κεντροαριστερά έμεινε, προς το παρόν, ένα όνειρο.

 


2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.