Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» δεν νομιμοποιεί τη ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» δεν νομιμοποιεί τη ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα

Μάρτιος 12, 2019 - 15:57
0 σχόλια

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει πολιτικά την  απαράδεκτη και πρωτοφανή απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να προχωρήσουν οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις υπέρ της ΤΕΡΝΑ ΑΕ ώστε να υλοποιηθεί το αντιπεριβαλλοντικό και αντιοικονομικό έργο με ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η απόφαση αυτή του υπουργικού Συμβουλίου   αποτελεί συμπαιγνία  Τσίπρα – Τατούλη-ΤΕΡΝΑ. Είναι πρωτόγνωρο γεγονός  των μεταπολιτευτικών χρόνων η απόφαση  αυτή της κυβέρνησης για αναγκαστικές απαλλοτριώσεις υπέρ ιδιωτικής εταιρείας και σαφή ένδειξη διαπλοκής ώστε να ξεπεραστεί το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε με τα πλαστά συμβόλαια.  Ανάλογο  προηγούμενο καταγράφεται στην ιστορία το 1973  όταν   η δικτατορία χάρισε στο Λάτση χιλιάδες στρέμματα   στα Μέγαρα με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν   οι αγρότες των Μεγάρων και να ενωθούν με τους εξεγερμένους φοιτητές στο Πολυτεχνείο  . 

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» καλεί την κυβέρνηση να ακυρώσει έστω και τώρα τη διαδικασία του ΣΔΙΤ   και  να   χρηματοδοτήσει τους  Δήμους   ώστε να προχωρήσουν στο   εναλλακτικό μοντέλο αποκεντρωμένης διαχείρισης με δημόσιο χαρακτήρα και με έμφαση στις πολιτικές πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης και επαναδιαλογής των υλικών.

Θα πρέπει  να  γνωρίζουν οι πάντες αιρετοί και υπηρεσιακοί οι οποίοι με την ψήφο τους η την υπογραφή τους διευκολύνουν η συγκαλύπτουν πιθανές παρανομίες ότι θα ελεγχτούν πολιτικά και νομικά.

Η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, η οποία έχει μάλιστα απολέσει τη δεδηλωμένη του ΠΕΣΥ, οφείλει  αν θέλει πραγματικά να προχωρήσουν τα υπόλοιπα θέματα που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου,  να αποσύρει το θέμα των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων από την ημερήσια διάταξη και της σημερινής και των επομένων  συνεδριάσεων  ώστε να γίνει δυνατή η συζήτηση και η λήψη   αποφάσεων για τα υπόλοιπα θέματα .

 

Το Γραφείο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.