Η αγανάκτηση του γείτονα σε κάδο απορριμμάτων στην Τρίπολη

Η αγανάκτηση του γείτονα σε κάδο απορριμμάτων στην Τρίπολη

Σεπτέμβριος 08, 2015 - 10:16
4 σχόλια

"Άμα σε πιάσω θα σε ρίξω μέσα ..."

Οι περισσότεροι κάδοι απορριμμάτων που βρίσκονται στην πόλη της Τρίπολης, δεν έχουν τη… χαρά να εκπληρώνουν τον ρόλο τους, ο οποίος είναι να δέχονται τα απορρίμματα. Πολλοί συμπολίτες δεν πετούν μέσα στους κάδους τα απορρίμματά τους, αλλά τα αφήνουν έξω από αυτούς. Ιδιαιτέρως δε τους καλοκαιρινούς μήνες, αυτό είναι ένα ενοχλητικό φαινόμενο, καθώς τα απορρίμματα μυρίζουν και η δυσοσμία διαχέεται στην ατμόσφαιρα,  καταστρέφοντας μια καλοκαιρινή  βόλτα στην πόλη αλλά και μια ήσυχη βραδιά στην αυλή. 

Όπως θα δείτε και από την απειλητική σημείωση που κάποιος πιθανότατα αγανακτισμένος πολίτης κόλλησε επάνω στον μαύρο κάδο, οι σακούλες με τα απορρίμματα στοιβάζονται έξω από τους κάδους και δεν τοποθετούνται εντός τους, όπως πρέπει.

«Δεν ντρέπεσαι Μ..η  Γελάδα και Γουρούνα που αφήνεις τα σκουπίδια σου έξω από τον κάδο».Όπως φαίνεται, οι γείτονες που άφηναν τις σακούλες με τα απορρίμματα στον δρόμο δεν συμμορφώθηκαν από το υβριστικό μήνυμα και στη συνέχεια ακολούθησε και δεύτερη σημείωση σε μικρότερο χαρτί:

«Άμα σε πιάσω θα σε ρίξω μέσα στον κάδο. Για να το θυμάσαι».

Σίγουρα το να εγκαταλείπεις τις σακούλες με παντός είδους απορρίμματα στον δρόμο δεν είναι επιτρεπτό, καθώς τα υγρά υπολείμματα καταλήγουν στο οδόστρωμα και μολύνουν την περιοχή. Αλλά το παραπάνω μήνυμα δεν δικαιολογεί την αμέλεια κάποιου γείτονα. Γιατί: 1) Μπορεί να είναι κάποια ηλικιωμένη κυρία η οποία δεν μπορεί να ανοίξει το καπάκι του κάδου. 2)Μπορεί αν είναι κάποιο παιδάκι, που δεν μπορεί επίσης να ανοίξει το καπάκι. 3)Μπορεί να είναι κάποιος ο οποίος δεν ξέρει να διαβάζει ελληνικά έτσι ώστε να συμμορφωθεί με τους κανόνες…
Αλλά υπάρχει και η περίπτωση να είναι και κάποιος πολίτης που απλώς δεν θέλει από πείσμα να βάλει τη σακούλα με τα οικιακά του απορρίμματα μέσα στον κάδο, ή κάλλιστα μπορεί να είναι και κάποιος άλλος που απλώς δεν θέλει να ακουμπήσει τον κάδο.
Όπως και να έχει, τα απορρίμματα πρέπει να τοποθετούνται μέσα στους κάδους, καθώς αδέσποτα ζώα μπορεί να σκίζουν τις σακούλες και να γεμίζει ο δρόμος απορρίμματα, και επίσης οι σακούλες με απορρίμματα που σαπίζουν στους δρόμους της πόλης είναι εστίες μικροβίων και μολύνσεων.

Έφη Καστραντά
 


4 Σχόλια

Εχει δίκιο ο άνθρωπος. Οποιος αφηνει τα σκουπίδια απ εξω δεν σεβεται ουτε τους συμπολίτες ,ούτε τους υπαλλήλους της καθαριότητας που μας ξεβρωμίζουν

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.