Η 2η ετήσια Γενική Συνέλευση της Κίνησης Πολιτών «Άνθη της Πέτρας»

Η 2η ετήσια Γενική Συνέλευση της Κίνησης Πολιτών «Άνθη της Πέτρας»

Δεκέμβριος 22, 2014 - 08:47
0 σχόλια

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε η 2η ετήσια Γενική Συνέλευση της Κίνησης Πολιτών ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ στην Αθήνα. Στο πρώτο μέρος, ο Πρόεδρος της Κίνησης Γιάννης Τσιαούσης παρουσίασε τον πλούσιο  απολογισμό δράσης για τη χρονιά που τελειώνει. Υπογράμμισε τη σημασία της συμβολής  κορυφαίων πνευματικών ιδρυμάτων της χώρας όπως του ΕΜΠ, Μουσείων κτλ, αλλά και των πρώτων πυρήνων φίλων και μελών των ΑΝΘΕΩΝ σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, όπως  στη Λακωνία και την Κορινθία, που υποστηρίζουν και εργάζονται για την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής, ιστορικής, ανθρωπολογικής και περιβαλλοντικής διάστασης της Λαγκαδινής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

Κατέληξε δε στο συμπέρασμα, ότι η συνέχιση των δράσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, σε συνδυασμό με αυτές που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο έτος, φέρνει πιο κοντά την Κίνηση στην υλοποίηση σημαντικών στόχων όπως η έκδοση μιας μεγάλης μελέτης για τη συμβολή των Λαγκαδινών μαστόρων στην παραδοσιακή Αρχιτεκτονική της πατρίδας μας και η λειτουργία Ιδρύματος Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής και Σχολής Μαθητείας στην τέχνη της πέτρας. Ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω στα θέματα που αναδείχθηκαν από την εισήγηση με τη συμμετοχή και αρκετών νέων μελών, γεγονός ιδιαίτερα ελπιδοφόρο. Μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης, ο αρχαιολόγος Δρ Μ. Μικράκης, Λέκτορας του ΕΜΠ, «ταξίδεψε» το κοινό μέσα στο χρόνο και με όχημα την πέτρα, μέσα από μια εξαιρετική ομιλία με θέμα «Η πέτρα στην Τέχνη: μια ιστορία σαράντα χιλιάδων χρόνων».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.