Η 1Η ΤΟΜΥ Τρίπολης ενημέρωσε τα παιδιά για τη στοματική υγιεινή

Η 1Η ΤΟΜΥ Τρίπολης ενημέρωσε τα παιδιά για τη στοματική υγιεινή

Αύγουστος 23, 2019 - 17:21
0 σχόλια

Στις 22/8/2019 πραγματοποιήθηκε δράση αγωγής υγείας με τίτλο "Δόντια δυνατά - χαρούμενα παιδιά" από το προσωπικό της 1ης ΤΟ.Μ.Υ Τρίπολης σε μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π) Τρίπολης.

Σκοπός της παρέμβασης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των παιδιών σχετικά με τη στοματική υγιεινή και η παροχή γνώσεων για την πρόληψη και την προαγωγή της στοματικής υγείας. Συγκεκριμένα, στόχοι της δράσης είναι οι μαθητές/τριες να κατανοήσουν τη σπουδαιότητα της διατήρησης της στοματικής υγείας σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις που μπορούν να επέλθουν σε περίπτωση αμέλειάς της. Επίσης, να αποκτήσουν γνώσεις σε θέματα που σχετίζονται με τη στοματική υγιεινή (στοματική κοιλότητα, τι πρέπει να τρώνε για να έχουν γερά δόντια, ποιες τροφές καταστρέφουν τα δόντια, σε ποιες τροφές βρίσκεται ‘κρυμμένη’ ζάχαρη), καθώς να αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα λήψης προληπτικών μέτρων (τήρηση των κανόνων στοματικής υγιεινής, τακτικός έλεγχος των δοντιών από τον οδοντίατρο, καθαρισμός ή φθορίωση δοντιών).

Η 1η ΤΟ.Μ.Υ Τρίπολης ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία το συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Τρίπολης και το προσωπικό του Κ.Δ.Α.Π. Τρίπολης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.