Η 1η συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Τριτέκνων Πελοποννήσου στην Καρύταινα (vid,pics)

Η 1η συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Τριτέκνων Πελοποννήσου στην Καρύταινα (vid,pics)

Σεπτέμβριος 26, 2017 - 07:24
0 σχόλια

Η 1η συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Τριτέκνων Πελοποννήσου(ΠΕΤΠ) για το 2017 πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στην ιστορική Καρύταινα Αρκαδίας  . Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις που αφορούν τις τρίτεκνες οικογένειες και ανακοινώθηκε ότι η εξομοίωση με τους πολυτέκνους αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα στις διεκδικήσεις μας απέναντι στην πολιτεία.

Με ομόφωνη απόφαση το Περιφερειακό συμβούλιο  συμφωνήθηκε πως θα αποτελεί την  επίσημη φωνή των Τριτέκνων της περιφέρειας σε θέματα που άπτονται με τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης καθώς και με ζητήματα που απαιτούν συντονισμένες δράσεις .

Με δήλωσή του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης   Χρήστος Κορομηλάς έκανε λόγο για ένα νέο ξεκίνημα της Ένωσης και τόνισε ότι οι σύλλογοι μας σε επίπεδο περιφέρειας θα αποδείξουν πως τοπικιστικές ή άλλες διαφορές σε κεντρικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και ιδιαίτερα τις πολυμελής οικογένειες δεν υφίστανται ‘η ισχύς είναι εν τη ενώσει’ είπε χαρακτηριστικά. Επίσης επεσήμανε πως χρέος όλων των συλλόγων μας είναι να αποδείξουμε πως υποστηρίζουμε τα μέλη μας που δοκιμάζονται περισσότερα αυτή την περίοδο.

Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε:                           .
-η συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πέτρο  Τατούλη.                                               .
– η διεκδίκηση ενιαίας  έκπτωσης  από όλα τα ΚΤΕΛ της Περιφέρειας Πελοποννήσου βασιζόμενοι σε σχετικές αποφάσεις που είδη έχουν ληφθεί στην Μεσσηνία, στην Αχαΐα ,στην Αρκαδία στην Αχαΐα στην Αχαΐα και στην Κορινθία.
– πραγματοποίηση ημερίδας σε συνεργασία με τον σύλλογο Τριτέκνων Ανατολικής Αττικής σχετικά με το φλέγον ζήτημα της δημογραφικής γήρανσης καθώς και οι επιπτώσεις της στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης
– Ο συντονισμός δράσεων προκειμένου να υποστηριχτούν τα μέλη μας που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποτελούν την πλειοψηφία από τις 7.000 οικογένειες που εκπροσωπούμε.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το σύλλογο Μεγαλόπολης «ο Αρκάς» για την άριστη οργάνωση του συμβουλίου στο οποίο μας δόθηκε η δυνατότητα εκτός της ανταλλαγής απόψεων να επισκεφτούμε το Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα.

Συμμετείχαν στην συνεδρίαση εκπρόσωποι των συλλόγων της  Περιφέρειας καθώς και τα προεδρία των συλλόγων Ανατολικής Αττικής και Αθηνών.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ ΠΕΤΠ

δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την κάμερα του Καφενείου της Μεγαλόπολης

Video: 

1η συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Τριτέκνων Πελοποννήσου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.