Η 1η Συνέντευξη - Απολογισμός του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Η 1η Συνέντευξη - Απολογισμός του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Μάρτιος 14, 2011 - 17:39
1 σχόλια

- Είμαστε αιρετός πολιτικός φορέας και όχι κυβερνητικός θεσμός διεμήνυσε ο Περιφερειάρχης

-Μηνύματα με αποδέκτες τα ΜΜΕ, τους αναδόχους δημοσίων έργων αλλά και όσους επιχειρούν να βάλουν τρικλοποδία στις... αρμοδιότητες!

Της Χριστίνας Τσιορωτά
 
Κούνησε το δάχτυλο του αυστηρά  στα Μέσα Ενημέρωσης ο 1ος αιρετός Περιφερειάρχης , σε μια συνέντευξη τύπου στην οποίαν όλα ήταν παρόντα, στοχεύοντας ουσιαστικά στο ξεκαθάρισμα των σχέσεων, παρ ότι ο Πέτρος Τατούλης δεν ανέφερε ποιο περιστατικό (αν υπάρχει τέτοιο) τον οδήγησε σε αυτό το.. αυστηρό ξεκαθάρισμα! 

Το δάχτυλο του Περιφερειάρχη κουνήθηκε ευθύς εξ αρχής σε αυτήν την απολογιστική ουσιαστικά συνέντευξη η οποία ξεκαθάρισε πως οι στόχοι της Νέας Πελοποννήσου  έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης. Όροι και κανόνες που είχαν ξαναειπωθεί από τα χείλη του Πέτρου Τατούλη, ωστόσο κρίθηκε αναγκαίο να επαναληφθούν!  «Εμείς δεν θέλουμε να έχουμε μαζί σας πελατειακές σχέσεις , δεν θέλουμε να μας χαϊδεύετε τα αυτιά , θέλουμε ο καθένας να κάθεται στο ύψος του θεσμού που εκπροσωπεί και στο επίπεδο της λειτουργίας που κάνει. Δεν είμαστε  μαζί για να χαϊδεύουμε αυτιά, όλοι θέλουμε αποτελεσματικές πολιτικές, καθαρές, με καθαρούς κανόνες. Και δεν θέλουμε να μπούμε στην λογική των προηγούμενων χρόνων και σε άλλες που συντρέχουν σε όλη την επικράτεια. Δεν πρόκειται ποτέ ν αμείψουμε κανέναν για ν μας χαϊδεύει. Εμείς θέλουμε οι συνθήκες της διαβούλευση μας να είναι καθαρές. Γιατί μέσα από τέτοια λογική θα ενεργοποιήσουμε πολίτες και κοινωνία.»

Το παρελθόν, όποιο κι αν ήταν αυτό και ο Περιφερειάρχης δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όπως άλλωστε και οι νομαρχίες. Νομαρχίες οι οποίες, ως άφησε να εννοηθεί ο Περιφερειάρχης,  έθρεψαν εκείνες τις σχέσεις εξάρτησης στις οποίες ο ίδιος κραυγάζει «απελθέτω απέ μου!» «Εμείς εμπιστευόμαστε όλους εσάς , εμπιστευόμαστε όλα τα ΜΜΕ της περιφέρειας , ιδιαιτέρως εσάς που εκπροσωπείται τα μέσα , αυτή τη θεσμική λειτουργία επικοινωνίας , και από την άλλη πλευρά δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στη δική σας ανάπτυξη , στην παρουσία γιατί όπως έχουμε πει μαζί μ εσάς μπορούμε να κινηθούμε για μια αντικειμενική ενημέρωση , για να επιτύχουμε οι πολίτες να είναι ενεργοί γιατί τίποτα δεν μπορεί να γίνει ιδιαίτερα σε κρίσιμες πολιτικές περιόδους, οποιαδήποτε πρωτοβουλία αν δεν στηριχτείς τον πολίτη τότε είναι αδύναμη και αδύνατη στην υλοποίησή της» είπε ο Πέτρος Τατούλης ανακοινώνοντας πως εγκαινιάζονται μηνιαίες συνεντεύξεις τύπου , σε ζωντανή πάντα μετάδοση έτσι ώστε να μην υπάρχουν μεσολαβητές μεταξύ της Περιφέρειας και των πολιτών. Στόχος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην κάθε μορφή εξουσίας.

1η προτεραιότητα το πολιτικό κύρος του θεσμού
Με την άμεση αυτή επικοινωνία οι πολίτες θα κατανοήσουν καλύτερα το νέο θεσμό, το νέο πολιτικό πολιτισμό. «Θεωρώ ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία ουσιαστικά θα προκύψουν ωφέλειες  για κοινωνία πολίτες και για εμάς, διότι θα έχουμε σφυρηλατήσει αυτές τις διακριτές λειτουργίες» σημείωσε ο Περιφερειάρχης ενημερώνοντας και ανακοινώνοντας πως μέσα σε αυτές τις 73 πρώτες ημέρες μεγάλα και σημαντικά ζητήματα έχουν ήδη δρομολογηθεί. «Το βασικότερο στοιχείο της πολιτικής μας  ήταν να δώσουμε ώθηση στο πολιτικό προφίλ της περιφέρειας ανεβάζοντας  το κύρος, την αξιοπιστία και τη συνέπεια, διότι αυτό αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα για να στήσουμε τη Νέα Πελοπόννησο. Και έχει φανεί θεωρώ στους πολίτες και στην επικράτεια ότι η Πελοπόννησος πρωτοστατεί σ ε αυτό το εξαιρετικό ταξίδι , προκαλώντας  το ενδιαφέρον των υπολοίπων περιφερειών. Η παρουσία μου στη συνάντηση των περιφερειαρχών, τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε θέσει για την ενίσχυση του νέου θεσμού αλλά και οι προτεραιότητες κ παρεμβάσεις στις δημόσιες διαβουλεύσεις αποτελούν για εμάς το επισφράγισμα αυτής της προσπάθειας. Δεν υπήρξε διαβούλευση από την οποία λείψαμε. Σε όλα τα νομοσχέδια. Αναπτυξιακός νόμος, νόμος περί δημιουργίας πάρκων, ενέργειας, βιοποικιλότητα, για αξιοποίηση της ευρυζωνικότητας, η Πελοπόννησος με συνέπεια συμμετείχε τονίζοντας και ενισχύοντας το πολιτικό της κύρος επωφελούμενη από το πολιτικό κύρος το δικό μου. Τελευταία μου παρέμβαση στη συνάντηση περιφερειαρχών ήταν να τονίσω τον πολιτικό ρόλο του νέου θεσμού λέγοντας διότι το όργανο των περιφερειαρχών δεν είναι συνδικαλιστικό αλλά βαθύτατα πολιτικό όργανο ζητώντας ενίσχυση του πολιτικού θεσμού και αποκλείοντας πολιτικές αποδυνάμωσης και δημιουργίας λογικής συνδικαλιστικού οργάνου όπως γινότανε με την ΕΝΑΕ.»
  Ο Πέτρος Τατούλης υπερασπίστηκε το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας ξεκαθαρίζοντας πως ουδεμία σχέση έχει με τις τέως νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις  αλλά πρόκειται για ένα νέο πολιτικό θεσμό ελπίδας! «θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαστε ένας κυβερνητικός θεσμός. Είμαστε ένας πολιτικός αιρετός θεσμός που υπερασπίζεται και προασπίζει τα συμφέροντα των πολιτών και της κοινωνίας. Είναι άδικο ότι πολλές φορές , για λόγους που ο καθείς μπορεί ν αντιληφθεί, επιχειρείται να υπάρξει εμπλοκή  σε δυσδιάκριτες αρμοδιότητες σε σχέση με την αποκεντρωμένη διοίκηση. Αυτή δεν είναι παρά το αποκεντρωμένο κράτος. Δεν είναι ούτε πάνω ούτε κάτω από εμάς. Δεν μας ελέγχει και δεν την ελέγχουμε! Οι αρμοδιότητες είναι ευδιάκριτες και εκεί στεκόμαστε!»
Ο περιφερειάρχης κάλεσε όσους επιχειρούν τέτοιες προσπάθειες με ιδιοτελείς στοχεύσεις να τις εγκαταλείψουν επισημαίνοντας την ετοιμότητα της αρχής του να αναλάβει όλες εκείνες τις αρμοδιότητες που πρέπει πολύ πριν από τα τέλη Ιουνίου, όπως ορίζει ο νόμος. «
Εμείς επειδή είμαστε εξαιρετικά έτοιμοι, έχουμε θέσει ως αίτημα να δοθούν οι αρμοδιότητες πολύ νωρίτερα από τον Ιούνιο Γιατί δεν απεμπολούμε τις ευθύνες, τις θέλουμε»
 

Video: 

youtube://v/yyEbLNpvgmQ


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Πολλά ... μα πάρα πολλά λόγια & λόγια & κουβέντες & υπονοούμενα !!! Παραπέρα όμως??? Επί της ουσίας και για το δι'ταύτα??? Θα δούμε έργα & πράξεις??? ή μόνο κουβέντες, ημερίδες, συνέδριάσεις & συνεντεύξεις??? 'Εργα κύριοι, μόνο έργα θέλουμε πλέον, το έχετε καταλάβει????