Η 17η Γιορτή Κάστανου στα Άνω Δολιανά (pics,vid)

Η 17η Γιορτή Κάστανου στα Άνω Δολιανά (pics,vid)

Νοέμβριος 02, 2019 - 21:04
0 σχόλια

Θεσμός έχει γίνει πλέον η Γιορτή Κάστανου στα Άνω Δολιανά που εορτάστηκε και φέτος για 17η χρονιά σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών διοργάνωσε ένα διήμερο εκδηλώσεων με πρωταγωνιστή το κάστανο που παράγεται στο πανέμορφο ορεινό χωριό της Βόρειας Κυνουρίας.

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου όσοι βρέθηκαν  στα Άνω Δολιανά είχαν την τύχη να περιηγηθούν στον καστανεώνα της Ορεινής Βόρειας Κυνουρίας και να δοκιμάσουν παραδοσιακά εδέσματα με βάση το κάστανο, καθώς και την παραδοσιακή φασολάδα.

Ο φυσικός πλούτος, η πληθώρα των τοπικών προϊόντων, αλλά και οι παραδόσεις και τα έθιμα του κάθε τόπου στην Αρκαδία είναι μερικοί από τους λόγους που εκατοντάδες επισκέπτες έδωσαν το «παρών» στην φετινή εκδήλωση στα Άνω Δολιανά.

Με πρωταγωνιστές τα κάστανα οι νοικοκυρές των Άνω Δολιανών εδώ και μέρες προετοίμαζαν δεκάδες συνταγές με βάση το κάστανο, όπου και τις μοίραζαν στους επισκέπτες που βρέθηκαν στο χωριό.

Συνταγές με βάση το κάστανο πρωταγωνιστούσαν στους πάγκους του χωριού.

Κάστανα ψητά, και τηγανιτά καστανοκαρυδόπιτα, κέικ κάστανου, κουραμπιές από κάστανο, καστανοπιτάκια, κορμό με κάστανα, τρουφάκια με κάστανα, λικέρ από κάστανα, και πολλά άλλα προσφέρθηκαν στους επισκέπτες.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Γιώργο Δημάκο να μιλά για την 17η γιορτή κάστανου η οποία χρόνο με το χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερους επισκέπτες οι οποίοι έχουν λατρέψει γλυκές γεύσεις απ’ τα ψημένα κάστανα, τα ώριμα καβούκια που τρίζουν σε κάθε περπατησιά.

Όσοι δεν κατάφεραν να βρεθούν σήμερα στα Άνω Δολιανά, προλαβαίνουν, μιας και η γιορτή συνεχίζεται αύριο Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Κοινό ρεπορτάζ ArcadiaPortal.gr - AstrosNews.gr

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο Facebook

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Γιορτή Κάστανου στα Άνω Δολιανά


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.