Χρυσοχοΐδης: Το συντονισμένο κράτος προστάτεψε τις ζωές των ανθρώπων

Χρυσοχοΐδης: Το συντονισμένο κράτος προστάτεψε τις ζωές των ανθρώπων

Αύγουστος 14, 2019 - 13:14
0 σχόλια

Δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μετά τη συνάντηση του  με τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας:

Χθες το συντονισμένο κράτος και πρωτίστως όσοι συμμετείχαν στο πεδίο, καταφέραμε να προστατέψουμε τις ζωές των ανθρώπων και να σώσουμε τις περιουσίες τους. Η πόλη των Ψαχνών δεν απειλήθηκε, χάρη στην ηρωική προσπάθεια που έγινε από όλους τους συμμετέχοντες.

Οι δύσκολες καταστάσεις μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι γιατί εκεί αναδεικνύονται οι αξίες της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Αυτό ακριβώς εκφράζει η επίσκεψη του Επιτρόπου κ. Στυλιανίδη, σήμερα εδώ στο Επιχειρησιακό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας. Η αλληλεγγύη και η συνεργασία αναδεικνύονται, έμπρακτα, με την εφαρμογή και υλοποίηση του RescEU το οποίο υπογράψαμε με τον κ. Στυλιανίδη, προ μερικών εβδομάδων, μόλις πρωτοπήγα στο Υπουργείο.

Μια προσπάθεια που αφορά όλη την Ευρώπη. Χθες χώρες ευρωπαϊκές που έχουν δικά τους προβλήματα με καύσωνα ή δικά τους περιστατικά με μεγάλες πυρκαγιές, έστειλαν βοήθεια και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε θερμότατα. Αυτό είναι Ευρώπη, αυτή είναι η Ευρώπη που θέλουμε.

Σας ευχαριστώ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.